Annonce
Egtved Posten

Egtved Vandværk: Generalforsamling nummer 110, og dét skal fejres

Bestyrelsen ved Egtved Vandværk glæder sig at byde velkommen til generalforsamling nummer 110 onsdag 4. marts i Egtved Forsamlingshus. Dagen er krydret med gratis spisning, kaffe og kringle. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Onsdag 4. marts er der generalforsamling hos Egtved Vandværk. Denne gang er det noget særligt, for den bliver afholdt for 110. gang, hvilket fejres med gratis spisning, kringle og andet godt.
Annonce

Egtved: Den 17. september 1909 havde man den allerførste generalforsamling i det, der i dag er Egtved Vandværk, og det betyder, at man onsdag 4. marts, når der skal holdes generalforsamling anno 2020, kan markere, at det gøres for 110. gang.

- Det er da noget helt særligt, at det er generalforsamling nummer 110, så vi har bestemt os for at gøre lidt mere ud af, siger Jens Peder Pedersen, der både er formand i vandværksbestyrelsen og ansat som driftsleder på vandværket. Han fortæller videre, at der derfor serveres gratis varm mad i form af “Mona’s karbonader med tilbehør” og senere kringle og kaffe, for alle der tilmelder sig begivenheden, der foregår i Egtved Forsamlingshus.

- Og bare rolig, man behøver ikke være bange for at lande i bestyrelsen, hvis man ikke har lyst, for alle der sidder i den nu, og som er på valg, har meddelt, at de meget gerne modtager genvalg, tilføjer Egtveds egen vandværksmand.

Egtved Vandværk

Egtved Vandværk råder over seks boringer. Heraf ligger de fem på grunden, hvor vandværksbygningen er placeret i Østergade 11. Den sjette boring er placeret i Fuglsang Skov.

Vandværket er et Amba med 991 andelshavere/husstande.

I 2014 fik man bygget et nyt moderne og grønt vandværk, der i dag blandt andet rummer to store vandtanke der hver kan rumme 150.000 kubikmeter vand. To gange i døgnet pumpes der råvand op fra undergrunden i disse tanke.

Annonce

Nu også med en kvinde

Snart er det første år derfor også gået siden sidst der var generalforsamling, men det har været med en bestyrelse med en sammensætning, der har været atypisk i forhold til nogensinde i vandværkets historie. For det har nemlig været med en kvinde ved bestyrelsesbordet.

Jo, men sidste år tænkte vi, at nu skulle vi have en kvinde med i vores bestyrelse, men hvem mon det skulle være. Det gik vi og tænkte noget på. Faktisk vågnede jeg klokken tre om natten efter vi havde snakket om det og tænkte, at det skal da være Dorte, fortæller Jens Peder Pedersen, der straks herefter henvendte sig til Dorte Rudbæk Vikkelsøe fra Egtved og spurgte om hun kunne tænke sig at være med.

- Det havde jeg faktisk ikke lige set komme, lyder det videre fra Dorte Rudbæk Vikkelsøe, der efter at være kommet sig over den overraskende opfordring, brugte lidt tid på at tygge på den. Hun blev også tilbudt at deltage i et bestyrelsesmøde i vandværket, så hun kunne danne sig et indtryk af, hvad det hele handlede om, inden hun besluttede sig for at takke ja eller nej.

Og det blev til et ja.

- Jeg synes egentlig også, at det er vigtigt som medborger at bidrage med det man kan, så det giver god mening for mig at være med, tilføjer hun.

Udover, at Egtved Vandværks bestyrelse har en kvinde med ved bordet, er de også glade for at kunne fortælle, at det rent faktisk også er en ung bestyrelse med en gennemsnitsalder på 48 år.

- I disse tider, hvor mange bestyrelser i foreninger rundt omkring i hele landet, har svært ved at finde medlemmer, så synes vi selv, at det er ret godt gået, og vi alle har samtidig en del at byde ind med, også i forhold til vores erfaringer fra vores private jobs, forklarer bestyrelsesmedlem Christian Thomsen.

Annonce

Sund og veldrevet

At de med en generalforsamling nummer 110, nu med en kvinde ved bordet i et relativt ungt bestyrelsesteam er stolte ved vandværket i Egtved, er sikkert ikke svært at forstå. Men faktisk er der mere til den gode historie, nemlig, fortællingen om et sundt og veldrevet vandværk, hvad angår både drift og økonomi med stor gennemsigtighed i alt fra vandkvalitet til bestyrelsesarbejde, drift og økonomi.

- Vi er meget åbne omkring alt, hvad der sker her. Alle har ret til at komme indenfor her i vandværket. Døren står åben, når vi er her, og jeg viser meget gerne det frem, som man gerne vil vide mere om, siger Jens Peder Pedersen.

Alle andelshavere/medlemmer af vandværket har mulighed for at deltage i generalforsamlingen 4. marts, der altså oven i købet i år har noget helt særligt over sig med 110 år på bagen og gode gratis karbonader, kringler og kaffe. Og skulle man endnu ikke have tilmeldt sig, så kunne der måske stadig være en mulighed herfor ved henvendelse til vandværket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce