Annonce
Egtved Posten

Egtved viser kæmpe engagement: Flere end 120 borgere deltog i virtuelt visionsmøde

På Egtveds virtuelle byvisionsmøde var man delvist samlet i plenum med 128 deltagere, og man var ude i grupperum, hvor de syv udviklingsretninger for Egtved blev debatteret. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Tirsdag aften havde Vejle Kommune arrangeret virtuelt borgermøde for Egtved. Der skulle tales om visioner for byen, og der skulle stemmes om de vigtigste udviklingsretninger.

Egtved: Ung, som gammel og alle de, som befinder sig midt imellem. Borgere fra Egtved var bredt repræsenteret, da Vejle Kommune tirsdag aften 24. november havde budt ind til virtuelt borgermøde om visionerne for Egtveds fremtid. Og ikke alene var aldersspredningen stor. Det var deltagelsen også. Ikke færre end 128 tilmeldte deltog i mødet, plus det antal personer, som nogle steder havde samlet sig flere om skærmen.

- Det gør mig stolt som borgmester, at se så stort et engagement, lød ordene fra borgmester Jens Ejner Christensen (V), da han i sin velkomst åbnede det virtuelle borgermøde.

Han mente også, at Egtveds store deltagelse ved det virtuelle borgermøde, er det største antal hidtil i hele kommunen.

Annonce

Egtveds fremtid

Og nu til humlen bag dette virtuelle borgermøde. Nemlig livet i og omkring Egtved, fra nu og ud i fremtiden.

Siden det første borgermøde blev afholdt 8. september, hvor processerne om visionerne for Egtved blev kickstartet, har byens borgere også vist, at de vil byen og ikke mindst hinanden. Der blev etableret en byvisionsgruppe bestående af 12 borgere, der sammen med kommunen arbejdede flittigt for at skabe opmærksomhed omkring byvisionerne og ikke mindst for at inddrage så mange borgere, som muligt.

I samme periode har alle borgere på Vejle Kommunes hjemmeside for Byvision Egtved kunne bidrage med deres drømme om fremtiden for egnen, og det er blevet til i alt 223 bidrag.

Disse 223 bidrag er blevet til syv udviklingsretninger, og det var netop de retninger, der på tirsdagens virtuelle borgermøde skulle debatteres og siden “koges” ned til først tre og til sidst én retning.

Det virtuelle byvisionsmøde foregik skiftevis i ét stort plenum og i mindre gruppemøder. Efter hvert af de to omgange med gruppemøder, blev der afstemt blandt udviklingsretningerne.

Det første nedkog blev til retningerne, “Byen der gror”, “Ådalen og naturens hovedstad” og “bronzebyen som turistdestination”. Og i anden omgang viste der sig et tydeligt billede af borgernes interesse, med 57 stemmer til “Byen der gror” og 57 stemmer til “Ådalen og naturens hovedstad”, og altså dermed to retninger på førstepladsen.

Annonce

Bosætning, udvikling af byen og naturen

Udviklingsretningen “Byen der gror” handler blandt andet om bosætning, vækst og trivsel, og det var da også noget af det, man kunne høre mange debattere undervejs, når de var ude i grupperne.

- Når vi taler om bosætning og vækst, så er det absolut en god retning at gå. Og når vi tænker byggegrunde, er det vigtigt at tænke sig godt om i forhold til placeringer, sagde Egtvedborgeren, Knud Poulsen på et af gruppemøderne.

I det hele taget kunne man høre mange, der talte om, hvor vigtigt det er at højne livskvaliteten og bosættelsen i og omkring Egtved.

At naturen er en stor del af Egtvedborgernes bevidsthed, kunne man også tydeligt fornemme på gruppemøderne. Nogle mente, at der ikke skulle gøres de store ændringer, for naturen er allerede tæt på, og andre foreslog for eksempel, at der sagtens kunne gøres endnu flere tiltag, så flere bruger naturen aktivt og rekreativt.

Annonce

Fremtiden

Nu har Egtved valgt retning, og Vejle Kommune vil arbejde videre med udarbejdelse af byvisionsplanen, hvor de to “vindere” blandt udviklingsretningerne vil være i fokus.

- I har talt et tydeligt sprog, og nu har vi to retninger at arbejde videre med, som skal sættes sammen. Det skal nok blive rigtigt godt, konstaterede stadsarkitekt Lisbet Wolters, der også deltog på det virtuelle byvisionsmøde.

Hun fortalte videre, at selvom der nu er valgt retning, hvilket kommunen og senere byrådet glæder sig til at arbejde videre med, så betyder det ikke, at alle de andre gode udviklingsretninger er helt ude af spillet, men nu er der dannet grundlag for at vide, hvad der er vigtigt for borgerne i Egtved.


I har talt et tydeligt sprog, og nu har vi to retninger at arbejde videre med, som skal sættes sammen. Det skal nok blive rigtigt godt

Lisbet Wolters, Stadsarkitekt


Vejle Kommunen vil nu arbejde videre med byvisionsplanen og forventer at kunne præsentere et udkast i starten af februar næste år.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Indlæg: Kampesten fra langdyssen i Lihmskov blev brugt til privatbane

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Egtved Posten

Fem gratis oplevelser til din ferie: Det behøver ikke være kedeligt at gå på museum, se her hvorfor

Egtved Posten

De alleryngste i Vejle Kommune skal være mikroforskere

Egtved Posten

Her må farmand gerne lange kone og børn en lige højre: Hos Kim i Bredsten er der boksning for hele familien med hjertevarme og råstyrke

Egtved Posten

Klumme: Ferie - hvorfor har vi det?

Egtved Posten

Tag på tur i Egtvedpigens kulinariske fodspor: Læs her om syv lokale lækkerier med forbindelse til bronzealderen

Egtved Posten

Jazz I Trekanten udpeges til Netværksspillested

Egtved Posten

Naturkomiteen har gjort et fantastisk stykke arbejde

Egtved Posten

Tusind tak for feedback: Læsere har fortalt, hvad de synes om Egtved Posten

Egtved Posten

Havde en kæmpe interesse i sine medmennesker og var kendt ansigt i byen: Torben er nu død, 75 år gammel

Egtved Posten

Festival i nyt setup aflyst to år i streg, men arrangører melder klar til næste år

Egtved Posten

Lykke er vild med mennesker og nærhed: Nu er hun blevet en central del af lokalsamfundet i Firehøjeland

Egtved Posten

Se videoen: Mølkjær Kros 130 år gamle lindetræ falder til jorden med et brag

Egtved Posten

Erfaren præst med stor viden om Søren Kierkegaard indsættes ved Balle Valgmenighed

Egtved Posten

Klumme: Flytter vi fokus?

Egtved Posten

Egtved kan noget: Byrådspolitikere på bytur med sengehygge, optimisme og godt til gane og mave

Egtved Posten

Byparken skal have et løft: Skole, hal og sognegård går sammen om projekt for millioner

Egtved Posten

Fejring, fed musik og kædeoverrækkelser: Ny præsident og ny guvernør på én dag hos Rotary Egtved

Egtved Posten

Museum tager bogstavligt talt tråden op til genforeningen

Egtved Posten

Tusindvis af liter vand løber stadig ud i ingenting: Varmeværk har endnu ikke haft held til at finde brud

Egtved Posten

De nærmest uundværlige: Det er godt at blive brugt og anerkendt

Annonce