Annonce
Egtved Posten

Egtvedpigens Fodspor druknede i succes: Et nyt kedeligt navn skal måske begrænse antallet af gæster

Den smukke natur ved Egtvedpigens Fodspor tiltrak rigtig mange vandreglade mænd og kvinder i tiden op til påske og i påskedagene. Faktisk så mange, at Vejle Kommune måtte lukke vandreruten af hensyn til naturen og lodsejerne. Men planen er at genåbne stien. Arkivfoto: Vejle Kommune
Egtvedpigens Fodspor blev lukket midlertidigt kort efter påske. Stiens popularitet sled for meget på naturen og gav for mange gener for lodsejerne. Nu skal der lægges en plan for, hvornår og hvordan stien kan genåbne.

Egtved: Op mod 1000 mennesker om dagen tog i påskedagene en travetur ad vandreruten Egtvedpigens Fodspor. Det var mere, end naturen kunne bære, og voldte mange gener for områdets lodsejere.

Den 14 kilometer lange rute gennem den smukke Vejle Ådal, der blev indviet tidligere på året, druknede simpelthen i sin egen succes.

Trods flere venlige henstillinger om at søge alternative ruter måtte Vejle Kommunes naturforvaltning til sidst trække bremsen og lukke vandreruten. Midlertidigt i hvert fald.

Annonce

Nu er man i Vejle Kommune gået i gang med at kigge på, hvornår og hvordan det populære stiforløb atter kan åbnes.

Kræver justeringer af ruten

For stien skal genåbnes. Det er man helt enige om i natur- og miljøudvalget i Vejle Kommune, som mandag drøftede genåbningen.

- Vi skal have gang i stien igen i et eller andet format. Men det kræver måske nogle justeringer. Det kan eksempelvis ikke hjælpe noget, at stierne nogle steder ligger meget lavt, så der ofte ligger vand, som så betyder, at folk går væk fra stierne for at undgå vandet, siger Karl Erik Lund (DF), formand for natur- og miljøudvalget.

Samtidig kan der også være steder, hvor stierne skal omlægges lidt af hensyn til lodsejerne.

- Vi skal sørge for at have en rigtig god dialog med lodsejerne, så genåbning af stien kan ske på en god måde, fortæller han.

Annonce

Bæredygtigt antal

Ud over at kigge på mulige justeringer af stiforløbet skal forvaltningen også se på, hvordan man kan sikre "et bæredygtigt antal besøgende", som det lyder i dagsordenen for udvalgsmødet.

- Vi talte blandt andet lidt om, om stien måske bør have et nyt navn. Nogle mente, at det måske kan tiltrække ekstra, at man kommer ud og går i "Egtvedpigens fodspor", siger Karl Erik Lund.

Det kommer også til udtryk i en ny målsætning, forvaltningen har opstillet for Egtvedpigens Fodspor-ruten. Her fremgår det blandt andet, at målet er et besøgstal, som sikrer, at gæsterne får den stille naturoplevelse - og at målgruppen er gæster, der tager vare på naturen og opfører sig hensigtsmæssigt.

Samtidig skal forvaltningen undersøge, hvor stort behovet for reparationer af skader og naturpleje er langs stiforløbet.

Der ligger på nuværende tidspunkt ikke fast, hvornår Egtvedpigens Fodspor - eller hvad den måske ellers kommer til at hedde - åbner igen.

Målsætning for vandreruten

Vejle Kommune har efter ønske fra lodsejerne opstillet følgende målsætning med "Egtvedpigens Fodspor":

  • En dagsvandrerute, som forløber gennem fantastisk natur, og som inspirerer til ro og fordybelse.
  • Ruten henvender sig til gæster, der gerne vil vandre lidt længere, og som går efter fantastiske naturoplevelser i stille natur.
  • Målgruppen er gæster, der tager vare på naturen, opføre sig hensigtsmæssigt, og tager sit affald med sig.
  • Målet er desuden et besøgstal, som sikrer, at gæsterne får den stille naturoplevelse.
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce