Annonce
Egtved Posten

Indsamling til Legeheltene har samlet over 130.000 kroner indtil videre

Christian Troelsen har udsigt til en stor oplevelse. Som turleder skal han motivere deltagerne til at gennemføre bestigningen af Kilimanjaro. Foto: Lars Saugbjerg
Christian Troelsen fra Bredsten skal sammen med en gruppe på 20 personer bestige Kilimanjaro. Det handler om tre ting: Oplevelsen, fællesskabet og indsamling af midler til "Legeheltene". Gruppen har foreløbig indsamlet 136.000 kroner.
Annonce

Bredsten: Der venter 21 mennesker en speciel oplevelse, når de i september skal bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. En af deltagerne er Christian Troelsen fra Bredsten. Som turleder skal han sikre, at så mange som muligt kommer helt op på toppen, 5.895 meter over havets overfalde.

Via initiativet "Climb for Charity" samler gruppen ind til Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene.

- Vi har foreløbig indsamlet 136.000 kroner, og det er stadig muligt at bidrage, lyder det fra Christian Troelsen, der straks takkede ja til turen, da han blev kontaktet af Børneulykkesfonden.

- Vi er en helt almindelig familie med tre børn. Vi har altid arbejdet frivilligt, blandt andet som instruktører i DGI, og bidrager gerne til at give noget igen til andre. Så jeg har taget en uge fri i september for at deltage i turen til Kilimanjaro, fortæller han.

Indsamlingen

Deltagernes indsamling til Legeheltene foregår blandt andet via en velgørenhedsauktion og sponsorater fra virksomheder. Derudover er det muligt for venner, familie og virksomheder at blive ”højdemetersponsor” ved at donere et beløb for hver højdemeter, som hver enkelt deltager bestiger.

Du kan også støtte via mobilepay, hvor du naturligvis selv bestemmer beløbet. MobilePay-nummeret er: 72585. Skriv også deltagerens navn og dit eget navn som kommentar.

Se mere om støttemuligheder på climbforcharity.dk

Børneulykkesfonden har etableret Legeheltene, der arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark. Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne.

Turen til Kilimanjaro begynder 13. september.

Annonce

Sindssygt hårdt

Christian Troelsen peger på tre afgørende elementer for deltagelse. Eventyret, fællesskabs-oplevelsen på bjerget og selve indsamlingen.

- Det vigtigste er, at vi samler penge ind til en god sag, Legeheltene, der jo gør en stor indsats for de syge, indlagte børn. Vi håber at runde 300.000 kroner, siger turlederen, der beskriver deltagerne som en mangfoldig flok; fra sygeplejersker til studerende.

Det kræver både viljestyrke og udholdenhed at nå toppen af bjerget.

- Det er sindssygt hårdt at gå i højderne. Det sidste døgn bliver en stor oplevelse for mange, fordi vi går cirka 16-20 timer - fra 4800 meter til 5895 og tilbage ned til 3800 meter.

Annonce

Fem klimazoner

Der er kun afsat fem dage til bjergbestigningen, der foregår på den såkaldte Manrangu-rute. Ruten er den mest direkte rute til toppen og har en gradvis og konstant stigning.

- Vi kommer faktisk igennem fem klimazoner: Regnskov, savanne, hedeland, stenørken og snedækket top, fortæller turlederen, der naturligvis håber, at alle er i stand til at gennemføre.

Deltagerne har fulgt et træningsprogram, og det bliver ikke dårlig form, der slår dem ud.

- Ruten er kort, hvilket gør, at der er større risiko for højdesyge. Men vi regner da med, at over to tredjedele når toppen, siger Christian Troelsen, der tilføjer, at holdet har en læge med.

Vejen til toppen er lang, og højdesyge kan slå dig tilbage til start. Christian Troelsen forventer, at over to tredjedele af deltagerne i "Climb for Charity-projektet" når toppen af Kilimanjaro. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce