Annonce
Egtved Posten

Julehandlen godt i gang: Butikkerne har travlt men stadig god plads

Hos Egtved Blomster har butiksindehaver Hanne Mikkelsen og hendes ansatte godt gang i julerierne. Og de kan også mærke, at denne jul er anderledes, end den plejer at være.- Folk er parate til jul og at julehygge. Men intet er, som det plejer at være, siger Hanne Mikkelsen og fortsætter:- Alting bliver aflyst, og virksomheder må ikke holde julefrokoster. Folk er rigtig gode til at tænke på hinanden, så der bliver sendt mange søde tanker og hilsner i form af 'god bedrings-buketter' og opmuntrende hilsner, når folk har været nødt til at aflyse et arrangement eller en fest. Ligesom til påske. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
De specialforretninger, der typisk sælger julegaver og -pynt, som Egtved Posten har talt med, melder om god julehandel her mindre end to uger før juleaften.

Egtved:  Borgerne i Egtved og omegn vil gerne jule i år - og de vil gerne støtte de lokale butikker.
Sådan lyder meldingen fra de butikker, Egtved Posten har talt med for at få en status på, hvordan julehandlen går i år, hvor intet er, som det plejer at være.

Og selvom julegavekøberne lader til at være tidligere ude i år - og bedre til at handle på forskellige tidspunkter. Det håber butiksejerne fortsætter frem til jul - også nu hvor Vejle Kommune er delvist lukket ned frem til nytår.

I byens to tøjforretninger har de susende travlt - også selvom kunderne er rigtig gode til at komme på forskellige tidspunkter. Så der er aldrig trængsel i butikkerne.

Annonce

- Vi mærker, at folk har lyst til at handle lokalt. Og der kommer også folk fra Vejle, Kolding og Billund, siger Hanne Karina Danielsen, indehaver af Carina og Conrad.

Hun tilføjer:


'Støt lokalt' kampagnen har fået folk til at handle hos os - og så tror jeg, at de kan mærke, at vi kan mærke dem.

Hanne Karina Danielsen, indehaver af Carina og Conrad


- Jeg tror, 'Støt lokalt' kampagnen har fået folk til at handle hos os - og så tror jeg, at de kan mærke, at vi kan mærke dem. Der er altid kaffe på kanden, hygge og nærvær her.

I Boutique Dorthe er butiksindehaver Dorthe Sommerlund enig med sin kollega i, at folk er gode til at julehandle lokalt.

- Jeg tror, vi vinder på, at her skal man kun have mundbind på, mens man er i butikken. I storcentrene skal man have det på hele tiden, siger Dorthe Sommerlund og fortsætter:

- Folk vælger bevidst at købe det, de kan få her i Egtved. Og hvis bare de køber det, de ved, at de kan få her i Egtveds butikker, så er det fint. For webhandlen kan vi ikke komme udenom.

I Butik 112 er Birthe Hansen klar med inspiration til, hvordan vi pynter julebordet i år.- Vi er coronaramte, men det går fint med julehandlen, siger Birthe Hansen, da Egtved Posten kigger forbi inden regeringen tilføjede Vejle Kommune til listen over delvist nedlukkede kommuner.Hos Birthe Hansen kommer handlen lidt i ryk. I november, hvor vi skulle lave juledekorationer, kalenderlys og adventsdekorationer. I starten af december, hvor folk havde fundet kasserne med julepynt frem og skulle have suppleret det. Og så plejer der at komme lidt, når julen nærmer sig, og bordet skal pyntes. Men hun kan godt mærke, at der har været skruet ned for de sociale aktiviteter i år.- Jeg plejer at have kunder, der skal finde ting til pakkespil og værtindegaver. Det har der ikke været meget af i år. Så jeg kan godt mærke, at der er skruet meget ned for de sociale aktiviteter i løbet af december i år, siger Birthe Hansen. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Annonce
VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Egtved Posten

Bliv klogere på HPV-vaccinen på apoteket i Egtved

Egtved Posten

Information fra Egtved Vandværk: Større renoveringsarbejde er gået i gang

Egtved Posten

Bagerdatter er avisens nye mediekonsulent

Annonce