Annonce
Egtved Posten

I år kommer den gratis shuttlebus også til Egtved

Shuttlebussen mellem Billund og Vejle er de sidste to år blevet brugt flittigt. I år bliver ruten udvidet til også at køre forbi Egtved, som længe har været et stort ønske. Arkivfoto: Aske Visser Ottosen
De sidste to år har der i Egtved været stor ærgrelse over, at den gratis shuttlebus mellem Vejle og en stribe store attraktioner ikke er gået via Egtved-egnen. Men til denne sommer bliver ruten udvidet til også at komme forbi Egtved.

Egtved: De sidste to somre har man i Egtved spejdet misundeligt efter Vejle Kommunes shuttlebus, der ganske gratis har transporteret turister rundt i sommerperioden.

Men sådan bliver det ikke i år.

- I år har vi fået en ekstra sløjfe sat på ruten, så bussen kommer til Egtved, fortæller Morten Damgaard, der er erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune.

Annonce

Shuttlebussen kørte for første gang i 2019 og transporterede gæster mellem Vejle Trafikcenter og de store turistattraktioner som Kongernes Jelling, Givskud Zoo og Legoland, inden den endte i Randbøldal og kørte retur igen ad samme rute. Tre gange alle ugens dage kunne turister stige af og på, som de lystede, uden at skulle have pungen op af lommen.

Forlænger ruten lidt

Udgangspunktet for årets rute er det samme som de tidligere år, men i stedet for at vende i Randbøldal, fortsætter bussen i år i stedet videre mod Egtved, hvor den gør holdt på Verstvej ud for Egtved Camping.

- Når bussen så vender og kører tilbage mod Billund og Vejle, kører den via Egtved by, Tørskind Grusgrav, Bindeballe Købmandsgård og Randbøldal. Det forlænger køretiden en anelse for nogle, men vi tænker, det kommer til at gå. På den måde kan det nemlig lade sig gøre at få en rute forbi Egtved, og det er vi rigtig glade for, siger Morten Damgaard.

Annonce

Stor glæde

I Egtved vækker nyheden stor glæde hos blandt andre formand for Egtved Udviklingsråd Inger Pabst.

- Jeg er rigtig, rigtig, rigtig glad for, at bussen nu også kommer til Egtved. Det er noget, vi har ønsket længe og arbejdet meget på. Hele området har så meget at byde på i forhold til både historie og natur, så det giver så meget mening at tage Egtved-området med på ruten også, siger hun og fortsætter:

- Det hænger også så fint sammen med vores nye byvision, hvor vi netop har fokus på blandt andet natur og turisme.

Shuttlebussen

Turister kunne for første gang gratis af og på shuttlebussen mellem Vejle og Billund i 2019. Tilbuddet blev modtaget så godt, at Vejle Kommune valgte at genoptage ordningen i 2020 og nu igen i 2021.

Shuttlebussen kører i år i perioden 26. juni til og med 8. august med tre daglige afgange.

Bussen starter fra Vejle Trafikcenter klokken 8.30, 13 og 17, hvorefter den har stop ved DGI- Huset, Skibet, Fårupvej ved Fårup Sø Camping, Givskud Zoo, Riis Feriepark, Give Station, Legoland/Lalandia og Verstvej ved Egtved Camping.

Fra Verst vej ved Egtved Camping er der afgang klokken 10.05, 14.35 og 18.35, hvorefter der er stop i Egtved by, ved Tørskind Grusgrav, Bindeballe Købmandsgård og Randbøldal, inden bussen kører mod Legoland/Billund og via de samme stop som på udrejsen mod Vejle Trafikcenter.

Det er igen i år gratis at køre med bussen.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce