Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

- Jeg har ikke lyst til at sidde i et ældreråd, hvor der ikke er et folkeligt mandat, siger Svend Egon Christensen til Vejle Amts Folkeblad. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Efter gentagen kritik fra flere medlemmer af ældrerådet valgte Svend Egon Christensen at gå af som formand. Han følte, at demokratiet blev glemt i rådet.

Vejle: Formanden for Vejle Kommunes ældreråd, Svend Egon Christensen, går af som formand og melder sig ud af ældrerådet kun to måneder, før der skal vælges nyt råd.

Det oplyser han til Vejle Amts Folkeblad fredag.

- Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde, siger han.

Annonce

Beslutningen om at gå ud af ældrerådet med så kort varsel kommer, efter at Svend Egon Christensen i flere omgange er blevet kritiseret for at forsøge at fastholde idéen om, at ældrerådsvalget skulle være et fremmødevalg, forklarer han.

På et ekstraordinært møde torsdag valgte han dog at trække sig, da flertallet af ældrerådets medlemmer hellere ville afholde fredsvalg end fremmødevalg. Det betyder, at valget er aflyst, og at de kommende ældrerådsmedlemmer ikke er valgt ind i rådet, men bare får lov til at blive siddende.

- Det er der, min hovedindvending er. Så har man jo ikke noget folkeligt mandat til at sidde i ældrerådet. Så har man bare valgt, at man gerne vil sidde der, fortæller den nu tidligere formand.

Gentagen kritik

Kritikken af formanden er kommet, efter han valgte at kæmpe for, at ældrerådsvalget fortsat skulle være et fremmødevalg, også selvom kandidaterne var få.

Der er kommunalvalg 16. november. Det var samme dag, fremmødevalget skulle have været afholdt. Arkivfoto: Morten Stricker.

- Da vi havde sidste frist for indmeldelse af kandidater den 30. august, fandt jeg ud af, at der ikke var voldsomt stor interesse for at stille op. Derfor aftalte jeg med forvaltningen, at vi måtte forlænge fristen for indmeldelse, så vi forhåbentligt kunne gennemføre det valg, jeg har kæmpet for, fortæller han.

Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde.

Svend Egon Christensen

Den beslutning afføder så en række reaktioner i ældrerådet, og det bliver drøftet af flere omgange.

Drøftelserne går på, at flere medlemmer hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, når nu kandidaterne er så få.

- Nu har jeg knoklet i fire år for at det politiske system skulle have forståelse for, at vi skulle have et fremmødevalg, så vi kunne styrke vores stemmeprocent. Jeg har ikke lyst til at sidde i et ældreråd, hvor der ikke er et folkeligt mandat, siger Svend Egon Christensen til avisen.

Derfor valgte han på det ekstraordinære møde torsdag at gå af som formand og udtræde af ældrerådet. Han stiller heller ikke op som kandidat igen.

Annonce

Ønsker ikke konflikt

Efter Svend Egon Christensen udtrådte af ældrerådet, valgte også næstformand Connie Axel at nedlægge sit hverv som næstformand. Hun fortsætter dog som kandidat. Det fremgår af referatet fra mødet.

De resterende ældrerådsmedlemmer valgte at indstille til Vejle Byråd, at fremmødevalget 16. november til ældrerådet erstattes af et fredsvalg.

Selvom Svend Egon Christensen er ked af forløbet, håber han ikke, at det får konsekvenser for ældrerådet.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke ønsker at skabe en konflikt, der rammer ældrerådet, fortæller han til avisen.

Han mener nemlig, at selvom ældrerådsvalget bliver afgjort som fredsvalg, så er rådet stadig et vigtigt organ i Vejle Kommune.

- Jeg håber ikke, at min beslutning om at stoppe i ældrerådet får lavet skår i billedet af rådet. Rådet er et fantastisk rådgivningsapparat til politikerne, som det skal det fortsætte med at være, også uden min medvirken, siger han.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Erik var et prægtigt menneske og en fremragende formidler

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Egtved i lyserødt: Der blev grinet, sunget og tændt lys i brysternes tegn

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Skørt nok: Lette mænd på tynde hjul vil få folk til at valfarte til Øssbyland

Egtved Posten

Betty Rosenlund er kåret til årets frivillige Ildsjæl 2021

Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Egtved Posten

Ung 23-årig er hoppet ud i drømmen: Mathias har han startet egen tømrervirksomhed

Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Egtved Posten

Lokalråd står klar med nyt navn, ny formand, og ny kommunikation: - Det skal være nemt at finde frem til os, lyder budskabet

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Jernalderlandsby er dukket op under nyt udstykningsområde i Egtved

Egtved Posten

Vi har fået en ny hjælper på avisen. Den hedder Eventinfo

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Ny virksomhed i Ågård giver dig klarhed og skønne sager til selvforkælelse

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Gitte Gade om det der sker i næste uge: Det er bevist, at det nytter, og vi kender jo nærmest alle nogen der har været ramt

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Kom indenfor og blive klogere: Kenni har åbnet et showroom i Egtved

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

Annonce