Annonce
Egtved Posten

I skovens dybe stille ro... sov en flok på 35

11-årige Frederik Lund var blandt de friske børn, der ville sove i en hængekøje. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Denne weekend kunne man rundt i hele landet finde lejre, hvor Det Danske Spejderkorps havde inviteret til en nat i det fri. Også i Bredsten var det tilfældet, hvor 35 sov sammen under stjernerne.
Annonce

Bredsten: Ved lyden af glade børn og unges stemmer inde i skoven, nærmede avisens udsendte sig lørdag aften gennem en søjlehal af høje bøgetræer en helt unik lysning med bålsteder, hytter, en stor lavvu (et telt med konstruktion som en tippi, red.) og massevis af telte og hængekøjer rundt om mellem træerne.

Ved et større bålsted blev der bagt pandekager over bål, nogen spillede guitar og andre sang med. Ikke blot børn og unge hyggede sig, men også voksne, herunder blandt andet forældre til spejderne fra Bredsten-egnen, der havde bestemt sig for at forlade den bløde sofa og fjernsynet for at tilbringe en nat i det fri.

I alt var der 35 deltagende, nogle var spejdere, andre var ikke. Og det var netop hensigten, for arrangementet her var en del af et landsdækkende arrangement under navnet "Sov Ude", hvor Det Danske Spejderkorps håber på, at få flere til at bruge tid ude i det fri, også om natten. Uanset om man er spejder eller ej.

Sov Ude

66 % af danske 2-15-årige har aldrig sovet udenfor. Det viser en undersøgelse fra Friluftsrådet.

Forskning viser, at aktiviteter i naturen har en positiv betydning for børns fysiske og mentale sundhed, for deres læringsparathed og for deres motorik. (Kilde: Center for Børn og Natur).

Sov Ude 25. maj er et landsdækkende arrangement, hvor spejdergrupper fra hele landet inviterer med ud til en nat i det fri. Bredsten Spejdernes arrangement er en del af dette arrangement, sammen med mere end 100 lokale spejdergrupper.

Annonce

Derude i mørket

Livet summede derude i det kuperede skovområde, hvor Katdal Spejdercenter mellem Bredsten og Vingsted har adresse. Udover de som sad ved bålstedet, var nogle i gang med at klatre med fuldt udstyr i et træ, andre var i gang med at sætte telte op, og nogle helt tredje var på eventyr blandt træerne og op og ned ad bakkerne. Alle i fuld gang med noget, alle i godt humør, alle klar til både at være aktive, hygge og sove under stjernerne.

- Det varer ikke længe, inden vi skal ud på et UV-orienteringsløb, lyder det fra Søren Hesseldahl, gruppeleder hos Bredsten Spejderne.

Han forklarer, at man med en UV-lampe skal finde afmærkninger rundt i skoven, malet med en særlig maling der bliver selvlysende.

- Vidste du, at omkring 40 procent af alle børn i Danmark aldrig har gået rundt udenfor i mørket, spørger den engagerede gruppeleder avisens udsendte. Søren Hesseldahl er glad for at kunne udbrede interessen for naturen, livet i den friske luft og ikke mindst det helt elementære, der ligger i at være ude, også når det er mørkt.

Annonce

Frisk på en køje

Nogle har valgt at tilbringe natten i telte og andre i hængekøjer. 11-årige Frederik Lund, der har været spejder i et år, har valgt at det skal være hængekøjen, han finder hvil i gennem natten. - Det var ikke noget, jeg havde planlagt, at jeg skulle, men det bliver da spændende, siger den unge spejdergut, der har sovet ude et par gange før.

Hængekøjerne kan man lukke helt til med myggenet oventil, og denne aften har man for en sikkerheds skyld monteret et tag af presenning over køjerne, da vejrudsigten har forudsagt, at det kan blive en nat med vand fra oven.

Om stjernerne fik en chance for at titte frem natten mellem lørdag og søndag 25.-26. maj, tja det ved kun de, der måske ikke sov hele natten igennem.

Men én ting er helt sikker; den friske luft, pølser, snobrød og pandekager over bål, guitarspil, fællessang og nattens lyde, var sikkert noget, som alle de deltagende fik med sig i bagagen af oplevelser.

Nogle sov i hængekøjer og andre i telte. Ved hængekøjerne havde man for en sikkerheds skyld sat et tag op. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce