Annonce
Egtved Posten

Egtved Lokalhistoriske Arkivs mindeord om Lars Peter Lund

Egtved Museumsforenings udstilling i Egtved Forsamlingshus, 1980'erne. Fra venstre Lars Peter Lund, Carl Erik Olsen, Mads Larsen og Erling Pedersen. Fotograf ukendt.
Annonce

Mindeord: Lars Peter Lund var det naturlige valg som formand, da Egtved Lokalhistoriske Arkiv genåbnede i 2017. Han var en af hovedkræfterne bag genåbningen, og han havde på dette tidspunkt i næsten fire årtier doneret materiale til arkivets samlinger. Der var næsten heller ikke det emne af Egtved Sogns historie, som han ikke havde beskæftiget sig med og skrevet om til forskellige publikationer.

Som formand for arkivet excellerede Lars Peter inden for blandt andet besvarelser af forespørgsler, indsamling, formidling samt det nationale erindringsindsamlingsprojekt ”Giv det videre”, hvor han sikrede, at Egtved blev en af landets største bidragsydere. Til arkivets sociale arrangementer havde vi den store fornøjelse også at mødes med Lars Peters gode hustru, Bodil.

Fra dag ét som formand havde Lars Peter meldt ud, at han ville træde tilbage, den dag arkivet var oppe at køre på fuld damp igen. Denne dag kom alt for tidligt den 1. marts 2018. Heldigvis blev han nu en hyppig gæst på arkivets læsesal, og vi kunne altid trække på hans store lokalhistoriske viden, når vi fik en svær forespørgsel. Han sørgede også for at henvise mange videre til arkivet, ligesom han altid var god for en velfortalt historie til Egtved Posten.

Vi vil huske Lars Peter som et åbent, engageret og passioneret menneske, der som lokalhistoriker så det som en pligt ikke kun at beskæftige sig med de muntre historier. Han beskæftigede sig i høj grad også med de erindringer, det krævede mandshjerte at tænke tilbage på og få fældet ned på papir. Nutiden og eftertiden kan derfor høste megen lærdom i hans skrifter.

En god ven er gået til det hinsides. Æret være Lars Peter Lunds minde.

Vores tanker går til Bodil og familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Egtved Posten

Udstiller i kommunens kantine

Egtved Posten

Vi mangler deltidsbrandmænd

Egtved Posten

Klumme: Lyset er på vej

Annonce