Annonce
Egtved Posten

Gorm er betaget af egnshistorier og hilsener fra fortiden

Gorm Christensen har gennem mange år beskæftiget sig med egnshistorier. Nu vil han fra tid til anden bidrage med fortællinger, spørgsmål og dialog her i Egtved Posten. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Gorm Christensen har gennem mange år beskæftiget sig med egnshistorier. Nu vil han fra tid til anden bidrage med fortællinger, spørgsmål og dialog her i Egtved Posten. Og så har han for øvrigt en meget stor samling af gamle postkort.

Lihmskov: I Lihmskov bor Gorm Christensen. Det har han gjort i over 30 år. Huset, han bor i, har han bygget selv. Når han sidder i spisestuen, kan han nyde udsigten over det kuperede landskab, men han kan også betragte det nære i søen ved huset, som han også selv har anlagt. Her er tydeligvis ro til fordybelse, og ikke mindst tid. Og det er sikkert gode elementer at have i baghånden, når man, som Gorm Christensen, er vild med at fordybe sig - især i fortiden.

- Jeg har altid været betaget af egnshistorier, og især, når det er ud fra billedfortællinger. Og der findes faktisk en hel del af den slags her fra egnen også, lyder det fra Gorm Christensen, som faktisk fra tid til anden vil bidrage med indlæg, fortællinger, spørgsmål her i avisen.

Det med mennesker

Ikke alene egnshistorier fanger Gorm Christensens opmærksomhed, men også slægtsforskning er noget der optager ham.

- Jo, i fritiden kan jeg godt lide at dykke ned i slægtsforskning, faktisk har jeg fundet frem til familiemedlemmer helt tilbage til 1300-tallet, fortæller Gorm Christensen.

Bogen "Fra billedhilsen til postkort" udgav Gorm Christensen sammen med to andre eksperter inden for postkort i 2007. Selv har han en samling på mere end 100.000 postkort. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Men der er mere, ja, endda endnu mere at berette, når det handler om Gorm Christensens interesse for fortællinger om mennesker tilbage i tiden.

Han er nemlig betaget af billedhilsener og postkort, endda så meget, at han har mere end 100.000 af den slags i sine gemmer og har tilmed, i samarbejde med to andre eksperter, i 2007 udgivet bogen “Fra billedhilsen til postkort”. Bogen er udgivet og sponsoreret af Bruun Rasmusen og udsolgt fra forlaget.

- Før man begyndte at sende postkort, sendte man billedhilsner. Og begge dele, synes jeg er enormt interessante. Der er også det ved det, at et sådan kort eller et foto, kun har værdi, hvis man kender historien eller personerne bag, forklarer Gorm Christensen, men tilføjer at man i bogen, som han har været med til at udgive, også kan finde mange spændende kuriositeter, som for eksempel pikante modeller og julekort med nisser, som også har meget stor værdi for samlere.

Der er ingen tvivl. Gorm Christensens passion for fortidens fortællinger og budskaber fra folk til folk, er stor og ligeså er hans viden.

Annonce

At dele historierne

For nogen tid siden bragte avisen et foto fra Lihmskov Station for Gorm Christensen. Her efterlyste han navne på de personer der er på fotografiet, hvilket udmøntede sig i god respons og herlige informationer om en konfirmation tilbage i 1915.

Og der er flere historier fra egnen på vej til avisen. I nær fremtid vil det blandt andet være med informationer om en langdysse fra bondestenalderen.

At grave ned i egnshistorier og registrere og skrive herom, er dog også tidskrævende - og kræver ikke mindst en del registrering rent digitalt.

Pikante postkort er i høj kurs for samlere, fortæller Gorm Christensen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Derfor har Gorm Christensen et ønske.

- Jeg kunne rigtigt god tænke mig en edb-assistent, som en tre til fire timer ugentligt kunne tænke sig at hjælpe mig. Og det bliver aflønnet, naturligvis, siger Gorm Christensen, som altså langt fra er færdig med at bruge tid på lokale historier om mennesker og steder her på egnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Annonce