Annonce
Egtved Posten

Egtved er med i Danmarks første Køb Lokalt-dag

Samme dag, 25. april, som Aftensang skal peppes op, vil der også være Køb Lokalt-dag i Egvted. Arkivfoto: Mette Mørk
14 byer og kommuner nu klar til en national lancering af ’Sæt pris på din by - Køb Lokalt’-dagen, herunder også Egtved. Dagen afvikles 25. april, og målet er at styrke bevidstheden om at handle lokalt for at fastholde levende og dynamiske byer.
Annonce

Egtved: Danmark får sin første ’Sæt pris på din by – Køb Lokalt’-dag lørdag 25. april, hvilket er samme dag, hvor Egtveds borgere stimler sammen for at forvandle Aftensang til noget helt særligt.

Ambitionen er, at Køb Lokalt-dagen bliver en tilbagevendende begivenhed hvert år, sidste lørdag i april. Tanken er også at begivenheden vokser i omfang år for år.

Bag projektet står De Lokale Ugeaviser, BiDdanmark, MobilePay og reklamebureauet Marketsquare.

Parterne testede konceptet oktober 2018 i fire pilotbyer, Assens, Hillerød, Holstebro og Hærvejsklyngen (fem landsbyer i Vejen kommune). Det blev en stor succes med mange kunder i byernes butikker og underholdende og fælleskabsorienterede aktiviteter i bybilledet.

Annonce

Udvikling kan vendes positivt

Baggrunden for Køb Lokalt-dagen er den kendte problemstilling med stigende butiksdød, som følge af især urbanisering og øget onlinehandel. Projektets tilgang er imidlertid, at man lokalt kan gøre meget selv for at vende kurven og skabe optimisme, vækst og udvikling.

- Målet er, at rigtigt mange butiksmiljøer i Danmark afvikler en festdag 25. april og årene efter. Borgerne og den lokale detailhandel skal minde hinanden om, at et mangfoldigt og blomstrende butiksliv er den afgørende og helt centrale forudsætning for at bevare og styrke dynamiske lokale bysamfund, siger Jens Thrane-Møller, direktør for Marketsquare.

Annonce

Flere byer er med

Projektet er stadig åben for tilmelding for interesserede kommuner, byer, handelsstandsforeninger og butiksmiljøer.

En by betaler selv for at deltage, inklusiv butikkernes deltagelse. Desuden bidrager MobilePay som sponsor. Tilmeldte butikker til Køb Lokalt-dagen får en gratis kampagnepakke, så de kan pynte deres butik med plakater, klistermærker, balloner, flag og lignende.

De tilmeldte byer er: Egtved, Give, Børkop- og Brejning, Søborg, Bagsværd, Buddinge, Holstebro, Herlev, Tønder, Hillerød, Hjørring, Hørsholm, Assens og Hvidovre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce