Annonce
Egtved Posten

Fejringen skubbes og bliver til en 101 års fødselsdag

Det er i disse dage 100 år siden, at Skjoldbjerg Kirke blev indviet. På grund af diverse coronarestriktioner bliver fejringen udskudt til næste år, hvor der bliver fejret 101 års fødselsdag. Arkivfoto
Den store fejring af Skjoldbjerg Kirkes runde fødselsdag bliver skubbet i et år og bliver derfor først fejret den 23. januar 2022.
Annonce

Skjoldbjerg: Selvom det er i denne uge, at Skjoldbjerg Kirke fylder 100 år, vil der først til næste år blive holdt en rigtig fødselsdagsfest. Her er forventningen, at der vil blive mulighed for at kunne samles flere mennesker, end det er tilfældet i dag.

- Om et år kan vi forhåbentlig forsamles uden at have alle de begrænsninger, siger menighedsrådsformand Karin Saugmann med henvisning til den aktuelle coronasituation, der gør det umuligt at mødes eller holde arrangementer af nævneværdig art.

Det er ellers en fast tradition, at Skjoldbjerg Kirke får fejret sin fødselsdag.

- Vi har altid haft en tradition med at fejre Skjoldbjerg Kirkes fødselsdag med boller og varm kakao på den søndag, som ligger tættest på den 23. januar, fortæller Karin Saugmann.

Annonce

Festgudstjeneste var arrangeret

I år, hvor kirken fylder 100 år, var der planer om at gøre lidt ekstra ud af fødselsdagsfejringen.

- Søndag har vi en festgudstjeneste, hvor biskoppen skulle komme, og tidligere menighedsrådsmedlemmer og ansatte var inviteret. Bagefter skulle der være kaffebord i Skjoldbjerg Medborgerhus. Det var i hvert fald, hvad vi havde planlagt, siger Karin Saugmann.

På grund af 100 året for indvielsen var det ligeledes planlagt, at kirkens historie skulle udbredes. Det er der gennem en længere periode blevet arbejdet ganske intenst på, men også det må vente til et senere tidspunkt, hvor der ikke er diverse restriktioner i vejen.

- Vi havde planlagt, at der skulle være mulighed for rundvisning i kirken, hvor Lokalhistorisk Arkiv i Vorbasse, som har arbejdet meget med kirkens historie, ville lave en udstilling og fortælle om kirkens historie i samarbejde med nogle af de lokale, som kan huske nogle af tingene. Men det bliver så også til næste år, siger Karin Saugmann.

Udskydelsen betyder til gengæld, at 101 års fødselsdagen kan holdes på den rigtige dag, da den 23. januar i 2022 falder på en søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Egtved Posten

Udstiller i kommunens kantine

Egtved Posten

Vi mangler deltidsbrandmænd

Egtved Posten

Klumme: Lyset er på vej

Annonce