Annonce
Egtved Posten

Inger Pabst: Det er fedt, når borgernes drømme bliver til virkelighed

Inger Pabst har formand for Egtved Udviklingsråd siden 2013, hvor hun er borgervalgt. I udviklingsrådet repræsenterer hun familier med børn, forældre der bor på plejehjem, og dét at være pendler i forhold til arbejde. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Inger Pabst er 52 år gammel. Sammen bor hun i Æblehaven i Egtved med sin mand, Christian Thomsen, som er medejer af VEMAS i Vejle og deres datter, Anna på 14 år, som går i skole i Egtved.

Inger Pabst er uddannet bygningsingeniør, har en HD i miljøledelse og arbejder som leder af Natur & Miljø ved Fredericia Kommune.

Fritiden bruger Inger Pabst blandt andet på at gå til fitness i hallen i Egtved, hvor de er en flok piger, der holder hinanden oppe på, at de helst skal afsted tre gange i ugen.

- Vi gør det selvfølgelig for at holde kroppen fit, men det sociale har også en stor betydning, så vores kæbemuskler er virkelig trænet godt op, siger Inger Pabst med et smil på læben.

Hvad er din relation til at være en del af udviklingsrådet?

Jeg har været formand for Egtved Udviklingsråd siden 2013, hvor jeg er borgervalgt.

I udviklingsrådet repræsenterer familier med børn, forældre der bor på plejehjem og det at være pendler i forhold til arbejde. Jeg finder det vigtigt, at vi i Egtved har nogle gode institutioner til vores børn og vores ældre. Jeg har fokus på, at vi har nogle gode fritidstilbud til alle aldre - børn, unge, voksne og pensionister. Tilbuddene må gerne gå på tværs af alder, som for eksempel gymnastik for bedsteforældre og børnebørn.

Hvad er grunden til, at du er engageret i Egtved Udviklingsråd?

Før kommunalreformen i 2007, var Egtved centrum for et stort opland, og vi havde et rådhus i byen. Efter kommunalreformen flyttede embedsmændene til Vejle og der var kun få lokale politikere tilbage. Der var ikke særlig stor fokus på udviklingen af Egtved. I mange år blev der ikke udstykket nogle byggegrunde i byen og i de første år efter kommunalreformen stod det hele lidt stille. I 2011 hørte jeg om, at Egtved Udviklingsråd arbejdede med en udviklingsplan for byen og den ville jeg gerne være med til at arbejde med og dernæst sikre, at planerne efterfølgende blev realiseret. Det er fedt, når borgernes drømme bliver til virkelighed. I 2019 skal vi i gang med en ny udviklingsplan for Egtved, og det glæder jeg mig til.

Jeg holder meget af min by - her bor så mange dejlige mennesker.

Borgerne i Egtved er gode til at indgå i fællesskaber og hjælpe hinanden.

Hvad tænker du er vigtigt er gøre en indsats for, når vi taler udviklingen af Egtved? Hvor drømmer du om at bringe Egtved hen?

P.t. drømmer jeg om, at følgende projekter lykkedes for os:

- Et nyt besøgscenter ved Egtvedpigens grav.

- Vi er i gang med byfornyelse af den gamle bykerne (Dalgade, Søndergade, Vestergade), men det vil tage en årrække endnu - der er et stykke vej endnu.

- Vigtigt, at vi bakker godt op om vores butikker, så vi bevarer den gode handelsby vi har i dag.

Hvad er fordelene ved Egtved som by?


  • Vi vil hinanden
  • Dejlige fællesskaber
  • Trygt sted for børn at vokse op
  • Dejlig natur - Vejle Ådal tæt på.
  • Godt handelsliv - her kan man købe det meste af det man har brug for
  • Fine historiske steder tæt på (Egtved pigens grav, Tørskind grusgrav, Bindeballe købmandsgård)
  • Gode institutioner til børn
  • Roberthus - hus til kultur, foreninger og iværksættere
  • Nyt multicenter til idræt
  • Ny svømmehal på vej.

De fem skæve

Hvad er din livret?Boller i karry

Har du en yndlingsfilm?

Nææ, men jeg holder meget af at se Musical i Fredericia Teater. Den bedste forestilling jeg har set her, var den lille havfrue.

Hvad har du altid i dit køleskab?

Gulerødder og koldt vand

Har du en yndlingsfugl?

Uglen. Den er symbolet for visdom. I mit hjem har jeg uglepuder, uglefigurer, kopper med ugler og jeg har et stort maleri med en række ugler.

Hvad vil du helst bruge dine søndage på?

-Træning i Egtved Hallen, en gåtur i Vejle Ådal, at være sammen med min familie og gode venner. Og når svømmehallen bliver færdig i 2019, så vil jeg helt sikkert ofte bruge noget af min søndag her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce