Annonce
Egtved Posten

Få et kærligt boost i naturen med Bente som guide

Bente Meltesen byder på kursus i mindfulness i naturen i lokalområdet. Første dag er tirsdag 27. april og der er stadig ledige pladser. Foto: Mette Mørk
Fra tirsdag 27. april starter Bente Meltesen fra Ågård et helt nyt hold med Mindfulness i naturen. Det handler blandt andet om ro, nærvær og bedre søvn.

Ågård: - Det handler om at give sig selv et kærligt boost, og så er det endda i naturen her i lokalområdet, lyder det fra Bente Meltesen, der står bag firmaet Destress, hvor hun blandt andet ønsker, via naturen, at give mennesker muligheden for at lære, hvordan de med simple teknikker og redskaber kan komme i bedre balance, finde indre ro, nærvær - og meget mere til.

Tirsdag 27. april starter Bente Meltesens første hold i lokalområdet. Her byder hun deltagerne med ud i det grønne, hvor der for eksempel skal mediteres, laves lette øvelser og man får teori til stresshåndtering. Altsammen noget der er medvirkende til at øge nærværet og trivslen.

- Der er ikke noget hokus pokus over det at meditere og lave øvelser i naturen. Der er intet religiøst ved det, men det er ren og skær metoder, som for eksempel vejrtrækningsøvelser eller lette yogabevægelser, vi laver, fortæller Bente Meltesen, og hun fortsætter:

Annonce

- Og så gør naturen bare noget ved os. Den påvirker vores sanser, det mentale og fysikken. Forskning har vist, at naturen rent faktisk afgiver aromaer og stoffer der kemisk påvirker vores krop. Og at det blandt andet er medvirkende til at styrke vores immunforsvar.

Holdet, som Bente Meltesen står bag hedder Mindfulness i Naturen, og det er et kursus der foregår over otte uger. Efter endt kursus, vil kursisterne have fået indarbejdet et væld af forskellige teknikker og øvelser, sådan at de nemt selv kan implementere det i hverdagen efterfølgende.

Styrk nærværsmusklen

- Jeg synes det er lige så vigtigt at styrke sin nærværsmuskel, som mange af de andre muskler i kroppen, siger Bente Meltesen.

Hun fortæller videre, hvordan man med blandt andet stille opmærksomhed kan give sig selv lov til at genopdage, hvordan man for eksempel bruger fødderne, når man går rundt i skovbunden. At bruge tid på blot at lytte til vinden i træerne, fuglene der synger eller det rislende vand i bækken, er også noget af det der er med til at styrke nærværsmusklen.

Lette yogaøvelser er også en del af kursets indhold. Foto: Mette Mørk

- Der er rigtigt meget, vi styrker via mindfulness i naturen - både mentalt og fysisk, så jeg glæder mig bare så meget til at komme i gang med det nye hold, hvor for øvrigt både mænd og kvinder er velkomne, og hvor det meget kommer til at handle om, at arbejde med sit eget indre - med mig som guide, forklarer Bente Meltesen.

Annonce

Det der skaber værdi

Bente Meltesen har siden 1994 arbejdet med mennesket i centrum, både som selvstændig og som ansat i det offentlige og i private virksomheder. Det har blandt andet handlet om arbejde med coaches, fysioterapeuter, psykologer, socialrådgivere og ergoterapeuter, det har handlet om personlig udvikling og ledelse, hvor hun ofte er blevet anerkendt for at have særlige evner til at motivere og støtte mennesker omkring hende, sådan at det kan se egne ressourcer og styrker.

- Mit arbejdsliv, og liv i det hele taget, er værdidrevet og min mission er at skabe rammer til den optimale udvikling for mennesker, uanset hvor i livet de befinder sig. Og så er naturen bare en helt fantastisk ressource, som er meget vigtig for os som mennesker, siger Bente Meltesen.

Det er stadig muligt at tilmelde sig kurset Mindfulness i Naturen, som starter tirsdag i næste uge. Man kan finde flere oplysninger på Facebooksiden under navnet “Destress” eller man kan sende en mail til bente@meltesen.dk eller ringe på 40534559.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Tidsfristen er forlænget: Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce