Annonce
Egtved Posten

Egtved kan noget: Byrådspolitikere på bytur med sengehygge, optimisme og godt til gane og mave

Egtved Udviklingsråd, Egtved Handelsforening og AktivErhverv havde budt byrådspolitikere på bytur i Egtved. Og ikke mindst kunne Søren Peschardt (S) (tv) og Borgmester Jens Ejner Christensen (V) nyde et par minutter i seng - side om side. Foto: Christina M. Mosegaard
Forleden var byrådspolitikere og borgmester på besøg hos fire af Egtveds handlende. Byen ville vise, hvordan nogle af de handlende er kommet styrket gennem coronatiden.

Egtved: Overlevelse, nyskabelse, vilje og tro på fremtiden.

Disse ord kom flere gange på tale forleden, hvor Egtved Udviklingsråd, Egtved Handelsforening og AktivErhverv havde inviteret byrådspolitikere på bytur i Egtved. Her besøgte de Egtved Bageri by Mejsner, Egtved Apotek, Senge-Universet og Røgeriet.

- Vi indbød politikerne til rundtur ved butikkerne i Egtved for at vise dem, at der faktisk er sket en del positive ting i Egtved under coronatiden, lyder det fra Inger Pabst, der er formand for Egtved Udviklingsråd, og hun fortsætter:

Annonce

- Så vi viste dem fire gode eksempler på det, som vi samtidig gerne vil opnå med butikslivet i Egtved i tråd med byvisionen. Der er kommet en ny bager med nyt koncept til Egtved. Apoteket er flyttet i nye lokaler og satser på et stort opland og med ny strategi, og så er der Senge-Universet og Røgeriet, der tiltrækker kunder fra et stort opland.

Apoteker Peter Merrild kunne blandt andet berette om, hvordan apoteket nu kan mærke, at en flytning til bedre synlighed og mere plads, har gjort en stor forskel. Foto: Christina M. Mosegaard

De indbudte politikere, som havde takket ja til en bytur i Egtved var borgmester Jens Ejner Christensen (V), Thyge Havgaard-Bjerring (V), Søren Peschardt (S) og Lars Schmidt (V).

Bageren der ikke er færdig med at vokse

Første stop på dagen var hos Egtved Bageri by Mejsner.

- Jeg åbnede i coronatiden, og siden da er det kun gået opad for mig, fortalte bagermester Dan Mejsner den fremmødte byturs-delegation.

Han fortalte videre, at han på forhånd intet vidste noget om, hvad Egtved var for en størrelse, men han kunne se gode muligheder i området, og samtidig var det en fordel at kunne være beliggende i en SuperBrugs.


Jeg åbnede i coronatiden, og siden da er det kun gået opad for mig

Dan Mejsner, Egtved Bageri by Mejsner


Egtved Bageri by Mejsner kan snart fejre et års fødselsdag. I dag er der ansat 10 medarbejdere, og Dan Mejsner fortæller, at virksomheden 31. december i år vil runde en omsætning på otte millioner kroner.

- For mig handler det om at skabe de rigtige rammer, lave kvalitetsbrød og ikke 80’er-brød. Jeg har sammen med bageriet bygget en hyggelig café op, og snart bygger vi butiksdelen om og har hjemkøbt en pizzaovn, og så skal vi lave surdejspizza, berettede Dan Mejsner.

Annonce

Apotek der skuer ud og ind

Næste stop på politikernes bytur var Egtved Apotek, som i maj flyttede fra Egtved Centret til den gamle Fakta-bygning i byen, hvor mulighederne for at ekspandere med flere kvadratmeter og større synlighed var mere optimale.

Egtved Udviklingsråd, Egtved Handelsforening og AktivErhverv havde budt byrådspolitikere på bytur i Egtved. Borgmester Jens Ejner Christensen (V), Thyge Havgaard-Bjerring (V), Søren Peschardt (S) og Lars Schmidt (S) - havde takket ja. Foto: Christina M. Mosegaard

Mens apoteker Peter Merrild viste rundt i den nye butik, fortalte han blandt andet om, hvordan apoteket servicerer et stort opland, uddanner farmakonomer, har et stort distributionscenter og er i gang med at at uddanne en ansat i digital markedsføring i samarbejde med City Vejle.

Samtidig bedyrede han, at han har planer om at være apoteker i Egtved og Vejen i mindst 20 år frem.

Apoteket har i alt 30 ansatte på henholdsvis fuld- og deltid.

Annonce

Kunder fra nær og fjern

Jan Johansen, medindehaver af Senge-Universet, bød indenfor i de bløde senge med fortællinger om, hvordan det betyder meget at kunne give kunderne nærværende service og tilbyde kvalitet og rådgivning.

Han kunne også fortælle om, at kunder fra nær og fjern kommer til Egtved for at købe senge, og at Senge-Universet også har åbnet butikker i Fredericia. En med senge og en med italienske møbler.

Også hos Røgeriet kunne indehaver Thorbjørn Kjær fortælle om en forretning, hvor især kvalitet, tid og nærvær er i fokus, og at kunder fra nær og fjern finder vej til butikken.

Egtved Udviklingsråd, Egtved Handelsforening og AktivErhverv havde budt byrådspolitikere på bytur i Egtved. Borgmester Jens Ejner Christensen (V), Thyge Havgaard-Bjerring (V), Søren Peschardt (S) og Lars Schmidt (S) - havde takket ja. Foto: Christina M. Mosegaard
Annonce

Imponerede

Og netop hos Røgeriet blev byturen afsluttet med fisketapas. Der blev rundt om bordet, hvor Martin Lund fra AktivErhverv og Kenni Dahl fra handelsforeningen havde tilsluttet sig, talt om, hvordan Egtved har formået at holde hovedet højt i brydningstider som både coronakrisen og tidligere under kommunesammenlægningen, hvor Egtved siden har kæmpet for at finde ind til en ny identitet.

- Jeg synes faktisk, at optimismeniveauet her i Egtved er det, der er steget mest her i kommunen gennem de seneste fire år. I er fantastiske til at gribe mulighederne herude, lød det fra borgmesteren.

Søren Peschardt observerede blandt andet, at de handlende i Egtved er blevet mere modige og tør sætte ord på den gode historie og formår samtidig at stå på mål for det.

Lars Schmidt fremhævede Egtveds service og tilgængelighed.

- Det her er jo byen uden parkeringsselskaber, og så kan man hos for eksempel ABC Lavpris købe ind til meget lave priser og på samme tid smutte ind og få noget godt i specialforretningerne.

Thyge Havgaard-Bjerring var imponeret:

- Denne her dag har givet mig et helt andet indblik i, hvordan i arbejder og tænker, og hvordan lokal opbakning og BID-samarbejde også gør en stor indvirkning på livet i byen.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Indlæg: Kampesten fra langdyssen i Lihmskov blev brugt til privatbane

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Fem gratis oplevelser til din ferie: Det behøver ikke være kedeligt at gå på museum, se her hvorfor

Egtved Posten

De alleryngste i Vejle Kommune skal være mikroforskere

Egtved Posten

Klumme: Ferie - hvorfor har vi det?

Egtved Posten

Jazz I Trekanten udpeges til Netværksspillested

Egtved Posten

Naturkomiteen har gjort et fantastisk stykke arbejde

Egtved Posten

Tusind tak for feedback: Læsere har fortalt, hvad de synes om Egtved Posten

Egtved Posten

Festival i nyt setup aflyst to år i streg, men arrangører melder klar til næste år

Egtved Posten

Se videoen: Mølkjær Kros 130 år gamle lindetræ falder til jorden med et brag

Egtved Posten

Havde en kæmpe interesse i sine medmennesker og var kendt ansigt i byen: Torben er nu død, 75 år gammel

Egtved Posten

Lykke er vild med mennesker og nærhed: Nu er hun blevet en central del af lokalsamfundet i Firehøjeland

Egtved Posten

Klumme: Flytter vi fokus?

Egtved Posten

Erfaren præst med stor viden om Søren Kierkegaard indsættes ved Balle Valgmenighed

Egtved Posten

Byparken skal have et løft: Skole, hal og sognegård går sammen om projekt for millioner

Egtved Posten

Egtved kan noget: Byrådspolitikere på bytur med sengehygge, optimisme og godt til gane og mave

Egtved Posten

Museum tager bogstavligt talt tråden op til genforeningen

Egtved Posten

Fejring, fed musik og kædeoverrækkelser: Ny præsident og ny guvernør på én dag hos Rotary Egtved

Egtved Posten

Tusindvis af liter vand løber stadig ud i ingenting: Varmeværk har endnu ikke haft held til at finde brud

Egtved Posten

De nærmest uundværlige: Det er godt at blive brugt og anerkendt

Egtved Posten

Ny sammenslutning vil tale børnenes og de unges sag

Egtved Posten

10 unge gutter er klar med ny festival for unge

Egtved Posten

Nye testtider i Egtved: Snart kan du kun blive testet én gang om ugen

Annonce