Annonce
Egtved Posten

Her må farmand gerne lange kone og børn en lige højre: Hos Kim i Bredsten er der boksning for hele familien med hjertevarme og råstyrke

I Bredsten har en ny forening set dagens lys, nemlig Dalles Familieboksning. Her er der plads til alle, uanset alder, form eller erfaring. Bare man vil bokse.

Bredsten: - Fuld ild! Kom i gang! Hey - det er nu!

Sådan kan man høre en bomstærk og erfaren bokser med guldtand råbe til far, mor og børn i skolens gymnastiksal i Bredsten.

Den råbende mand hedder Kim Dalgaard. Han er 44 år gammel, og han har sat sig for at skabe en helt særlig bokseklub med mulighed for både motions- kampboksning.

Annonce

- Man kan komme og træne som familie, og der er mulighed for at gøre det, hver for sig - eller endda begge dele. Det bestemmer man selv. Når man har betalt kontingent, må man være med til det hele, og så er det vigtigste bare, at man får trænet og går til den og respekterer træningsformerne, lyder det fra Kim Dalgaard.

"Fuld ild" - står der på ryggen af Kim Dalgaards t-shirt. Det motto har fulgt ham gennem mange år og nu giver han det videre til alle i bokseklubben. Foto: Christina M. Mosegaard

Det har længe været hans drøm at starte sin egen bokseklub. Nu er det blevet en realitet. Klubben har fået et navn og en bestyrelse. Dalles Familieboksning er en realitet.

Siden kort før coronapandemien brød ud, har han afholdt et væld af gratis prøvetræninger for at udbrede kendskabet til klubben, og det har givet pote. Der er kommet mange til. Og det er netop alle, i alle aldre. Nogle kommer selv, og andre kommer som familie.

Mandag 9. august bliver dagen, hvor foreningen for alvor tager de første skridt mod at være et sted, hvor man kan komme og være med som betalende medlem, og Kim Dalgaard håber, at mange får lyst til at komme og være med.

Hård kost og hjertevarme

At gå til boksetræning, uanset om det så handler om at træne for at kæmpe i ringen, eller man kommer der for at være med på motionsholdene, så skal man være forberedt på, at hos Dalles Familieboksning, er der gang i den, når der trænes.

Kim Dalgaard giver alle i klubben kælenavne, og han lægger ikke fingrene imellem. Der er høj stemmeføring på, når der trænes, og her er ingen kære mor - alt sammen naturligvis med kæmpe kærlighed og hjertevarme bag.

- Det er jo fordi, jeg ser alle, som dem de er, og fordi, jeg vil det her lige så meget, som de selv vil. Samtidig forventer jeg, at der er disciplin, og at alle gør deres bedste. Sådan er det bare her. Når vi er på, så er det "fuld ild", og så er man bare "på", forklarer coach Dalgaard, der på egen krop og sjæl har mærket, hvordan boksning har været med til at drive ham frem gennem livet.

Annonce

Vil give det gode videre

Og netop dét, at boksningen har haft en positiv indvirkning på Kim Dalgaards liv, er noget af det, som er essensen bag Dalles Familieboksning. Han vil gerne give andre samme mulighed.

- Jeg startede selv med at bokse i 1988-89 i Hadsund Mariagerfjord. Dengang var jeg en lille lyshåret knægt fra Øster Hurup, der ikke havde nogen selvtillid. Jeg var mega usikker og havde det svært i skolen. Jeg var et problembarn, men det praktiske var jeg god til. Og til boksning havde jeg nogle gode trænere, der så mig, som den jeg var, og det gav mig ret meget ro, og jeg blev god til at bokse. Dét er netop noget af det, som jeg gerne vil give videre nu med bokseklubben, fortæller Kim Dalgaard, mens han øjne lyser op og smilet breder sig.

Siden han startede med at boksetræne, har Kim Dalgaard kæmpet mange kampe i ringen - både i Danmark og internationalt. Han har været både jysk og dansk mester og har vundet mange turneringer rundt omkring.

Mottoet "Fuld ild" har fulgt ham hele vejen igennem boksekarrieren - og nu er han så i fuld gang med at give ilden videre til mange flere.

Annonce

Mor og søn

Janni og Emil Kristiansen fra Ammitsbøl er mor og søn, og de har siden foråret trænet to gange ugentligt sammen med Kim Dalgaard.

- Man skal være klar på, at det er en hård træning, men der er samtidig sådan en god stemning til træningen. Det her er ikke gymnastik. Det er jo boksning, og så presser man sig selv lidt mere, især når Kim står derude og råber på sidelinjen, fortæller både mor og søn.

Mor Janni Kristiansen og sønnen Emil Kristiansen får meget ud af at kunne træne i samme bokseklub. Både sammen og hver for sig. Foto: Christina M. Mosegaard

- Jeg går egentlig mest til motionsboksning, og Emil går til kamptræning, men på det seneste har vi trænet sammen og det er rigtigt hyggeligt. Og så støtter jeg Emil i at træne til at komme ud til boksekampe, for det er noget, som han drømmer om, forklarer Janni Kristiansen.

Dalles Familieboksning

Boksesæsonen starter hos Dalles Familieboksning mandag 9. august, og der trænes alle dage fra mandag til torsdag med forskellige hold.

Der er både motionshold (fra 14 år og op), kamphold (fra 12 år og op) og motions- og kamphold i ét.

Der er også forældre/børn-hold for børn fra seks til 12 år, hvor der både er plads til leg, motorik og boksning, og der er vandboksetræning på udvalgte lørdage i august og september i svømmebadet i Jelling.

Hvis man gerne vil vide mere, kan man ringe til Kim Dalgaard 20533089 eller sende en mail til kimbersang@yahoo.dk.

Både Janni og Emil Kristiansen er glade for, at de har mulighed for at gå til boksetræning i en lille klub som Dalles Familieboksning. De stoler på, at Kim passer på alle og så værdsætter de fællesskabet der er mellem børn, unge og voksne.

Annonce

Vil i kamp

39-årige Søren Seppä Rehder er også blevet en del af Dalles Familieboksning. Han er der af flere grunde. Der er motionen, fællesskabet og så drømmen om at få lov til at blive kampbokser - inden det er for sent.

Søren Seppä Rehder (th) er 39 år gammel og hans drøm om at kæmpe i ringen er tæt på at gå i opfyldelse.  Kim Dalgaard bruger gerne timevis på at give ham den rigtige træning og motivation. Foto: Christina M. Mosegaard

- Man må kampbokse til udgangen af det år, hvor man bliver 40. Jeg har været ude til en del sparringskampe, og det er enormt spændende. Nogle går op i røde sportsvogne. Det er ikke noget for mig, men det er boksning, lyder det fra Søren Seppä Rehder, der lørdag skal i kamp på Nykøbing Sjælland i klassen supersværvægt, hvilket han er så spændt på, at han ikke har sovet de seneste dage.

Selv vejer han 115 kilo, og modstanderen vejer 120 kilo.

- Kim er rigtig god teknisk, og han kan råbe og holde gejsten og momentum - både til kampe og i flokken, og det er ret godt.

Søren Seppä Rehder er glad for, at han er startet træning hos Kim Dalgaard. Her er lige det, som han har brug for, og han har en opfordring:

- Uanset om man vil tabe sig, have noget socialt ud af det, ud og slås eller træne med sine børn - så er det her man skal komme. Vi har det hele.


Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce