Annonce
Egtved Posten

Hartvig giver dåseringsindsamling videre efter 28 år

Hartvig Kjeldgaard har i 28 været lokal dåseringsindsamler i Egtved. Den opgave giver han nu videre til Vagner Larsen, også fra Egtved. Arkivfoto: S.P. Nørgaard
Annonce

Egtved: Hartvig Kjeldgaard har efter intet mindre en 28 år som frivillig dåseindsamler måtte se sig nødsaget til at stoppe med denne opgave, som han har set stor værdi i.

- Jeg har været glad for at kunne være med til at gøre en god gerning og hjælpe andre i nød på denne her måde, lyder det fra Hartvig Kjeldgaard, som har modtaget kilovis af dåseringe i sit hjem gennem årene, for derefter at sende dem videre i en proces, hvor de i sidste ende bliver omsmeltet til møtrikker og skruer, der bliver brugt til kunstige ben eller benskinner til fattige, specielt i Thailand.

Opgaven, som dåseringsindsamler har han nu givet videre til en anden Egtved-borger, nemlig Vagner Larsen, Vestergade 32 i Egtved.

Indsamling af dåseringe

Projekt Dåseringe blev startet i Danmark i 2002 efter et besøg i Thailand, hvor igangsætteren af projektet, Kirsten Egelund Andersen, blev opmærksom på, at de samlede dåseringe ind - og de brugte dem til et godt formål som skruer og bolte og andre dele til kunstige ben- og armproteser. I Asien og specielt Thailand har fattige i stor grad problemer med miner, sukkersyge og slangebid, hvilket gør, at mange bliver benamputeret og derved ikke kan arbejde og- eller forsørge familien. Gennem projektet kan de ramte få en gratis benprotese.

Det er kun ringen fra dåserne, som kan bruges. Den er nemlig af en særlig legering i modsætning til resten af en dåse.

Projekt Dåseringe er et velgørende projekt baseret udelukkende på frivillig arbejdsindsats. Projektet er støttet af mange frivillige privatpersoner og af en del organisationer, hovedsageligt i Danmark og Norge.

De midler som indsamles går ubeskåret til Prostheses Foundation i Thailand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce