Annonce
Egtved Posten

Egtvedbørn drog til Vejle for at se udstilling, som de selv er en del af

Museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul guidede børnehavebørnene rundt på udstillingen. Interessen var stor fra børnenes side, og det var tydeligt, at de på forhånd har fået et forhold til Egtvedpigen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I den forgangne uge har børnehavebørn og skolebørn fra Egtved besøgt særudstilling om Egtvedpigen i Vejle. En udstilling de selv har bidraget til.

Egtved: I Spinderihallerne i Vejle finder man Kulturmuseet, og lige i denne tid kan man lige netop der gå på opdagelse i særudstillingen, Pigen fra Egtved, der er blevet skabt i anledningen af 100-året for fundet af, ja, netop Egtvedpigen.

I den forgangne uge blev den røde løber så rullet ud for børnehavebørnene fra Solsikken og Tusindfryd fra Egtved, hvor de holdvis, ugen igennem, besøgte denne helt særlige og sansemættede udstilling.

Og det er der en rigtig god grund til.

Annonce
Se, hun vinker til os.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

De har nemlig i stor stil bidraget til indholdet af denne særudstilling, og nu har de endelig med egne sanser haft mulighed for at mærke, se og høre, hvad det hele egentligt har handlet om.

Avisen var med da en gruppe af børnene fra Tusindfryd - med stor opmærksomhed - indtog udstillingen.

Via touchscreens med talende personer, herunder en dreng fra bronzealderen. Kunne man stille spørgsmål. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og begejstringen var stor.


Ej, hende der kender jeg godt. Nu vinker hun. Kom vi vinker også til hende

Børnehavebørn fra Tusindfryd i Egtved


- Ej, hende der kender jeg godt. Nu vinker hun. Kom vi vinker også til hende, lød det fra børnene da de, som noget af det første på udstillingen, mødte en animeret illustration af Egtvedpigen, som vinkede og bød dem alle velkomne.

En sløjfe er bundet

- Nu er der ligesom bundet en sløjfe om hele forløbet, siden vi sidste år startede med at mødes ude ved Egtvedpigens grav, og senere har lavet flere forløb, især virtuelt, med børnene, hvor de samtidig rent praktisk har lavet opgaver med referencer til bronzealderen, fortæller museumsdirektøren Katrine Balsgaard Juul, der står bag projekt “Mig og Egtvedpigen”, som er et kreativt samarbejde mellem KulturMuseet/VejleMuseerne, Spotlight Vejle, Egtved Skole og Egtved Dagtilbud.

Børnehavebørn fra Egtved var på besøg på Kulturmuseet i Vejle for at se udstilling om Egtvedpigen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

De de kreative rammer i projektet er blevet skabt af Spotlights huskunstnere Lene Noer og Jacob Knudsen - i samarbejde med engageret personale i både Egtved Dagtilbud og Skole, toppet med “Egtvedpigens sang”, skabt af musiker og komponist Perry Stenbäck, sunget af Hanne Ahnfeldt-Mollerup akkompagneret af børnene fra Egtved som kor.

Annonce

Der blev danset

Netop denne sang var også en del af særudstillingen, og da den pludselig tonede frem imens børnene gik på opdagelse på museet i sidste uge, brød de ud i både sang og dans:

På Gravhøje lavet af bløde materialer, kunne børnene udforske og lege.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

“Mange spørger hvem du var, og leder efter svar, men ingen af os kender hemmeligheden, som Pigen fra Egtved har”, lød det fra fulden sky.

Og der blev danset til Egtvedpigens sang. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Udstillingen, der er bygget op af flere elementer, som virtuelle tegneserier på væggene, bløde gravhøje, man kan lege med og skille ad og touchscreens, hvor man kan spørge om bronzealderen, lægger op til leg og læring - for både børn og voksne.

Annonce

Se det er min tegning

At børnene netop har fået et forhold til “Mig og Egtvedpigen”, ses også på en stor udsmykket illuderet klippevæg på udstillingen, hvorpå børnehavebørnenes helt egne helleristningstegninger, af sig selv, kan findes.

Alle børnehavebørnene fra daginstitutionen Solsikken-Tusindfryd havde t-shirts på med hver deres egne helleristningstegninger af sig selv. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Se det er min tegning, kunne man høre flere af børnene sige, mens andre ivrigt ledte efter deres egne streger. Streger, som de også havde med på de specialfremstillede t-shirts, som de alle havde på under besøget i Vejle.

Børnenes egne helleristninger kunne de finde på den illuderede klippevæg på udstillingen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Om ikke længe er det 6. klasserne fra Egtved Skoles tur til at besøge udstillingen, og mon ikke også de bliver begejstrede for at se en sammenhængende udstilling, der binder alle deres kreative bedrifter i projektet sammen.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce