Annonce
Egtved Posten

Fejlbehandling med elektrochok har givet liv til Pernilles bog

Pernille Frandsen, der netop har udgivet bogen "Et anker af flamingo", taler åbent om sit liv på godt og ondt med en senhjerneskade forårsaget af elektrochok. Foto: Yilmaz Polat
Pernille Frandsen fra Ødsted har netop udgivet bogen “Et anker af Flamingo”, der beskriver, hvordan hendes liv radikalt blev ændret som konsekvens af mislykket psykiatrisk behandling med medicin og elektrochokbehandlinger.
Annonce

Ødsted: - Der er dage, hvor mine begrænsninger ikke gør særligt indhug i min dag, og der er dage, hvor hele lortet vælter, fordi jeg farer vild i indkøbssedlen. Så hvordan forklarer man noget så diffust, så det giver mening for andre?

Sådan lyder et uddrag fra 48-årige Pernille Frandsens nyudkomne bog med titlen "Et Anker af flamingo", udgivet af forlaget Mellemgaard.

I bogen kommer man helt tæt ind på Pernille Frandsens liv. Hun fortæller åbent om, hvordan hun som barn blev udsat for seksuelt overgreb, om hvordan hun kæmpede sig frem gennem ungdommen, til et voksenliv, hvor hun var lykkelig - havde fundet kærligheden, fået en dejlig datter og var i et drømmejob. Hun var lige præcist, hvor hun gerne ville være - lige indtil en skelsættende og chokerende oplevelse åbnede op for pandoras æske.

Hun blev indhentet af fortidens skygger. Hun blev deprimeret og bange. Men aldrig havde hun forestillet sig, at mødet med psykiatrien og lægeverdenen, som hun håbede på ville hjælpe hende, ville lægge hendes verden i grus.

Der er dage, hvor hele lortet vælter, fordi jeg farer vild i indkøbssedlen.

Pernille Frandsen, forfatter til ny bog om senhjerneskade

Annonce

Senhjerneskade og viljestyrke

I 2009 blev Pernille Frandsen indlagt på psykiatrisk afdeling. Hun regnede med, at hun blot skulle være der i kort tid for at få ro og styr på sine følelser. Men efter blot fem dage på stedet blev hun overtalt til at lade sig behandle med elektrochok, også kaldet ECT-behandling.

Fra den dag og lang tid frem var hun igennem forløb med fejlslagne medicinske og psykologiske behandlinger og endnu flere elektrochokbehandlinger. I dag lider hun af senhjerneskade. Og i dag gør hun en ihærdig indsats for at komme videre i livet, også selvom hendes hjerneskade til stadighed har stor påvirkning på hverdagen, men hun giver ikke op.

Hun fortæller selv, at hendes viljestyrke og ønsket om at kunne gøre en positiv forskel for andre i lignende situation som hendes har været en stor motivation for hendes bog, der har været flere år undervejs.

Annonce

Hjælp til psykiatrien

Det er også Pernille Frandsens håb, at hun med bogen kan åbne op for de problematikker, der kan spille ind, når nogle, som konsekvens af fejlslagen behandling med elektrochok, bliver langvarigt skadet og eksempelvis bliver ramt af hukommelses- og koncentrationsbesvær og ikke bliver set og forstået af systemet.

- Jeg har fuld forståelse for, at elektrochok kan være godt og hjælpe mange mennesker. Det skal der slet ikke være tvivl om. Men der mangler samtidig forståelse for, at der er nogle, som ikke skulle have haft elektrochokbehandlinger, og som efterfølgende får ødelagt deres liv med senskader, og det er blandt andet dét, jeg længe har forsøgt at gøre opmærksom på, lyder det fra Pernille Frandsen.

Annonce

Bag kulisserne og det diffuse

- Egentligt kan man jo ikke se på mig, at der er noget i vejen med mig, for min hjerneskade er jo ikke noget, man umiddelbart kan se. Samtidig er jeg utrolig god til at tage mig sammen, når jeg bevæger mig udenfor vores hjem, men tro mig, derhjemme, bag kulisserne er forestillingen en anden. Til tider bryder det hele sammen, og mine store huller i hukommelsen og mit koncentrationsbesvær kan spænde ben for meget, fortæller Pernille Frandsen, der er meget taknemmelig for sin familie og det store netværk, der har hjulpet og støttet hende i processen med at bringe bogen "Et anker af flamingo" til live.

Med bogen er det lykkedes hende at lade læseren få et gribende indblik i noget så diffust som det, der sker inde i hjernen, i følelserne og i hjertet, når nogen piller ved noget, uden at have den optimale indsigt. Hun anklager ingen, men søger bedre løsninger.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Hvad er normalt?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce