Annonce
Egtved Posten

Foreninger vil være med til at sætte skub i nyt erhvervsområde

Thyge Havgaard Bjerring (tv.), Ødsted-Jerlev Venstre Vælgerforening, og Svend Erik Andersen fra AktivErhverv, står klar i vejkanten ved Elmegårdsvej med en kop kaffe lørdag 12. juni. Håbet er at få potentielle lejere, købere eller investorer til at netværke og måske finde nogle gode muligheder for at få gang i et nyt erhvervsområde. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Ødsted-Jerlev Venstre Vælgerforening og AktivErhverv vil i samarbejde se, om de kan være med til at skubbe gang i udvikling af et nyt erhvervsområde ved Ødsted.

Ødsted: For fire år siden udpegede Vejle Kommune i en ny kommuneplan et område ved Elmegårdsvej ud for Ødsted til et nyt erhvervsområde. Men området ligger stadig hen som mark.

- Der er ikke sket noget som helst siden 2017. Vi vil nu gerne se, om vi kan være med til at sætte skub i udviklingen, fortæller Thyge Havgaard Bjerring, der er formand for den lokale Venstre-vælgerforening.

Når en håndværker eller en virksomhed lige nu kontakter Vejle Kommune for at høre, hvor der er ledig erhvervsjord, bliver der ikke henvist til området i Ødsted. For det kræver, at der ligger en lokalplan for området først. Og hvis området skal lokalplanlægges, skal nogen bede kommunen om at gå i gang med at udarbejde en lokalplan for området.

- Det er lidt som hønen og ægget - hvad skal komme først? Vi skal have hul på bylden. Det vil vi gerne være med til, siger Thyge Havgaard Bjerring.

Hos den lokale erhvervsforening AktivErhverv er man også klar over, at der i lokalområdet efterspørges erhvervsjord, så bestyrelsen har også et stort ønske om at få skred i planerne for området ved Elmegårdsvej.

- Vi har desværre tidligere set eksempler på, at virksomheder er endt med at flytte fra området, fordi de ikke kunne finde erhvervsjord her i lokalområdet. Vi vil gerne hjælpe de lokale virksomheder til at kunne blive lokalt - eller måske tiltrække nye virksomheder til vores lokalområde, forklarer Svend Erik Andersen, bestyrelsesmedlem i AktivErhverv.

Mange muligheder

Første konkrete skridt i retning af at få gang i området, er at gøre opmærksom på mulighederne og finde ud af, hvem der måske kunne være interesserede i at flytte deres virksomhed hen i det nye erhvervsområde. Det kan være håndværkere, webshops der har brug for mere lagerplads eller noget helt tredje.

Mulighederne er mange. Men de skal frem i lyset, og parterne skal have mulighed for at finde hinanden, hvis det skal blive til noget.

- Vi vil derfor gerne invitere alle, der kunne være interesserede i at se og høre om mulighederne, til et lille arrangement her ved vejkanten ved Elmegårdsvej. Det bliver helt uformelt, hvor man lige kan få en kop kaffe og får mulighed for at netværke lidt, fortæller Thyge Havgaard Bjerring.

Det kommer til at ske lørdag 12. juni klokken 9.30. Her forventer de to herrer først at holde et kort oplæg, og derefter er det tanken, at potentielle købere eller lejere kan tale lidt sammen. Bondemanden, der ejer jorden, kommer også denne dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce