Annonce
Egtved Posten

Forening ønsker La Pirouette flyttet

Robert Jacobsens Venner agter at flytte skulpturen "La Pirouette" af Robert Jacobsen til ny lokation i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Foreningen Robert Jacobsen arbejder i denne tid på at flytte Robert Jacobsens skulptur “La Pirouette” fra Kirkevej til de grønne arealer ved Roberthus.

Egtved: Lige nu står Robert Jacobsens skulptur “La Pirouette” nær Egtved Forsamlingshus på Kirkevej i Egtved. Men muligheden er rimelig stor for, at den i fremtiden vil få et nyt sted at bo.

- Vi agter at få “La Pirouette” flyttet op til det grønne areal ved Roberthus, og det gør vi i tråd med, at vi nu har lavet en større samling og udstilling omkring Robert Jacobsen i Roberthus, forklarer Ingeborg Matthesen, der er formand for foreningen Robert Jacobsens Venner.

Hun fortæller videre, at også Robert Jacobsens enke, Maria Jacobsen, har givet udtryk for, at hun også mener, at det er en rigtig god idé at flytte “La Pirouette” til Roberthus.

Mangler midler og tilladelse

Der kan dog gå en rum tid inden selve flytningen af skulpturen kan blive sat i værk. Økonomi og tilladelser er nemlig ikke helt på plads endnu. Men der arbejdes flittigt for det hos Robert Jacobsens Venner.

- Skulpturen trænger rigtigt meget til at blive sat i stand. Den er ikke blevet vedligeholdt i mange år, hvilket blandt andet har resulteret i, at den er blevet ret rusten. Så derfor skal vi have den slebet og malet, siger Ingeborg Matthesen, og fortæller videre:

- Når den skal opstilles foran Roberthus, så skal der laves et lille minianlæg, som de skal stå på, og både dét og istandsættelsen koster en del penge, som vi har søgt. Vi har blot endnu ikke fået svar. Så det venter vi på.

Ingeborg Matthesen fortæller også, at de i foreningen mangler at få det sidste på plads med hensyn til at få tilladelse til at bruge et stykke af det grønne areal ved Roberthus til opstilling af skulpturen.

Skulpturen “La Pirouette” blev skabt i 1969 og tilhører foreningerne, og dermed borgerne i Egtved.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce