Annonce
Egtved Posten

Hallens nye tilbygning er snart klar til indvielse - men festen må vente lidt

Der arbejdes på højtryk for at få tilbygningen til hallen klar til marts. Blandt andet er håndværkerne i gang med at gøre klar til at montere de store glaspartier, der skal give fornemmelsen af, at inde og ude smelter sammen. Foto: Mette Mørk
Opførelse af en ny tilbygning til ØSVN-Hallen skrider hastigt frem. Efter planen er tilbygningen klar til brug i marts, men den store fejring må vente, til coronarestriktionerne er lempet.
Annonce

Øster Starup: Håndværkerne arbejder flittigt, selvom der er i øjeblikket er frostgrader og sne udenfor. Heldigvis er det meste af det udvendige arbejde ved at være færdigt. Så venter resten af det indvendige, inden byggeriet er færdigt.

I mange år har en udvidelse af hallen været et brændende ønske i lokalsamfundet, og nu er det ønske meget tæt på at være opfyldt.


Det er fedt at se, hvordan byggeriet skrider frem. Det er noget helt andet end at se det på tegninger.

Jane Iversen, formand


- Det bliver simpelthen så godt. Det er fedt at se, hvordan byggeriet skrider frem. Det er noget helt andet end at se det på tegninger, siger Jane Iversen, der er formand for ØSVN-Hallens bestyrelse.

Annonce

Mere lys i hallen

Den nye 130 kvadratmeter tilbygning giver mulighed for at tilbyde nye former "let fitness", som ikke kræver fitnessmaskiner. Det kan eksempelvis være yoga og piloxing, som der har været stor efterspørgsel på.

Foruden tilbygningen bliver det eksisterende træningslokale ombygget. En gammelt depotrum er brækket ned og kvadratmeterne lagt til træningslokalet, der nu er blevet knap 50 procent større end hidtil.

Udover de store glaspartier i tilbygningen er der også monteret nye, store vinduer i træningsrummet og ind til hallen, så lyset udefra når helt ind i hallen. Foto: Mette Mørk

- Samtidig bliver der sat nye lofter op, nyt gulv, ny ventilation. Næsten det hele bliver som nyt. Vi holder dog fast i de røde mursten på væggene, så det bliver en slags rød tråd fra hallen og videre ud, fortæller hun.

Mellem tilbygningen og træningslokalet er der sat nye, store vinduer i. Det samme er der mellem træningslokalet og selve hallen.

- Det giver en masse lys helt inde i hallen. Også meget mere, end vi helt kunne forestille os ud fra tegningerne. Det er blevet rigtig godt, synes jeg, siger Jane Iversen.

Annonce

Indvielsen må vente lidt

Efter planen skal tilbygningen stå færdig og klar til brug til marts. Men hvornår den rent faktisk kommer i brug, afhænger af coronarestriktionerne og forsamlingsforbuddet.

- Vi glæder os til, at folk må komme ind og se resultatet og bruge de nye faciliteter. Vi håber, de nye faciliteter og muligheder måske kan være med til at trække nogle flere herop i hallen, siger formanden, som drømmer om at få skabt et miljø, hvor folk i byen mødes på kryds og tværs.

Træningslokalet til maskinfitness bliver næsten 50 procent større end før, efter et depotrum er blevet sløjfet. Derudover bliver der blandt andet opsat nyt lofter og lagt nyt gulv, så rummet kommer til at fremstå nyt og indbydende. Foto: Mette Mørk

- Det kan også være en mor eller far, som går ind og træner i træningscentret, mens børnene er til volley, og så går de måske op i caféen bagefter og får en sodavand og en snak med nogle af de andre. Det er sådan noget, vi drømmer om.

Når corona-restriktionerne tillader det, skal det færdige byggeri naturligvis også fejres.

- Både første spadestik og rejsegilde er blevet holdt helt i det små. Indvielsen får vi næppe mulighed for at fejre nu her, så den må vente til senere på året. Men vi skal nok fejre det - vi går jo aldrig af vejen for en god fest. Og det skal da markeres, at det nu er lykkedes, lyder det fra Jane Iversen.

Tilbygning til hallen

Tilbygningen til ØSVN-Hallen er første og største etape af en større helhedsplan for hallen om området omkring hallen.

Vejle Kommune og Nordea-fonden har givet penge til projektet. Desuden har lokale borgere og erhvervsdrivende for en årrække siden doneret penge til projektet.

Halbestyrelsen håber nu at finde lokale ildsjæle, der har lyst til at forsøge at skaffe penge til at realisere de næste etaper af helhedsplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Egtved Posten

Udstiller i kommunens kantine

Egtved Posten

Vi mangler deltidsbrandmænd

Egtved Posten

Klumme: Lyset er på vej

Annonce