Annonce
Egtved Posten

Ingen jul uden: Julemanden og julemor glæder sig til at sprede julehygge igen til næste jul

Det årlige optog med juletræstænding i Egtved blev i år aflyst - til stor ærgrelse for byens borgere men også for byens julemor og julemand. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Intet har været, som det plejer i år. Men ingen jul uden en julehilsen fra Egtveds helt egen julemand og julemor, som savner at sprede juleglæde i Egtved.
Annonce

Egtved: - Drej kun universet helt omkring. Vend op og ned på alle ting. Bare du ikke rører ved min gamle jul. Sådan synger vi i julesangen 'Sikke en voldsom trængsel og alarm.'

Når en pandemi spreder sig over hele verden, så bliver der bare rørt ved julen og dens mange traditioner - også i Egtved. Men ingen jul uden en hilsen fra Egtveds helt egen julemand og julemor, selvom det bliver uden optog, juleknas og her i avisen.

Det er bestemt ikke kun byens borgere, der er ærgerlige over, at coronavirussen satte en stopper for det traditionsrige juleoptog.

- Jeg savner det helt vildt. Det er så hyggelig en tradition, som trækker rigtig mange til - også de, der er vokset op her og flyttet fra Egtved, siger julemor, der også hedder Karen Margrethe Vemmelund.

Hun tilføjer:

- Det er også synd for beboerne på plejecentret. Dem plejer vi jo at gøre en forskel for, når vi tager over og synge for dem.

Annonce

Masser af julesysler

Men selv julemænd og julemødre må tilpasse sig situationen. Og de har haft nok at se til i december. Både julemanden og julemor har brugt tid på at hygge om de kære små julebørnebørn. Og julemor har travlt med at strikke - om det bløde pakker, afslører hun ikke. I mens har Julemanden arbejdet på at sprede julelys.

- Der er altid en masse gøremål i julemåneden. Der skal jo sættes julelys op - og i år har julelyset på Aftensang drillet lidt, men det skulle være i orden nu, siger julemanden, der også er kendt som Ole Schmidt.

Manden, der har været Egtveds julemand i mere end 20 år, tilføjer:

- Jeg plejer at få sutter og massevis af ønskesedler. Dem mangler jeg i år. Juleaften bliver ikke, som den plejer, for jeg skal ikke ud og sprede smitte. Jeg bliver hjemme og mindes de mange søde børn, jeg har mødt i årenes løb.

Julemanden forsikrer dog, at julegaverne nok skal nå frem på anden og mere moderne vis.

Annonce

Klar til næste år

Han er dog ikke bange for, at de moderne metoder til gaveuddeling gør ham permanent arbejdsløs. Både julemanden og julemor er klar til næste års juleoptog. For de tror på, at det næste år bliver en jul helt, som den plejer at være.

- Jeg holder mig i form ved at gå ture med min slædehund, og mon så ikke en gammel nisse som mig bliver en af de første, der får tilbudt vaccinen, når den kommer, siger Julemanden.

Julemanden også kendt som Ole Schmidt og Julemor, Karen Margrethe Vemmelund, har savnet at sprede julehygge for byens børn og andre juleglade sjæle. De glæder sig ekstra meget til næste år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce