Annonce
Egtved Posten

Ingen hekseafbrænding men ønsker i flammerne

Sankthans på Egtved Camping. Her var ingen heks men derimod kunne man sende ønsker med flammerne op i universet. Avisens udsendte tog sig også en stille stund og fik sendt ønsker til de gode guder i håb om, at de når godt frem. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
På Egtved Camping fejrede de sankthans med traditioner der hylder naturen og mennesket. Og der var helt bevidst ingen heks på toppen af bålet.
Annonce

Egtved: På en mild sommeraften med stille briser, der fra tid til anden fik bladene på træerne til at bevæge sig, var det perfekt at kunne fejre sankthans og midsommer i det ganske danske land 23. juni. I år har der dog ikke været helt det samme antal større sankthansarrangementer, som vanlig, grundet coronakrisen, men nogle har der dog været. Blot har de skulle følge statens forsamlingsregler.

På Egtved Camping havde de sat ild til et kæmpe bål, og der var i deres, nærmest paradisiske lund ved solbakken og søen, en vaskeægte stemning af midsommer. Her var god plads til alle og ikke mindst gode muligheder for bare at sidde og stirre ind i bålets flammer og lade tankerne flyve.

Annonce

Fra flammerne op i universet

Men ikke blot var der mulighed for at lade tankerne flyve. Faktisk kunne alle få lov til at sende deres inderste ønsker via flammerne ud i universet og op til guderne.

- Det er en helt særlig tradition her hos os. Den startede for nogle år siden, hvor vi havde en lokal shamankvinde til at holde båltalen. Hun inspirerede os til at skrive det, som man ønsker at slippe i livet, ned på et stykke papir, og derefter brænde det på bålet, forklarer Lene Stolberg Madsen, der sammen med Helge Madsen har været indehaver af Egtved Camping gennem nu 13 år.

Og hun fortsætter:

-  Eller man kan vælge skrive noget på papiret, som man ønsker sig, tage sig et øjeblik ved bålet og mærke godt efter, smide ønsket ind i flammerne og sende det imod de gode guder.

Alle der deltog ved sankthansarrangementet denne aften fik sendt deres ønsker og håb afsted.

Annonce

At ære naturen

Hos Lene og Helge Madsen på campingpladsen har de valgt ikke at have en heks på toppen af sankthansbålet.

Varmen fra bålet og de knitrende flammer var med til at sætte stemningen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Vi bruger ikke det med at brænde hekse på bålet til sankthans. Det er ikke en tradition vi er vilde med. Derimod lægger vi vores fokus på, at det er midsommer, og på at ære naturen. Det er meget mere vigtigt for os, lyder det fra Lene Stolberg Madsen. For hende spiller den magiske ro og sammenhørigheden med naturen en stor rolle.


Det er en helt særlig tradition her hos os. Den startede for nogle år siden, hvor vi havde en lokal shamankvinde til at holde båltalen

Lene Stolberg Madsen


- Og den der helt dybe ro... den mærker vi meget tydelig her på vores campingplads. Der er bare noget ved stedet og naturen her er nærmest healende, tilføjer hun.

Annonce

Ikke så mange som vanligt

Både campinggæster og folk fra Egtved og omegn har gennem flere år valgt at holde sankthans på Egtved Camping, men i år kom ikke så mange, som der plejer at gøre.

- Det er helt forståeligt, at der ikke er kommet så mange i år, men det er også helt okay, tiderne taget i betragtning, så kan man jo godt forstå det, konstaterer Helge Madsen, der ligesom alle andre campingpladsindehavere i år har mærket et markant fald i booking af pladser.

Campinggæsterne er dog nu stille og roligt igen begyndt at booke overnatninger efter den lange coronakrise med de mange restriktioner, og både Lene og Helge Madsen vælger at se fremad med optimisme.

I hvertilfælde var stemningen og hyggen helt i top denne sankthansaften ved søen på Egtved Camping, og varmen fra de store flammer fik en på helt andre tanker end hverdagens skærmydsler og verdenssituationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce