Annonce
Egtved Posten

Havde en kæmpe interesse i sine medmennesker og var kendt ansigt i byen: Torben er nu død, 75 år gammel

Torben Ølhom døde 5. juli i en alder af 75 år. Her omgivet af sin kone Bente Ølholm (th) og forhenværende arbejdskammerat Knud Højer til 110 års jubilæum på Egtved Posten i 2017. Arkivfoto: Christina M. Mosegaard
Torben Ølholm var et snakkende, lyttende og åbent menneske. Han døde 5. juli omgivet af sine kære.

Nekrolog: Typograf og forhenværende indehaver af Egtved Bogtrykkeri og Egtved Posten, Torben Ølholm, Egtved, døde 5. juli. Han blev 75 år.

For Torben Ølholm var det en drøm der gik i opfyldelse, da han og hans kone, Bente Ølholm, i 1986 fik mulighed for at købe Egtved Bogtrykkeri og senere i 1988, Egtved Posten.

Han var opvokset i Østbirk som søn af byens cykelhandler, tankstationsejer og cigarhandler og blev i en unge alder udlært typograf ved Brædstrup Bogtrykkeri med speciale som sætter. Efter endt uddannelse var han værnepligtig soldat, hvorefter den grafiske verden indtog hverdagene med stillinger hos Kolding Folkeblad, Viborg Stifts Folkeblad og Aalborg Stiftstidende, hvor han blev leder af avisens sætteri.

Annonce

Det var også i Aalborg, at han mødte sin store kærlighed, Bente, blev gift og fik en datter og en søn. I løbet af de godt seks år, hvor familien holdt til i Aalborg, begyndte både Torben og Bente Ølholm at støbe fundamentet til deres fælles fremtid som selvstændige. Mulighederne blev grundigt undersøgt, og parret kendte trykker- og avisbranchen godt. Blandt kravene til deres kommende virksomhed var, at det skulle være beliggende i Jylland. Torben havde absolut ikke lyst til at skulle til Sjælland.

Derfor var det også et glædeligt budskab, da de blev ringet op og fortalt, at Egtved Bogtrykkeri og Egtved Posten var sat til salg. Der skulle dog gå en tid, hvor de skuffede måtte lade sig fortælle, at virksomheden allerede var blevet solgt, før de fik chancen for at byde ind. Men den handel gik i vasken, hvilket gav parret en ny chance for at byde sig ind.

Og det gjorde de.

Det blev til godt 20 år med selvstændig virksomhed på Aftensang i Egtved, hvor bogtrykkeri og avis voksede så meget, at der i 90’erne blev behov for at bygge nyt på den anden side af gaden. Det første domicil blev i den bygning, der i dag rummer byens ejendomsmægler og en frisør og den næste blev et, dengang moderne og utraditionelt nybyggeri, som i dag huset Din Sko Butik og Sportigan.

Menneskelige relationer frem for alt

Ifølge Torben Ølholms kone blev de 20 år med Egtved Posten ikke blot særlige, men også helt fantastiske. Torben Ølholm elskede sit arbejde, som hurtigt udviklede sig til at handle mere om menneskelige relationer end om bogstaver og grafiske opsætninger.

Torben Ølholm var vild med at tage ud og snakke med kunderne, udregne priser og levere varer. Maskinerne stod han ikke ret meget ved længere.

Imens han sørgede for at pleje kunderne og opfyldte deres ønsker, blev Bente Ølhom hjemme på pinden på kontoret og tog sig af sagerne der. Hun fortæller, at de to supplerede hinanden fantastisk gennem årene på denne måde.

I 2005 solgte Torben og Bente Ølholm Egtved Posten til Vejle Amts Folkeblad, der siden er opkøbt af Jysk Fynske Medier, men allerede i den tid, hvor parret var indehavere af avisen, blev dens udtryk og indhold betydeligt moderniseret og det betød meget, at lokale borgere var flittige til at indsende input til avisens redaktionelle indhold.

Efter salget af Egtved Posten og siden Egtved Bogtrykkeri godt et år senere, gik Torben Ølholm på efterløn.

Annonce

Elskede at lave mad og møde mennesker

Det var altid Torben Ølholm, der sørgede for at lave mad i hjemmet. Hver eneste dag.

Og med madlavningen fulgte også indkøbene, især hos SuperBrugsen og ABC-Lavpris i Egtved. Men de var mindst lige så vigtige, som at skulle tilberede maden, for det gav Torben Ølholm mulighed for at kunne få sig nogle snakke med de mennesker, han mødte på sin vej.

Han elskede at snakke med alle, høj som lav, og han havde altid en vittighed i ærmet. Han kendte mange mennesker og mange mennesker kendte ham.

Med antennerne ude, øjne og ører åbne, uanset, hvor i verden, han var, blev mange relationer og venskaber skabt. Om det så var tilfældige mennesker, han mødte på rejser, folk i byen eller forretningsbekendtskaber. Samtidig var det vigtigt for ham, at pleje de gamle venskaber, hvor han prioriterede at ringe dem op fra tid til anden. Altid startende med sætningen: “Nå, hvad’ så?”.

Annonce

Biler og golf

At biler også hørte til Torben Ølholms interesser, har mange sikkert bemærket, når han i sin tid kørte gennem Egtved i sin elskede Austin Healey årgang 57, som så senere blev udskiftet med en BMW capriolet. Og via sin store interesse for veteranbiler og venner fra grafikerbranchen, var han og Bente Ølholm (stadig, red.) en del af en gruppe på fire par, der kalder sig Grafiske Veteraner og sammen kører på udflugter i landet.

Siden 2006 har Torben Ølholm sammen med sin kone spillet golf med stor passion, hvor de med en vennekreds også har rejst flere gange udenlands. I det hele taget var det ønsket, at han sammen med sin Bente ville nyde livet efter arbejdslivet i fulde drag, hvilket der hver dag blev forsøgt gjort.

De seneste 10 år blev det med sygdom tæt inde på livet, da Torben Ølholm blev ramt af kræft. Det var dog en af den slags, som man trods alt kunne leve relativt normalt med.

Annonce

En stolt far

Torben Ølholms 39-årige søn er i dag civilingeniør og IT-udvikler og hans datter på 37 år er uddannet indenfor folkesundhedsvidenskab og er ansat på Odense Universitetshospital. Begge har de hver to børn.

At Torben Ølholms børn har klaret sig godt i livet, var noget af det, som gjorde ham allermest stolt.

Også de fire børnebørn stod hans hjerte meget nært.

Torben Ølholm blev bisat i Egtved Kirke lørdag 10. juli, omgivet af sine nærmeste. Sognepræst Stig Skat Andersen, som han kendte godt, stod for ceremonien, hvilket gjorde familien varme om hjertet.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Tidsfristen er forlænget: Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce