Annonce
Egtved Posten

Jubilæum fejret med "royalt besøg" og masser af kage

"Dronningen" havde lagt vejen forbi Stensvang for at ønske tillykke med jubilæet. Privatfoto

Bredsten: Tirsdag 3. august havde Plejecenter Stensvang i Bredsten 40 år jubilæum, og det blev fejret med pomp og pragt. Centerleder Stine Juul Hansen bød velkommen til de cirka 65 gæster, som havde fundet vej for at fejre Stensvang. Hun bød også velkommen til de to talere Kenneth Fredslund, formand for seniorudvalget i Vejle Kommune og tidligere centerleder Annalise Ousen. Begge var glade og rørte over det store opbud af gæster.

Kenneth Fredslund fremhævede blandt andet medarbejderne, som fik stor ros for deres arbejde og dedikation. Det bliver en stor udfordring i fremtiden at få de medarbejdere, der er brug for. Vi bliver jo ældre og ældre og derfor stiger behovet også for pleje. En mellemstation kunne være Blicherbo, som er en nyere tryghedsskabende boform - nærmest et Olde Kolle, som bygger på fællesskab og trygheden ved at have en nabo lige ved siden af. Han kom også ind på den store betydning, Cafe Blicher har som et naturligt mødested for beboerne og de ældre borgere i Bredsten. De forskellige foreningers aktiviteter i Cafeen skaber liv i og omkring Stensvang. Det er uundværligt for lokalområdet.

Annalise Ousen tog os med på en interessant rejse op gennem tiden fra 1849, hvor Grundloven trådte i kraft, og hvad det har betydet for vores velfærd, især på plejehjemsområdet. I Grundloven af 1849 står der at: ”Alle har ret til offentlig hjælp, hvis ikke man kan forsørge sig selv.” Men det kostede lidt på det personlige plan. Man skulle afgive sin stemmeret, og man måtte ikke gifte sig. Så havde man ret til at bo på en Fattiggård. Der er heldigvis sket meget på det område i de sidste 172 år.

Annonce

Bedst, som kaffen kom på bordene, tonede ”Kong Christian stod ved højen mast” i højtalerne, og en speciel gæst kom på besøg.

- For Vi havde jo hørt, at Stensvang havde 40 år jubilæum, og da Vi var på vej hjem fra Trend, var det oplagt at lægge vejen forbi og ønske af hjertet af tillykke," lød det fra "Dronningen, som havde lagt vejen forbi.

Fra Dronningens efterretningstjeneste forlyder det, at Stensvang er et meget bemærkelsesværdigt sted med glade beboere. Alle ansatte er meget dedikerede og har varme hænder så vel som varme hjerter.

Og så var der kaffe og kage i lange baner. Først boller med smør og lun kringle. Dernæst flere forskellige lagkager og skærekager med marengs-topping, muffins og småkager.

Resten af eftermiddagen gik snakken lystigt henover bordene. Det var første gang i halvandet år, at vi var samlet så mange, og det var tydeligt, at man havde savnet det.

Vi sluttede naturligvis denne dejlige eftermiddag med et par sange.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce