Annonce
Egtved Posten

Gult kort til stigruppe gav pote

Stigruppen under Ødsted-Jerlev Lokalråd fik sidste vinter et gult kort af en lodsejer, der var ked af løse hunde på hans jord. Siden er hundeejerne været gode til at huske at holde de firbenede i snor, og derfor kan stien bevares. Privatfoto
I foråret kom Stigruppen i Ødsted med en appel om, at hundeejere holder deres hunde i snor, når de går ad stien ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk, stien ellers kunne risikere at blive lukket. Det har hjulpet.
Annonce

Ødsted: Det er dejligt at gå en rask tur med sine firbenede venner i den skønne natur omkring Ødsted. Og det er der gode muligheder for, blandt andet på den relativt nye sti ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk. Men her er forudsætningen, at de firbenede er i snor.

Det var desværre ikke alle hundeejere, der respekterede den præmis. En lodsejer, der lægger jord til stiforløbet, havde gennem et stykke tid observeret løse hunde i området og gav derfor sidste vinter et gult kort til Stigruppen i Ødsted, som hører under Ødsted-Jerlev Lokalråd, og en kraftig advarsel om lukning af stiforløbet, hvis hunde fortsat blev luftet uden at være i snor på hans jord.

Derfor lød en kraftig appel fra stigruppen til områdets hundeejere i foråret, blandt andet gennem artikler i Vejle Amts Folkeblad, om at huske at holde hundene i snor. Text Preview

- Løse hunde skræmmer vildtet og forstyrrer naturen, og da lodsejeren lejer området ud til jagt, dur det ikke, at hunde ikke er i snor. Desuden er vi som brugere af stien gæster på hans jord, som han har været så flink at stille til rådighed. Derfor bør vi også respektere de få regler, der er opstillet for at færdes på stien, lød den dengang fra Villy Jensen fra Ødsted-Jerlev Lokalråd.

Annonce

Tiltag har givet pote

På et møde mellem lodsejeren, lokalråd og stigruppen, indgik man en aftale om en prøveperiode frem til efteråret 2019, hvorefter man ville evaluere på forløbet.

I aftalen indgik endvidere, at der skulle skiltes tydeligere om at holde hunde i snor langs stierne, lægges opslag på facebook og skabes omtale i pressen, for at råbe hundeejerne op.

Disse tiltag ser nu ud til at have båret frugt. Stigruppen har netop evalueret forløbet med lodsejeren.

- De observationer, som både lodsejer og stigruppen har gjort, viser, at hundeejerne har fulgt henstillingen og holdt hundene i snor, så der bliver ikke uddelt noget rødt kort i denne omgang, lyder det fra Kjeld Segalt fra stigruppen.

- Hvis de gode takter fortsætter, og vi undgår yderligere klager, er der håb om at kunne udvide stisystemet yderligere, til glæde for de mange naturelskere i området, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce