Annonce
Egtved Posten

Hanne Jette byder indenfor

Hanne Jettesen har åbnet galleri i Bindeballe. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Hanne Jette Guttesen har tegnet og malet lige så længe, hun kan huske tilbage. Nu har hun åbnet galleri i stalden ved hjemmet i Bindeballe.
Annonce

Bindeballe: I den smukke natur på Bindeballe-egnen, tæt på Blue Hors, Bindeballe Købmandsgård og Randbøl Hede, finder man billedkunstneren Hanne Jette Guttesen.

Her bor hun sammen med sin mand, Julius, på en hyggelig ejendom, der kan dateres tilbage til 1824.

I forbindelse med hjemmet har Hanne Jette Guttesen nu åbnet sit eget galleri. Navnet er “Galleri Fjosið”.

Ordet “Fjosið” er færøsk og oversat betyder det “stalden”. At navnet på hendes galleri er færøsk, er ikke tilfældigt, for Hanne Jette Guttesen er gift med en færing, og så er hun selv meget betaget af Færøerne, hvilket også tydeligt ses i hendes kunst.

Galleri Fjosið

  • Galleri Fjosið er beliggende på Tingkærvej 9, Randbøl.
  • Man kan læse mere om stedet på www.tingkaervej.dk
  • Hanne Jette Guttesen, der nu også kan kalde sig galleri-ejer, er født i 1951. Hun har taget læreruddannelsen fra Nørre Nissum Seminarium 1975.
  • Hun er billedkunstner og pensioneret lærer, og hun har haft billeder med på censurerede udstillinger. Hun skaber primært akrylmalerier og maleri på sten.
  • Hanne Jette Guttesen er fast medlem af kunstnergruppen “Randbølgruppen”, der hvert år i pinsen afholder fællesudstilling på Randbøldal Kro. Og hun udstiller årligt i et kunstnerhus i Thorshavn.
  • Galleri Fjosið er åbent, når Hanne Jette Guttesen og hendes mand er hjemme, og efter aftale.
  • Der her omkring 80 værker i galleriet, og der er også salg af postkort og plakater.
Annonce

Meget at se på

Når man træder ind i galleriet hos Hanne Jette Guttesen, åbner sig en verden af farver og former. Der er konstant noget at lade øjet hvile på langs den gamle stalds gangstier, hvor malerier, skulpturer, malede sten og mere til dukker op på både vægge, borde og podier.

Motiverne i værkerne er blandt andet fugle, får, huse, naturen med grønne bjerge, klipper vand og himmel, men der er også de mere abstrakte af arten. Særligt farverne blå, sort, grøn og okker møder blikket. Man fornemmer tydeligt, at Hanne Jette Guttesen er fascineret af Færøerne.

- Nogle gange spørger folk til, om det skal forestille nogle helt konkrete steder på Færøerne, at jeg har malet. Men det er det for det meste faktisk ikke. De fleste motiver kommer inde fra mit hoved, forklarer Hanne Jette Guttesen, der gennem mange år har besøgt Færøerne, blandt andet for at besøge familien, og derfor har hun stederne, stemningerne, naturen og farverne inde på nethinden og i tankerne. Klar til fri fortolkning, når hun sidder i sit lune atelier, der er indrettet lige ved siden af fyrrummet i stalden ved galleriet.

Annonce

Elsker at udforske

- Man vil sikkert også opdage, at jeg maler på forskellige måder, men det er simpelthen fordi jeg gerne vil have lov til at lege og ikke vil lægge mig fast på nogen bestemt stil, lyder det fra Hanne Jette Guttesen.

Lige siden hun kan huske tilbage har hun haft enten blyant eller pensel i hånden, og det har altid været spændende for hende at eksperimentere og lære nyt.

- Min far og mor havde en købmandsforretning i Thy. Her tilbragte jeg rigtigt mange timer, og jeg kan huske, at jeg fik lov til at tegne på noget brunt papir fra en papirrulle. Og jeg fik lov til at få alle de materialer jeg havde brug for. Det var her det hele startede, siger Hanne Jette Guttesen.

Senere, som 12-årig, havde hun selv sparet sammen til nogle oliefarver, lærred og et staffeli, og siden dengang kom også penslen i hendes hånd.

Senere blev hun uddannet lærer i blandt andet billedkunst, hvorefter hun har været ansat på efterskoler gennem 20 år og de seneste 19 år på folkeskolen Firehøjeskolen. I dag er hun pensioneret og kan nu bruge endnu mere tid på billedkunsten. De kunstneriske erfaringer har hun kunnet gøre sig gennem mange år, ligesom de stadig kommer til hende i dag.

- Men Julius hjælper mig altid med at vurdere om mine malerier er færdige, for det kan jeg nogle gange godt have svært ved at vurdere. Jeg maler bare videre. Her er det godt, at han lige siger stop, fortæller Hanne Jette Guttesen, der dog med et skævt smil og et blik på sin mand ved hendes side pointerer, at hun dog stadig selv har vetoretten.

Det er også Julius Guttesen der hjælper med at hænge værkerne op i galleriet. Og lige nu er der godt 80 af slagsen at betragte.

Hanne Jette Guttesen har åbnet gakleri i Bindeballe. Her kan man især opleve kunst med inspiration fra Færøerne. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Fugle, får, huse og landskaber, er noget der fascinerer Hanne Jette Guttesen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce