Annonce
Egtved Posten

Julen går gennem gaderne i Egtved

Allerede nu kan byens børn godt kridte skoene og gøre sig klar til at følge julefar og julemor, når de 1. december spreder juleglæde og godter fra hestevognen. Foto: Søren E. Alwan
Juleoptog, Vejen Garden, nissefar, nissemor, juletræstænding og godter til børnene. Dét er noget af det man kan glæde sig til i Egtved frem til søndag 1.december.
Annonce

Egtved: Den første søndag i advent banker på døren, og i Egtved betyder det traditionen tro, at julefar og julemor ankommer til byen sammen i selskab af Vejen Garden. Og det betyder samtidig, at byens juletræ skal tændes og at herlige pyrusnisser deler godteposer ud til alle børn der møder op.

Juleoptoget begynder ved Roberthus klokken 14 sammen med Vejen Garden, som det er blevet en fast tradition i Egtved.

Herefter bliver julemanden og nissemor kørt rundt i hestevogn, hvorfra de kan vinke til byens børn. Optogets rute ligger helt fast: Den går ad Aftensang, Østergade og med kort ophold ved EgtvedLoppen, hvor garden spiller. Derefter ad Kirkevej, kort ophold ved SuperBrugsen, hvor garden atter giver den for fuld udblæsning med smukke julemelodier. Til sidst går det ad Aftensang op til Roberthus, hvor juletræet skal tændes omkring klokken 15.00. Og mon ikke også KFUM-spejderne i år lader sig forvandle til pyrusnisser. Og hvad de finder på af spilopper og narrestreger i år… tja… det vides ikke, men de vil helt sikkert sørge for at uddele julegodter til alle børnene.

Det er Egtved Handelsforenings juleudvalg der står bag den store juleoptogsdag i byen, og de glæder sig atter en gang til at skabe endnu en herlig oplevelse for byens borgere.

Det hele foregår søndag 1. december fra klokken 14 til 15 - sådan cirka.

Og for øvrigt er der flere spændende julearrangementer i Egtved samme dag med julemarked i forsamlingshuset klokken 10 til 15 og klokken 19 starter det traditionsrige julebanko - også i forsamlingshuset.

I 2017 var der vist nogle nisser der rendte med strømmen til juletræet for en stund. Man ved aldrig med de Pyrusnisser... Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I 2018 kom nisserne ovenfra i cool James Bond-stil. Hvad mon de finder på i 2019. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce