Annonce
Egtved Posten

Egtved Apotek vaccinerer igen i år mod influenza

Egtved Apotek tilbyder igen i år vaccine og er man fyldt 65 år, kan man også få en vaccine mod lungebetændelse forårsaget af pneumokokker. Privatfoto
Igen i år kan man blive vaccineret mod influenza på Egtved Apotek. Og er man fyldt 65 år, kan man også få en vaccine mod lungebetændelse forårsaget af pneumokokker.
Annonce

Egtved: -Selv om vi er midt i en Corona pandemi, så kan vi stadig blive ramt af sæson-influenza. Skulle der komme en slem omgang influenza til Danmark, kan det sætte vores sundhedsvæsen under ekstra pres. Det kan betyde flere indlæggelser, men også flere Corona-tests, da symptomerne på covid-19 og influenza kan forveksles med hinanden. Så derfor opfordrer jeg alle risikopatienter til at lade sig vaccinere mod influenza. Og alle andre kan jo overveje, om det netop i år kunne være en god idé at lade sig vaccinere, siger apoteker Peter Merrild.

Sæson-influenza rammer typisk i perioden december til marts. Vaccinen er fuldt effektiv to til tre uger efter det lille stik, så derfor er det en god idé at lade sig vaccinere i efteråret, men det kan nås helt frem til 15. januar. I år starter apoteket med at vaccinere allerede 1. oktober. Samtidig kan man blive vaccineret alle åbningsdage. På den måde øges kapaciteten og risikoen for kø mindskes. Det er også muligt for virksomheder at træffe aftale med apoteket om vaccination af medarbejdere, ligesom sundhedspersonale kan komme ind og blive gratis vaccineret.

Annonce

Sikkerhed og fleksibilitet

Apotekeren forklarer, at patientsikkerheden går forud for alt andet. Derfor gør apoteket sig umage for ikke at samle for mange mennesker sammen og det skal være mulighed for at holde afstand. Efter vaccination skal man vente 15 minutter på apoteket.

- Skulle der komme en reaktion på vaccinen, er personalet uddannet til at håndtere situationen. Så det er helt trygt at blive vaccineret, understreger apotekeren .

-Sidste år blev kun 52 procent af alle danskere over 65 år vaccineret. WHO anbefaler, at det minimum er 75 procent. Vi vaccinerer uden tidsbestilling, så det er let og fleksibelt. På den måde håber jeg tallet kan komme højere op i år,  afslutter Peter Merrild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce