Annonce
Egtved Posten

Forfatterforedrag på Egtved Bibliotek: Karen Fastrup giver et indblik i sindets kringelkroge

Forfatter Karen Fastrup fortæller åbent og levende om arbejdet med sin roman "Hungerhjerte" og om livet med psykisk sygdom på Egtved Bibliotek 21. september. Foto: Morten Holtum
Forfatter Karen Fastrup fortæller åbent og levende om arbejdet med sin roman "Hungerhjerte" og om livet med psykisk sygdom.
Annonce

Egtved: Mandag 21. september kan man møde forfatter Karen Fastrup på Egtved Bibliotek, hvor hun blandt andet fortæller åbent og personligt om både sin skriveproces og sine erfaringer med psykiatrien.

Karen Fastrup udgav forrige år den selvbiografiske og anmelderroste roman "Hungerhjerte". Hun har selv haft en psykisk sygdom og har været indlagt flere gange. I bogen beskriver hun sindets krinkelkroge, og om hvordan det opleves at få en psykisk sygdom.

Gennem brugen af billeder og metaforer fremkalder Karen Fastrup komplekse følelser og tilstande via skønlitteraturen, hvilket kan være svært at indfange i et faglitterært sprog. Samtidig formår litteraturen at fremstille den psykisk syge, som andet end en sårbar person.

"Hungerhjerte" er en gribende fortælling om at være født for 53 år siden i en højskolefamilie, miste sin bror som barn og senere i livet at få diagnosen borderline og om at eftertragte nærvær og kærlighed. Romanen indbragte Karen Fastrup titlen som "Årets tabubryder" i ugebladet Femina og blev præmieret af Statens Kunstfond som et værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet.

Karen Fastrup, der har læst litteraturvidenskab og har gået på Forfatterskolen, debuterede som forfatter i 2000 med romanen "Brønden" og har siden skrevet flere romaner. Ved siden af sit eget forfatterskab oversætter hun også andre forfattere som Harper Lee, Linn Ullmann og Karl Ove Knausgaard til dansk.

Desuden er Karen Fastrup en varm og rutineret fortæller, blandt andet som vært på DR-podcasten "Er du sindssyg?".

Billetter til forfattermødet med Karen Fastrup på Egtved Bibliotek mandag den 21. september klokken 19-21 kan købes på vejlebib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce