Annonce
Egtved Posten

Har du set det? Egtved blomstrer

Ved Din Sko Butik/Sportigan er store krukker fyldt med violette, gule og hvide blomster. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Frivillige i Egtved satte forleden kulør på Aftensang med blomster og kreativitet. Nu er der ikke blot mere farverigt, men der er også gjort handling bag visionerne for Egtved.

Egtved: Som en del af Byvision Egtved, der bærer titlen “Egtved - Ådalens Hovedstad - byen der gror”, er det et ønske, at Egtved, ligesom den mangfoldige natur der omgiver byen, skal indeholde mere natur, og herunder også være mere blomstrende. Og det er lige præcist dét, som et antal frivillige, med udspring fra BID-Egtved-møder, har taget initiativ til i samarbejde med byens handlende og erhvervsdrivende.

Med et tilskud fra Egtved Handelsforening på 6000 kroner, er der nu blevet indkøbt blomster, krukker og andet godt. Nu skal der være kulør på Egtved.

Nu har frivillige plantet blomster på Aftensang i Egtved. Det er Iryna Johansens design af farver og komposition der følges. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Tirsdag 1. juni satte Iryna Johansen fra Egtved sammen med tre frivillige fra byen handling bag ordene. Der blev skovlet jord i krukker og diverse, og der blev med kreativitet og syn for kompositioner sat farverige blomster af alle mulige arter deri.

Annonce

- Vi var nogle frivillige der gik os en tur på Aftensang for at planlægge, hvor der skulle sættes blomster, og med det samme fik jeg en masse idéer til, hvordan det hele kunne gøres, lyder det fra Iryna Johansen, der er den kreative hjerne bag de blomstrende tiltag på Aftensang.


Vi var nogle frivillige der gik os en tur på Aftensang for at planlægge, hvor der skulle sættes blomster, og med det samme fik jeg en masse idéer til, hvordan det hele kunne gøres

Iryna Johansen


Og hun fortsætter:

- Det er selvfølgelig et projekt der har krævet en del forberedelse og der været flere forskellige gøremål, som blandt andet min mand, Jan Johansen, har været god til at hjælpe med. Og så er vi jo en hel flok frivillige, der gør det her sammen. Men, jeg gør det her, fordi jeg synes det er sjovt og spændende, og samtidig fordi, at det bare er godt, hvis vores by bliver endnu mere farverig og dejlig at være i.

De gode sponsorer og vandfolket

Udover beløbet fra handelsforeningen, har vognmand Jens H. Pedersen sponseret muld til projektet og Thorbjørn Kjær fra Røgeriet har sponseret cementrør til at plante i.

Der er flittigt sat potter, skovlet jord, plantet og vandet på Aftensang. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Gennem hele sommeren vil flere hold af frivillige sørge for at alle blomsterne, som nu er blevet plantet, vil blive vandet, så de har det godt og holder sig smukke.

Annonce

Her blomstrer det

Der er til nu blevet plantet blomster ved Røgeriet, Sportigan, Egtved Blomster, ABC Lavpris, Egtved Blomster, på butikstorvet og ved SuperBrugsen. Og det er også planen, at der skal plantes ved Senge-Universet.

Annonce

Andre steder på vej til opblomstring

I byvisionen for Egtved kan man også læse følgende:

“Egtved skal afspejle, at vi er Ådalens Hovedstad. Sammenhængen til ådalen skal udvikles og skærpes ved at synliggøre og fremhæve de landskabelige kvaliteter og især det dalstrøg, der går igennem byen. Egtveds rolle som ådalens hovedstad skal udvikles ved, at borgere, virksomheder og kommune tænker ådalen og naturen ind i nye projekter og planer i Egtved by. Vi vil sammen styrke den eksisterende natur i byen, og gøre den tydelig overalt i vores hverdag. Vi vil bringe naturen helt ind i hjertet af Egtved. Det gælder i byen, i parcelhushaverne, langs vejene og i landskabet”.

Også indkøbsvogne pryder Aftensang med blomster. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og netop de med, at naturen skal bringes ind i hjertet af Egtved, er en af grundene til, at Aftensang nu er begyndt at blomstre - i bogstaveligste forstand.

Men det slutter ikke her, for der er planer om, at flere steder i byen skal være mangfoldige, når det handler om naturen. Blandt andet er der planer om at omdanne de traditionelle græsplæner til blomstrende og vildere natur, så arealerne understøtter biodiversiteten. Eksempelvis ved Nydam og Roberthus. Og ved sidstnævnte er der nedsat en gruppe, som er i gang med at planlægge, hvordan det kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce