Annonce
Egtved Posten

Hold hjernen frisk med Egtved Bibliotek

Seniorerne i Egtved skal holde hjernen i gang med bevælgelse og vandreture. PR-foto: Vejle Bibliotekerne
Med udgangspunkt fra biblioteket i Roberthus i Egtved, kan seniorer prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Forløbet er en del af projektet Hold Hjernen Frisk og løber over otte uger i april og maj.

Egtved: I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt?

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang. Derfor deltager Vejle Bibliotekerne i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk - hele livet.

Ud over Vejle Bibliotekerne, deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet står bag.

Seniorerne får mulighed for at deltage i forskellige former for bevægelse, hjernegymnastik og vandreture i naturen i og omkring Egtved. Nogle ture kombineres med litteratur og musik. Deltagerne går tre-fem kilometer hver gang, og turene aflyses kun i tilfælde af voldsomt vejr.

Forløbet starter mandag12. april, og deltagerne mødes otte gange i løbet af april og maj. Alle aktiviteter starter klokken 10 på mødestedet og slutter klokken 12.30 samme sted. Nogle af aktiviteterne foregår uden for Egtved by. Deltagerne skal blandt andet på tur til Tågelundgård Plantage, Tørskind Grusgrav og Runkenbjerg.

På turene skal seniorerne deltage i følgende aktiviteter: Træning i og med naturen med fysioterapeut Linn Busch, vandring og botanik med botaniker og naturvejleder Peer Høgsberg, litteratur i det fri med bibliotekarerne Else Zakarias og Lene Henriksen samt musik og bevægelse i naturen med guitarist og musikformidler Christian Møller Nygaard.

Tilmelding skal ske senest fredag 26. marts til Lisbeth Roed på lr@vejlebib.dk. Tilmeldingen gælder hele forløbet. Der er i alt 20 pladser på holdet, og tilmelding sker efter "først-til-mølle"princippet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce