Annonce
Egtved Posten

Egtved: et mekka for vandring, cykling og naturelskere

Naturen omkring Egtved byder blandt andet på kuperede terræner, smukke udsigtspunkter og ådale. Det er Egtveds borgere bevidste om og nogle taler endda om, at Egtved-egnen er Danmarks Harzen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Biodiversitet, glamping og stier med et hav af formål. Naturdrømmene er mange, når man på Egtved-egnen vil planlægge fremtiden. Turisme, vandreruter og alt godt til de to-hjulede er også en del af det.

Egtved: Egtved - Danmarks Harzen, et mekka for vandring og cykling og et eldorado for naturelskere. Drømme og idéer om Egtveds grønne fremtid er mangfoldigt repræsenteret blandt de 162 bidrag, der i skrivende stund er lagt ind på Vejle Kommunes hjemmeside for "Byvision Egtved".

At man i og omkring Egtved værdsætter, at naturen er noget helt særligt på egnen med kuperede terræner, tætte løvskove, vandløb, ådale og vilde udsigtspunkter, er man ikke i tvivl om. Og at borgerne ser store potentialer i at fremhæve og benytte naturen endnu mere, kan man tydeligt fornemme ud fra de mange indkomne forslag.

Natur-, cykel og kulturmekka, også for turister

Blandt forslagene på hjemmesiden kan man blandt andet læse om Kirsten Jensen, der drømmer om, at Egtved bliver et eldorado for blandt andet bevægelse.

- Egtved skal være et mekka for vandring og cykling, så vi skal derfor have Egtved og den omkringliggende natur til at hænge sammen, skriver Kirsten Jensen, der fremhæver, at man for eksempel nemmere skal kunne komme ud i naturen ved Tågelund ved at etablere en kombineret cykel- og vandresti på Bøgvadvej fra Vestergade til Bindeballevej.


Egtved skal være et mekka for vandring og cykling, så vi skal derfor have Egtved og den omkringliggende natur til at hænge sammen

Kirsten Jensen


Og så fremhæver hun vigtigheden i den gode forbindelse til Egtvedpigens grav, hvor der både kan opsættes sheltere og etableres en attraktiv sti.

Trine Thune Hansen kalder egnen for Danmarks Harzen og sætter håb i søen om, at endnu flere får øjnene op for naturen på egnen.

Andre nævner også, hvor vigtigt det er at kunne fortælle turisterne om naturen, og hvor vigtigt det er både at lede dem hertil og at gøre områder mere attraktive.

Zanny Lundgaard skriver:

- Egtveds omtalte eldorado i kultur- og naturoplevelser kan forstærkes betydeligt med en cykelsti til Hærvejen og Billund. Elcykel-turisme med udlejning af elcykler er støt voksende i hele Europa, og det giver mening, for det er let og ubesværet, hvis lokalsamfundet hjælper med overnatningsfaciliter og binder cykelstinetværket sammen til kulturelle steder og nabobyer.

Annonce

Naturen for alle

Og det at kunne benytte sig endnu mere af at være i den omkringliggende natur, rummer endnu flere lag.

Birgit Borgwardt forestiller sig, at der skal være plads til både mountainbikere, der skal være handicapvenlige stier og sheltere, ridestier, og stiområde, der henvender sig til unge og andre, der gerne vil bevæge sig. Her kan være en forhindringsbane, muligheder for at klatre i træer, balancere over vandløb, og der skal gerne etableres en naturlegeplads.

Et andet forslag, som kommer fra Heidi Sloth, handler om, at der skal etableres glampinghytter i naturen, som bindes sammen med vandreture. "Glamping" er en kombination af glamour og camping. Altså en luksuriøs form for camping.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce