Annonce
Egtved Posten

Rekordmange visioner: Egtved er det sted i kommunen, hvor flest har deltaget

Egtved er Egtvedpigens by, hvilket man tydeligt fornemmer, når man læser de mange idéer der er kommet ind til visioner for Egtved. Et stort antal af idéerne har den kendte pige og bronzealderen som hovedtema. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Frem til 1. november har borgere på Egtved-egnen kunne indgive deres visioner, drømme og idéer til Egtveds fremtid. Det er blevet til 215 forskellige forslag, hvilket er det langt højeste antal i hele Vejle Kommune.

Egtved: “Egtved - Danmarks Harzen, vi skal være et cykel- og vandremekka, Egtvedpigens by, vilde vidunderlige og storblomstrende Egtved, “Kulturum med samling og motion”, Champs-Élysées i Dalgade…”. Idérigdommen har været stor, mens man på Vejle Kommunes hjemmeside for Byvision Egtved frem til 1. november har kunnet indgive sine drømme og visioner for Egtveds fremtid.

I skrivende stund er antallet af disse indkomne visioner nået op på 215, hvilket er langt flere end kommunens øvrige centerbyers. I Give fik man 71 forslag, i Jelling 45 og i Børkop 34.

En aktiv by

Annonce

- Egtved er bare en aktiv by. Det er helt tydeligt, og man kan rigtigt meget, når man står sammen og engagerer sig, lyder det fra Gerda Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg.


Egtved er bare en aktiv by. Det er helt tydeligt, og man kan rigtigt meget, når man står sammen og engagerer sig

Gerda Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg


Og hun fortsætter:

- Når det er så mange indkomne idéer, som her i Egtved, er det bare endnu mere vigtigt, at få det hele kædet sammen og samlet sammen til nogle overordnede temaer.

Og det er netop det næste skridt i processen frem mod en færdig udarbejdet “Byvision Egtved”. Derfor er de mange idéer, drømme og visioner nu på vej i hænderne på Egtveds egen “byvisionsgruppe” bestående af 12 borgere, som blandt andet vil læse alle forslag igennem og dele dem ind temaer og interesser.

Det er også “byvisionsgruppen” der op til 1. november har været ude blandt borgerne for at gøre dem opmærksomme på deres muligheder for at påvirke Egtveds fremtid ved blandt andet at dele postkort rundt og ved løbende at sende videointerviews med nogle af borgernes idéer.

Stormøde og valg via Zoom

24. november kan alle på et borgermøde via “zoom” være med til at stemme om, hvilke blandt de 215 indkomne forslag, man ønsker, at Egtved skal arbejde sig hen imod. Hvad skal Egtveds fremtid handle om, og hvilke overordnede retninger vil give bedst mening.

- Oprindeligt skulle vi have mødtes rent fysisk, men det kan jo desværre ikke lade sig gøre i disse tider, så vi mødes online i stedet. Og faktisk har vi gode erfaringer fra for eksempel Jelling med et online-møde på den her måde, forklarer Frederik Friborg Nielsen, der er projektudvikler i Teknik & Miljø ved Vejle Kommune.

Han forklarer videre, at alle borgere er velkomne til at gå ind på hjemmesiden for “Byvision Egtved”, hvor de kan tilmelde sig borgermødet. Herefter vil de via email modtage link og instruktioner til, hvordan det hele kommer til at foregå rent praktisk.

På stormødet er det planen, at visionerne skal samles til tre hovedretninger, og gerne nogle som rammer inden for blandt andet kultur, familie og god handelsby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce