Annonce
Egtved Posten

En disney-heltindes fortællinger lander i Bredsten i den kommende tid: Håbet er at piger blevet grebet af hendes fortællinger og en rund bold

FB Fodbold indbyder piger i alderen fem til otte år til at komme og spille fodbold imens de bliver inspirerede af disneyfiguren Vaiana. Foto: PR-foto FB Fodbold
FB-Fodbold i Bredsten indbyder piger i alderen fem til otte år til at komme og lade sig inspirere af disneyfiguren Vaiana, og derigennem få smag for fodbold.

Bredsten: 2021 blev startskuddet for det første europæiske UEFA græsrodsprogram for piger. Og her er Danmark blandt de 37 europæiske lande, der frem mod 2023 skal skabe resultater og vækst i pigefodbolden.

FB Fodbold i Bredsten er en af de 34 værtsklubber i Danmark, som sammen skal have næste generation af piger ind i fodboldklubberne og udbrede fodbold som en sport, der appellerer til begge køn, og i en pressemeddelelse forklarer de, at konceptet skal skabe rammerne for en innovativ introduktion til fodbold for piger i alderen fem til otte år, og det sker igennem leg og historiefortælling.

Her vil såkaldte playmakers anvende en historiefortællingstilgang via Disney-universer for at motivere flere piger til at se det sjove i regelmæssig fysisk træning og fodbold.

Annonce

- Jeg vil meget gerne videregive noget af min glæde ved spillet til nye potentielle spillere der kan være med til at repræsentere pigerne ude på de danske baner. Så jeg håber, at der er en masse modige og glade piger der snører støvlerne og kommer forbi til en fantastisk oplevelse, når vi afholder vores forløb i Bredsten, lyder det fra Julie Horsted, der er frivillig playmaker og cheftræner, i pressemeddelelsen.

Hun fortæller videre, at et Playmakers-forløb dækker over otte træninger, med to ugentlig afviklinger ved Skolevænget i Bredsten.

I de første sessioner er der fokus på at opbygge pigernes færdigheder i forhold til deres motorik, tilskynde til kreativ tænkning og styrke kommunikationen med deres holdkammerater. I de senere sessioner introduceres pigerne til grundlæggende fodboldfærdigheder, men hele vejen igennem programmet er det sjov, glæde og boldleg der er i fokus.

- Og uanset niveau og fodboldviden, er alle piger velkomne. Det vigtigste er, at de har lyst til at udforske og opleve et fodboldeventyr, tilføjer Julie Horsted.

I år er temaet Vaiana. Og det betyder, at pigerne guides igennem en times træning med fortællinger og scener fra filmen Vaina. Fokusset ligger på storytelling, forklarer Julie Horsted, der har deltaget i et særligt kursus på Disney Playmaker-uddannelsen.

Vaiana er en computeranimeret film, produceret af Walt Disney Animation Studios, hvor hovedpersonen er en teenagepige fra en stillehavsø, der trodser sin fars strenge ordre om ikke at sejle uden for øens lagune. Hun drager ud på det voldsomme hav for at finde halvguden Maui og tvinge ham til at gøre en gammel skade god igen, så frugtbarheden kan vende tilbage til hendes stammes hjem. Pigen bærer samme navn, som filmen, nemlig Vaiana.

Udover Julie Vestergaard vil pigerne også møde Jonathan Tofteby, Caroline Andreasen, Mia Grønvall, Anna Gluud Ladefoged og Silje Tranholm. Alle er rollemodeller, som de små piger kan spejle sig i, og se op til, skriver Julie Horsted i pressemeddelelsen.

Første træning starter onsdag 20. april klokken 17 til 18 i Bredsten. Og der vil også være træning lørdage klokken 11 til 12. Vil man vide mere, kan man kontakte Julie Horsted på julie.v.horsted@gmail.com eller 42479047.

Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce