Annonce
Egtved Posten

Fem spørgsmål til Egtved Antenneforening: Derfor kan vi ikke bare vende ryggen til YouSee

Fra 1. januar 2020 er det ikke længere muligt at se blandt andet Kanal 5, hvis man er medlem af Egtved Antenneforening. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Den højaktuelle konflikt mellem Yousee og Discovery kan også få betydning for de godt 900 medlemmer af Egtved Antenneforening, der har Yousee som udbyder. Men hvad er egentlig op og ned i sagen? Og hvorfor vælger Egtved Antenneforening ikke bare en anden udbyder end Yousee? Det har vi spurgt Birger Jensen om der er kasserer i bestyrelsen hos foreningen.
Annonce

Egtved: Det er næppe gået nogens øre forbi, at Yousee og Discovery har svært ved at blive enige om en ny aftale for 2020. En sag, der også kan få konsekvenser for medlemmerne af Egtved Antenneforening, der i mange år har brugt Yousee som udbyder.

Hos Egtved Antenneforening er Birger Jensen en del af bestyrelsen, og vi har stillet ham en række spørgsmål i anledningen af den aktuelle debat.

Hvordan forholder Egtved Antenneforening sig til konflikten mellem Yousee og Discovery?

- Mange har haft svært ved at forstå, hvorfor man som medlem af antenneforeningen skal betale mere og mere for at se tv. Og her er en af de helt store årsager simpelthen, at det er blevet dyrere for tv-kanalerne at købe rettigheder til især fodboldkampe.

Fodboldkampene er ofte fordelt på forskellige tv-kanaler, hvilket betyder, at mange er nødt til at købe den store tv-pakke for at se alle de ønskede kampe. Men nu har Yousee altså valgt at sige stop i forhold til Discovery for at give kunderne mulighed for selv at udvælge de kanaler, som de gerne vil betale for. Det vil Discovery ikke være med til, så situationen er den, at intet af Discoverys indhold kan ses fra årsskiftet, hvis man er Yousee-kunde.

Parterne har forhandlet i en tre-fire måneder, og de forhandler stadigvæk, så de kan godt nå i nær fremtid at blive enige om en god løsning. Men nu må vi se… Vi ved i hvert tilfælde, at det her foreløbigt gælder for januar måned. Hvis vi er heldige, er det hele måske som det var før, når vi når til februar.

- Derfor vil jeg også gerne opfordre folk til at slå koldt vand i blodet og vente og se, hvad der sker.

Hvorfor skiller Egtved Antenneforening sig ikke bare af med Yousee?

- Lige nu har vi en fem-års kontrakt med YouSee, og der er fire år tilbage inden den udløber. Og den kontrakt kan man ikke bare melde sig ud af, hvilket vi sådan set heller ikke er interesserede i. Og for øvrigt så har vi i mange år prøvet på at undgå en prisstigning, og jeg tror ikke vores kunder kan finde nogle billigere løsninger andre steder.

Er det ikke misligholdelse af kontrakten fra Yousee, hvis de ikke længere tilbyder Discoverys indhold?

- Nej, jeg mener ikke det kan tolkes som misligholdelse. Der kommer nye tv-kanaler og der forsvinder nogle hvert år i januar måned. Godt nok er det sådan, at der i 2020 forsvinder flere kanaler end normalt, og der tilgår flere nye end normalt, men det berettiger ikke en opsigelse.

Hvordan ser medlemssituationen ud hos Egtved Antenneforening?

- Vi har omkring 900 medlemmer lige nu. Gennem de seneste mange år har medlemstallet ligget på alt mellem 900 og 1000 medlemmer. Vi oplever selvfølgelig også, at folk er begyndt at streame det, de har lyst til at se, frem for at benytte sig flow-tv, men det er jo sådan udviklingen er. Trods det, tror jeg nu alligevel på, at vi kan holde medlemstallet stabilt.

Er der brug for Egtved Antenneforening om 10 år? Det er jeg sikker på at der er. Vi har lige fået Vores anlæg opdateret i hele byen i samarbejde med Yousee. Det betyder, at vi udover tv-pakkerne fra Yousee, også kan tilbyde vores medlemmer hurtigere internethastigheder end før.

Yousee vs Discovery

Yousee vil fjerne Discoverys kanaler fra de faste tv-pakker for i stedet at udbyde dem som en del af bland selv-løsningen.


Men det vil Discovery ikke, så dermed forsvinder 11 kanaler fra sortimentet hos Yousee fra 1. januar 2020.

Blandt disse kanaler er Kanal 4, Kanal 5, 6'eren, Eurosport 1 & 2, Canal 9 og Discovery Channel.

Discovery har flere sportsrettigheder, hvoraf de mest populære er herrelandsholdets fodboldkampe, når der spilles kvalifikation til store turneringer. Til OL i Tokyo næste år deler Discovery tv-rettighederne med DR.

Kom til infomøde med Yousee 5. december

Egtved Antenneforening og Yousee inviterer til infomøde 5. december fra klokken 17 til 19 på Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved.

Her kan man høre mere om baggrunden for forhandlingerne, og blive klogere på YouSee’s tv-udbud fra januar 2020. Man kan på mødet også få afklaret myter og fakta omkring sportsbegivenheder, indhold og kanaler.

YouSee holder oplæg klokken 17 og 18. Hvis man har spørgsmål, er der også også tid til at stille dem.

Birger Jensen er kasserer hos Egtved Antenneforening, og han håber, at Yousee og Discovery trods alt når frem til en god løsning, når deres forhandlinger er færdige. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce