Annonce
Egtved Posten

Jeg bliver så ked af det, når jeg hører alle de dårlige historier, lyder det fra Harald, der er så heldig at bo på et 'superplejehjem'

Harald Larsen er beboer på Plejecenter Stensvang i Bredsten, og det gør ham ked af at læse og høre om de negative historier, som i den senere tid har floureret i medierne. Nu vil han fortælle, at der altså er nogle, som har det godt. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Fra tid til anden dukker fortællinger op om ældreplejen, som ikke just hører til de mest positive. Så ifølge 95-årige Harald Larsen, der bor på Plejecenter Stensvang, er det nu på tide at få fortalt om noget af det, som faktisk er godt.

Bredsten: På døren er et fint billede af et rødt postbud med sin flotte bil, og der står skrevet "Her bor Harald". Indenfor i lejligheden sidder Harald Larsen i lysets skær ved sit spisebord sammen med Helle Heiberg. Hun er frivillig ved Stensvangs Venner, og sammen taler de to om de oplevelser, som stedet byder på. Avisens udsendte er budt indenfor, for Harald Larsen har nemlig noget, som han brænder for at fortælle.

- Altså, jeg vil sige det sådan, at jeg rent faktisk bor på det, som man kan kalde et Superplejehjem, lyder det fra 95-årige Harald Larsen.

Høstfesten var en stor dag på Plejecenter Stensvang. Tilslutningen var stor og festhumøret var højt. Foto: Helle Heiberg

Han er beboer på Plejecenter Stensvang i Bredsten, og han har fra sin del af vores lokalsamfund kunne bemærke, hvordan den ene historie efter den anden om dårlige forhold i kommunens ældresektor er kommet til overfladen. Han mener derfor, at det nu er på tide, at der også kommer fokus på de steder, hvor alt fungerer godt. Og ja, ikke blot godt, men faktisk super godt.

Annonce

- At bo her er som at bo på et femstjernet hotel. Maden er både smags-og kvalitetsmæssigt at sammenligne med toppen af dansk madlavning, og forplejningen er god, både den personlige pleje og den praktiske pleje, slår Harald Larsen fast, imens han byder journalisten og Helle Heiberg på flødeboller og et glas portvin.

At bo her, er som at bo på et femstjernet hotel. Maden er både smags-og kvalitetsmæssigt at sammenligne med toppen af dansk madlavning, og forplejningen er god, både den personlige pleje, og den praktiske pleje

Harald Larsen, beboer på Plejecenter Stensvang

- Man skal jo sørge for at nyde livet, bemærker han med glimt i øjet og et kæmpe smil.

En liste - og mere til

Harald Larsen har forberedt sig godt på besøget fra avisen. Han har skrevet en liste med punkter, som alle handler om nogle af de mange begivenheder og tiltag, som hans hverdage er fyldte med. Dem er der mange af, og de er med til at skabe indhold i livet hos både ham selv og de andre beboere på Plejecenter Stensvang, mener han.

- Vi keder os bestemt ikke her. Du kan bare prøve at se vores aktivitetskalender i vores blad her. Der er både underholdning, udflugter, stolegymnastik, træning hos fysioterapeut, fællessang, gudstjenester, ja og for ikke så længe siden havde vi et brag af en høstfest i orangeriet, forklarer Harald Larsen, og han fortsætter:

- Der sker virkelig mange ting i løbet af en uge her hos os. Der bliver taget godt hånd om os, og plejepersonalet gør det godt, og vi kan da også grine sammen og have det sjovt.

Harald Larsen fremhæver blandt andet de dage, hvor de for en stund deltager i det såkaldte musikterapi.

Helle Heiberg fra Stensvangs Venner og Harald Larsen er enige om den store værdi i, at frivillige engagerer sig i livet på plejecentret. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard


- Det sker en halv time én gang om ugen. Så kommer der en musiker og spiller for os. Jeg kan godt sige dig, at det er rørende, for det får folk til at live op, og vi synger med, også dem som ellers slet ikke rigtig taler længere.

Annonce

Stensvangs Venner og besøgstjeneste

- Og så skal vi også tale om vores besøgstjeneste og Stensvangs Venner, for uden dem ville meget af det her ikke kunne lade sig gøre, slår Harald Larsen fast.

Harald Larsen finder nogle billeder frem fra blandt andet en udflugt til vandet, hvor der spises isvafler i stor stil, og han nævner, hvordan de frivillige sammen med de ansatte er med til at arbejde for, at der bliver skabt indhold i hverdagen.

Og Helle Heiberg supplerer:

- Vi er omkring 20 frivillige i Stensvangs Venner, hvor nogle af os også er besøgsvenner. Og vi holder alle sammen af at komme her, og faktisk kender vi jo på forhånd mange af beboerne. Opgaverne fordeler vi imellem os. Blandt andet har vi jo skubberne, som går ture med de, som sidder i kørestole, og til tider er de med gangstaver også med. Vi oplever, at det er med til at skabe adspredelse i hverdagen.

Både Helle Heiberg og Harald Larsen nævner flere af de aktiviteter, som de frivillige, de ansatte og beboerne på Stensvang deler, og begge er enige om, at der er rigeligt at vælge imellem hele året rundt, når det handler om sociale og praktiske tiltag.

- Og så har vi jo en masse snak med de frivillige, og de fortæller om, hvad der sådan sker i byen, og det er da også en del af det hele, tilføjer Harald Larsen.

Annonce

Ros til ny leder og formandsmøde

Harald Larsen har endnu et punkt på sin liste, som han finder vigtigt at runde, inden vores snak er omme.

"Her bor Harald", står der på døren til Harald Larsens lejlighed, hvor han nyder livet, som en del af et plejecenter, som han holder meget af. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Der har jo også været afholdt et formandsmøde her, hvor formanden for seniorudvalget i kommunen var forbi og fortælle om seniorområdet. Og ved du hvad, jeg synes altså, at han var rigtig god til at forklare os om tingene, så jeg synes faktisk, at jeg som ældre føler mig godt informeret, pointerer Harald Larsen, der ligeledes vil slå et slag for, at man lægger mærke til plejecentrets nuværende centerleder Stine Juul Hansen.

- Hun gør det godt, vores nye leder. Hun er jo uddannet sygeplejerske, og hun har da også været ved mig nogle gange og selv ville tjekke op på et sår, som jeg har. Næh, jeg har ikke noget at klage over, og jo, jeg kan godt høre, at det måske ikke er lige godt alle steder, men jeg håber da, at man så vil gøre noget ved det - men altså her går det altså rigtig godt.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce