Annonce
Egtved Posten

Hendes hjerte banker for engagement, udsyn og nærhed: - Jeg har det jo med at komme til at blande mig

På hjemmefronten har Else Iversen altid haft et nært forhold til byen, som hun er født og opvokset i, nemlig Ågård/Gravens. Fredag 11. marts fylder hun 70 år. Arkivfoto: Søren Gylling
Else Iversen er kendt blandt mange. Hun har i årevis været distriktssygeplejerske i det sydlige Jylland, hun har været byrådsmedlem i 12 år, og nu er hun blandt andet lokalrådsformand.

Fødselsdag: Fredag 11. marts, fyldte lokalrådsformand og forhenværende byrådspolitiker Else Iversen, Gravens/Ågård, 70 år.

Engagement, udsyn og nærhed mennesker imellem - det er noget af det, som Else Iversens liv i høj grad handler om.

Engagementet i form af blandt andet at have været byrådsmedlem i 12 år. Hun er formand for Øster Starup Sogns Lokalråd gennem flere år, fitnessinstruktør for seniorer i Egtved IF Fitness, bestyrelsesmedlem hos Ældre Sagen - og meget mere til.

Annonce

- Jeg har det jo med at komme til at blande mig, og så er det sådan, at hvis først du er kommet ind i én bestyrelse, så åbner der sig både muligheder og netværk, og så kan det gribe om sig.

- Ja, og så får man jo sat sig sine fodspor, og man er en aktiv del af lokalsamfundet, lyder det fra Else Iversen, der holder meget af at kunne være med til at skabe liv og forandringer.

Og hun fortsætter:

- Både min mand, Bjarne, og jeg har altid været foreningsmennesker. Vi startede allerede, da vores børns var små, og så har det holdt ved lige siden. Og det er bare noget, som vi rigtig godt kan lide.

Udsyn og nærhed

Hvis vi går videre med ordet udsyn, handler det blandt andet om, at Else Iversen - både som daværende byrådsmedlem og som nuværende formand for lokalrådet - netop synes, at det er vigtigt at kunne navigere imellem det, som har den almene interesse, og det, som er det bedste gode for samfundet i en hel kommune og i et lokalsamfund.

- Som for eksempel politiker skal man kunne se ud i hele kommunen, og så skal man også kunne indgå kompromiser og lære at forstå både helheder og detaljer, siger Else Iversen.

Nærhed er også alfa og omega for Else Iversen, der i sit professionelle liv har været distriktssygeplejerske indenfor demensområdet siden 1998 frem til for seks år siden.

- Det var appelsinen i turbanen, da jeg blev ansat som distriktssygeplejerske i gerontopsykiatrien. Jeg har altid godt kunne lide at være med til at gøre en forskel, og så er det bare en stor opgave at få en demenssygdom... for alle parter. Så jeg har altid ment, at det har været et område, hvor det er vigtigt at kunne skabe de allerbedste forhold, fortæller Else Iversen, der videre beretter, at hun er meget ydmyg overfor dét, at hun har kunnet være en del af et team i et større distrikt, hvor der gennem årene er blevet gjort betydelige fremskridt i forhold til demente, deres pårørende og hele behandlingsdelen.

Det var appelsinen i turbanen, da jeg blev ansat som distriktssygeplejerske i gerontopsykiatrien. Jeg har altid godt kunne lide at være med til at gøre en forskel.

Else Iversen

- Egentligt troede jeg, at jeg skulle være sundhedsplejerske, men så forelskede jeg mig i hjemmeplejen, og det har været min helt store passion lige siden, fortæller fødselaren, der tydeligvis brænder for, at alle får mulighed for at leve et værdigt og så godt liv som muligt - på alle fronter.

Annonce

Hjemmefødning

På hjemmefronten har Else Iversen altid haft et nært forhold til byen, som hun er født og opvokset i, nemlig Ågård/Gravens - meget nært endda.

- Ja, vi er helt lokale. Hjemmefødninge. Både min mand og jeg, siger hun og fortsætter:

- Vi har da været ude omkring i vores unge dage, men da vi som unge skulle købe hus, ville tilfældighederne, at det hus, som vi også bor i i dag, stod nybygget, og det var perfekt for os.

Sidenhen blev der bygget til, da de fik sønnerne Thomas og Jens.

Else Iversen fortæller også, hvor meget de i det hele taget altid og stadig holder af det lokale liv, hvor både naturen, familie og gode venner er en stor del af deres hverdage, og det er absolut ikke noget, de har lyst til at undvære.

- Vi har det godt her. Og vi har alt det, som vi kan ønske os, så det kunne ikke være meget bedre, konstaterer Else Iversen.

Annonce

Hendes hjerte nært

Men hvad er dine største passioner?

- Det, der betyder allermest for mig, er min familie. Her er vi meget knyttede til hinanden, siger Else Iversen, der udover parrets to sønner er beriget med dejlige børnebørn.

Hun fortæller, at andre af hendes passioner handler om alt det, der pibler frem i haven, at gøre ting derhjemme sammen med sin mand, at være sammen med deres meget afholdte venner og ikke mindst at være engageret i det lokale frivillige liv og dyrke idræt.

- Ja, og så er der jo også vores ferier på den lille græske ø Telendos. Der er vi kommet hvert eneste år - i mange år sammen med nogle af vores gode venner. Det er altid det samme hotel og endda det samme værelse. Der er ingen biler på øen og kun omkring 42 fastboende. Det er bare et helt fantastisk sted, fortæller Else Iversen, der i fredags fejrede sin fødselsdag sammen med familie og venner.

Else Iversen - uddannelse og frivillighed

Uddannelse

Else Iversen var folkeskoleelev på Øster Starup Skole. Siden gik hun på sygeplejeskolen og var i huset i Kolding, stuepige på Vejen Alderdomshjem. 

Herefter stod den på gymnastikhøjskole og senere elev på Testrup Sygeplejeskole samt ude som sygeplejeelev i Vejle, Kolding og Middelfart.

Hun blev uddannet sygeplejerske i 1974.

Else Iversen har blandt andet været ansat på hjerteafdelingen i Vejle og intensivafdelingen i Kolding. 

I 1978 ansat i Egtved som hjemmesygeplejerske og kørte meget rundt omkring på egnen - blandt andet som tilsynsførende.

Hun blev valgt ind i byrådet i 1997 for Venstre i Egtved Kommune med start i 1998.

I 1998 blev hun tilbudt drømmestillingen ved det daværende Vejle Amt som distriktssygeplejerske. Siden er det blevet til Distrikt syd, og Else Iversen har haft samme stilling, som hun holdt meget af, indtil for seks år siden.

Frivillighed

Formand for Øster Starup Sogns Lokalråd

Ældre Sagen

Ågård Venneforening

Venstre, lokale vælgerforening

Fitnessinstruktør Egtved Seniorer, uddannet


Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce