Annonce
Egtved Posten

Ildsjæl nomineret for sit helt særlige engagement

Karen Schmidt er nomineret til årets ildsjæl for sin store indsats for hele Egtved by gennem årtier. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Karen Schmidt er nomineret til en pris som "Årets lokale ildsjæl" for sit store engagement på kryds og tværs i Egtved.

Egtved: - Karen har et helt særligt engagement, som smitter af på alle omkring hende. Hun har en finger med i så mange af de gode ting, der sker her i Egtved, siger Hanne Danielsen, indehaver af butik Carina & Conrad i Egtved, der har nomineret Karen Schmidt som "Årets frivillige ildsjæl".

I sidste uge delte Hanne Danielsen et link til, hvor man kan stemme på Karen Schmidt, sammen med disse ord:

"Stem på Karen som årets Ildsjæl. Hun er ikke bare årets, men de sidste årtiers ildsjæl her i vores by Egtved. Hun har altid overskud og energi til os andre. Karen kan få næsten alting til at lykkedes, fordi hun brænder for det, hun gør."

Blandt andet er Karen Schmidt en af hovedkræfterne bag Egtvedpigens Dag, en af tovholderne bag det store indsamlingsevent "Sammen løfter vi Egtved", der blev afviklet for nylig, tovholder på et projekt om forskønnelse af Aftensang og meget andet.

Altid i godt humør

Men udover at være engageret i planlægning og gennemførelse af adskillige arrangementer, bidrager hun også altid med godt humør og omsorg.

- Har man haft en dag, hvor alt er gået ad h.. til, og man er helt nede i kulkælderen, kan man bare komme til Karen, og så bliver man altid i godt humør igen, fordi hun er så positiv, fortæller Hanne Danielsen og fortsætter:

Årets Lokale Ildsjæl

Det er tankstationkæden Go'on, der står bag konkurrencen "Årets Lokale Ildsjæl".

Alle kan nominere nogen, der gør en positiv forskel for lokalsamfundet.

Den indledende runde af konkurrencen varer frem til 31. juli klokken ni, hvorefter Go'on udvælger fem finalister blandt de 10 kandidater med flest stemmer.

Herefter kan der stemmes igen fra 7. august klokken ni til og med 16. august - men kun på de fem finalister.

Årets Lokale Ildsjæl modtager ud over æren 25.000 kroner for sin indsats for lokalsamfundet.

Finalisterne skal vælge et godt lokalt formål, som de vil bruge præmiepengene på, hvis de vinder. Formålet kan for eksempel have noget at gøre med den indsats, kandidaten allerede er nomineret for.

- Da hele landet lukkede ned, gik Karen dagen efter rundt i alle butikker med friskbagte boller og kage og forsikrede os om, at det hele nok skulle gå alligevel. Det betød sindsygt meget.

Annonce

Mange ildsjæle i Egtved

Hovedpersonen selv er glad for nomineringen, omend hun ikke er så meget for sådan at blive fremhævet. For der er mange ildsjæle i Egtved, mener hun.

- Jeg synes, det er så fantastisk, at vi sådan gang på gang løfter i flok her i Egtved. Senest til "Sammen løfter vi Egtved" (indsamlings-event, red.), hvor tre foreninger gik sammen på tværs om et fedt fælles arrangement. Det giver simpelthen sådan en energi i at kunne mærke, at andre også vil Egtved ligeså meget som mig, forklarer hun.


Karen har et helt særligt engagement, som smitter af på alle omkring hende. Hun har en finger med i så mange af de gode ting, der sker her i Egtved.

Hanne Danielsen


Sammen med æren i at vinde titlen som "Årets lokale ildsjæl", bliver vinderen også belønnet med 25.000 kroner for sin indsats. Pengene skal bruges til at støtte et lokalt formål.

- Jeg forventer på ingen måder at vinde. Men skulle det ske, så tror jeg, at jeg ville bruge pengene på musik og kombinere det med de tre foreninger, som var med til "Sammen løfter vi Egtved", nemlig spejderne, idrætsforeningen og handelsforeningen. Det kunne måske være et gospelarrangement i spejderhytten, en aften med stomp-musik i hallen og noget street jazz på Aftensang, siger Karen Schmidt.

Mandag morgen lå Karen Schmidt på en foreløbig niendeplads med 210 stemmer. Man kan stemme frem til 31. juli klokken ni via hjemmesiden støtdelokale.nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce