Annonce
Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

To tæver og tre hanhunde er snart på vej til nye hjem. Men lige nu lever de trygt hos deres hundemor Dolly sammen med opdrætter Jannie Engkjær og hendes familie. Foto: Michael Svenningsen
Seks søde små hvalpe er kommet til verden i Gravens. Og de er eftertragtede i en tid, hvor salget af hundehvalpe i Danmark er steget markant på grund af coronapandemien. Opdrætter Jannie Engkjær havde flere købere på venteliste, end hun kunne sælge til.

Gravens: Dværgschnauzeren Dolly, som er en del af hundefamilien Kennel Gajol’s hos Jannie Engkjær, blev 2. marts mor til seks små hvalpe. To tæver og fire hanhunde.

I dag er hvalpene godt seks uger gamle, og om ikke længe, når de er otte uger og én dag gamle, vil de være flyttet ind hos nye familier rundt om i Danmark.

Hvad disse kære små hvalpe dog ikke ved, er, at de har været meget eftertragtede. Faktisk så eftertragtede, at ikke alle, der lagde billet ind på at købe de søde små væsener, var så heldige at blive deres ejere.

Annonce

- Jeg havde alt for mange på venteliste. Der var 11, så ikke alle kunne få en hvalp. Men det er ikke nødvendigvis de, som først kom på listen, der har fået lov til at købe hvalpene. Jeg bruger ikke “først til mølle-princippet”. Jeg vælger selv ejerne ud, lyder det fra Jannie Engkjær, der altså har måtte skuffe fem håbefulde købere til hendes dværgschnauzerhvalpe.

Matchmaking

Og ikke nok med, at Jannie Engkjær har valgt de kommende købere ud. Hun har også efterfølgende foretaget en grundig “matchmaking” af hvalpe og ejere.

- Ud fra informationer fra køberne og ud fra, hvordan jeg observerer, at hvalpene er sammen med dem, og ikke mindst set i forhold til, hvilke personligheder hvalpene har, matcher jeg, hvem der skal have hvem. For det betyder meget, at hunde og mennesker passer sammen, forklarer hundeopdrætteren.

Annonce

Udbud og efterspørgsel

Jannie Engkjær kan godt mærke, at der er sket en ændring i interessen for at købe hundehvalpe, siden coronapandemien startede i foråret 2020. Og hun har samtidig observeret, at prisen på hundehvalpe er steget markant af samme grund.

De små hundehvalpe nyder stadig godt af at være sammen med mor, Dolly, og få sig en frisk tår nærende mælk. Men om godt to uger, er de på vej til nye hjem. Foto: Michael Svenningsen

- Jamen, sådan er det jo med udbud og efterspørgsel. Selv har jeg også sat prisen en smule op på mine hvalpe. Før tog jeg 12.000 kroner per hvalp, og nu er det steget til 13.500 kroner per hvalp. Men jeg ved også, at det ikke er en urimelig pris. De fleste dværgschnauzerhvalpe med stamtavler ligger i priser omkring 12.000 til 15.000 kroner, siger Jannie Engkjær, og tilføjer:

- Så min pris ligger sådan pænt midt imellem, og samtidig tænker jeg, at når de andre gør det - hvorfor skal jeg så ikke også? Jeg opdrætter primært hvalpe, fordi jeg godt kan lide det og synes det er sjovt, men det er da også for at tjene lidt på dem.

Annonce

En god start

Det ligger Jannie Engkjær meget på sinde, at både hundehvalpene og ejerne får en god start sammen. Derfor giver hun, som en del af prisen, også de nye hundeejere en hundepakke med på vejen.

- Hundepakken indeholder blandt andet et tæppe og en bamse med deres velkendte dufte, og der er hvalpefoder med, plus en gratis trimning første gang her hos mig. Og så giver jeg også grundig information om, hvordan man skal pleje hundens pels fremadrettet, forklarer Jannie Engkjær, der for øvrigt garanterer ejerne, at de, op til hvalpene bliver ni måneder, har fuld returret på dem - i tilfælde af, at de af en eller anden grund ikke har mulighed for at beholde dem.

- Det er ikke noget problem, at sælge hvalpene videre, for de er meget eftertragtede, tilføjer Jannie Engkjær, der ikke alene er en entusiastisk hundeopdrætter, men også ønsker, at de hundehvalpe, som forlader deres første station på livets vej hos hende, skal få de bedste forhold som muligt for at få et godt hundeliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Annonce