Annonce
Egtved Posten

De nærmest uundværlige: Det er godt at blive brugt og anerkendt

Erik Jensen (tv), Steen Eriksen, Arne Kristensen og Leo Skou udgør en del af seniorafdelingen hos Bjarne Larsen ApS. Alle nyder, at de stadig kan være en del af arbejdsmarkedet og at de stadig kan gøre sig nyttige. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Hos Bjarne Larsen ApS er seniorer og flexjobbere mindst lige så vigtige, som virksomhedens øvrige ansatte. De udfører essentielle og uundværlige arbejdsopgaver.

Egtved: Her kommer tallene 71, 76, 74, 66 og 73. De har ikke som sådan en matematisk betydning, men det er aldrene på fem friske og livsmodne mænd, som alle stadig har en funktion på arbejdsmarkedet.

De udgør bygge- og rådgivningsfirmaet Bjarne Larsen ApS’ seniorafdeling, og blandt andet den afdeling har stor betydning på mange niveauer. Både for seniorerne og for virksomheden.

- Vores seniorafdeling opstod egentligt af sig selv, for det er nemlig et levn fra min fars tid, hvor der var behov for at få ekstra arbejdskraft, som kunne tilkaldes her og nu, fortæller Simon Hulsrøj Larsen.

Annonce
Far og søn, Erik Jensen og Anders Jensen, nyder at kunne arbejde sammen. Bjarne Larsen ApS rummer både enen seniorafdeling og en fleksjobafdeling, og det kommer alle parter til gode på mere end én måde. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

I 2018 købte han sammen med Henrik Stensgård Eriksen virksomheden Bjarne Larsen ApS af sin far, Bjarne Brødsgård Larsen. Og siden da har de ikke blot udviklet virksomheden og er vokset med flere ansatte, men også seniorafdelingen har fået større fokus.


Seniorerne kommer afsted og er en del af en arbejdsplads. De får noget “røg”, oplever en masse og får snakket med andre. Samtidig er de en kæmpe hjælp for os

Simon Hulsrøj Larsen, medindehaver af Bjarne Larsen ApS


- At vi har vores seniorafdeling er simpelthen godt for alle parter, tilføjer Simon Hulsrøj Larsen. Og han forklarer videre:

- Seniorerne kommer afsted og er en del af en arbejdsplads. De får noget “røg”, oplever en masse og får snakket med andre. Samtidig er de en kæmpe hjælp for os. Mange gange har vi brug for ekstra hjælp her og nu, og så har vi mulighed for at tilkalde dem, og de kan så køre hjem, så snart der ikke er mere at lave den dag. I det hele taget er de bare vigtige i det daglige arbejde for os alle. De udfylder de huller, som vi har brug for at få dækket.

Føler sig nyttige

- Det er godt at blive brugt. At de ringer efter os er en anerkendelse i sig selv. For det er da lidt utroligt, når man tænker over det; Jeg snart fylder 77 år og stadig kan jeg bruges, lyder det eftertænksomt fra Arne Kristensen, der før han blev pensioneret, arbejdede i 43 år med salg af værktøjsmaskiner.

Og han tilføjer:

- Min kone døde sidste år. Det blev trist at sidde derhjemme og kukkelure, så det er rigtigt godt at komme ud og arbejde. Jeg har taget alt det arbejde, jeg har kan holde til.


Det er godt at blive brugt. At de ringer efter os er en anerkendelse i sig selv

Arne Kristensen, seniormedarbejder


Leo Skou er 71 år gammel, også han ser stor værdi i at være en del af seniorafdelingen.

- Jeg sluttede mit arbejdsliv af ved Bjarne Larsen efter at have arbejdet her i 10 år. Siden er der efterhånden gået en del år, hvor jeg har hjulpet til, når der er brug for det, forklarer Leo Skou, der stadig er frisk på de mange forskellige opgaver, som byder sig.

Annonce

Arbejdsopgaverne

Arbejdsopgaverne, som seniorerne kan blive bedt om at udføre, er meget forskellige.

- Vi har mange opgaver ved sygehuset i Kolding. For nogen tid siden gravede vi på en varm solskinsdag render med håndskovle. Uha… Arne og jeg var glade ved, at Psykiatrisk afdeling var lukket, ellers tror jeg, vi var blevet muret inde, hvis de hørte vores snakke, griner Leo Skou.

Og Arne Kristensen stemmer i.

- Ha, ja. Det tror jeg sku’ også. Men vi hygger os, når vi er ude omkring, og vi kan snakke med mange mennesker og tager det hele, som det kommer. Forleden var jeg ude og brække noget ned i 12 meters højde, og andre gange skal vi gå med støvsugere mellem støv og murbrokker.

Ude i felten sammen med Leo Skou og Arne Kristensen, kan man også møde Benno Brødsgård Larsen på 73, der er er bror til stifteren af firmaet.

Annonce

Viceværten

Henrik Stensgård Eriksen, der, som før nævnt, er medejer af Bjarne Larsen ApS, har også tiltrukket et familiemedlem til firmaets trup. Nemlig hans far Steen Eriksen. Han er blevet virksomhedens vicevært, hvor han blandt andet sørger for, at alt er ryddeligt omkring firmaets ejendomme og at affald køres væk. For ham er denne tjans noget anderledes end hans oprindelige stilling som mælkekvalitetsrådgiver i 35 år for det daværende “Mejeriforeningen”.

- Jeg har det bedst, når jeg kan komme ud og lave noget. Det kan godt føles for “småt” bare at gå derhjemme, siger han og fremhæver, at han er vild med at kunne skabe forbedringer og holder meget af, at være sammen med andre mennesker.

Annonce

Far og søn

Den yngste seniormedarbejder i firmaet er 66-årige Erik Jensen. Han har fået lov til at arbejde sammen med sin søn, den 38-årige Anders Jensen, der er ansat under fleksjobordningen i virksomheden.

De to, far og søn, nyder at få lov til at arbejde sammen, og humoren er af deres følgesvende.

- Vi går altid sammen og arbejder godt sammen. Det er godt, så kan jeg få lov til at hundse med ham, siger en smilende Anders Jensen.

Anders Jensen kørte for nogle år siden galt og lider samtidig af en kronisk sygdom, der gør, at han blandt andet hurtigt bliver træt. Han kæmpede i mere end syv år for, at få lov til at arbejde under fleksjobordningen – og til sidst lykkedes det endelig.

Nu er Anders Jensen en integreret del af Bjarne Larsen ApS.

- Og jeg føler mig værdsat og der er ingen, som ser ned på en, fordi man er på fleksjob, og det er jeg rigtig glad for, siger han.

Simon Hulsrøj Larsen ser mange potentialer hos Anders Jensen.

-Anders er vores røde tråd igennem lageret og har bare styr på sagerne. Det er altid Anders vi ringer til, når vi mangler noget, og jeg skal hilse og sige, at vi har mange varegrupper.

Anders Jensen er både lagerforvalter, rydder op, henter materialer, er chauffør og meget mere til. Sammen med sin far, der gennem mange år har været bankmand og på et tidspunkt erhvervschef i det gamle Egtved Kommune, er der nu tilføjet ny kulør og sammenhold til livet.

Annonce

Den stor hjælp

Virksomheden har også ansat Pernille Blaabjerg i fleksjobordningen. Hun står bag virksomhedens hjemmeside og marketing.

- Man kan godt sige, at der er tre hovedformål med både vores seniorer og fleksjobberne. Der er mulighed for at være til nytte, der er et fællesskab og så er det en stor hjælp for virksomheden, lyder det afsluttende fra Simon Hulsrøj Larsen.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Indlæg: Kampesten fra langdyssen i Lihmskov blev brugt til privatbane

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Fem gratis oplevelser til din ferie: Det behøver ikke være kedeligt at gå på museum, se her hvorfor

Egtved Posten

De alleryngste i Vejle Kommune skal være mikroforskere

Egtved Posten

Klumme: Ferie - hvorfor har vi det?

Egtved Posten

Jazz I Trekanten udpeges til Netværksspillested

Egtved Posten

Naturkomiteen har gjort et fantastisk stykke arbejde

Egtved Posten

Tusind tak for feedback: Læsere har fortalt, hvad de synes om Egtved Posten

Egtved Posten

Festival i nyt setup aflyst to år i streg, men arrangører melder klar til næste år

Egtved Posten

Se videoen: Mølkjær Kros 130 år gamle lindetræ falder til jorden med et brag

Egtved Posten

Havde en kæmpe interesse i sine medmennesker og var kendt ansigt i byen: Torben er nu død, 75 år gammel

Egtved Posten

Lykke er vild med mennesker og nærhed: Nu er hun blevet en central del af lokalsamfundet i Firehøjeland

Egtved Posten

Klumme: Flytter vi fokus?

Egtved Posten

Erfaren præst med stor viden om Søren Kierkegaard indsættes ved Balle Valgmenighed

Egtved Posten

Byparken skal have et løft: Skole, hal og sognegård går sammen om projekt for millioner

Egtved Posten

Egtved kan noget: Byrådspolitikere på bytur med sengehygge, optimisme og godt til gane og mave

Egtved Posten

Museum tager bogstavligt talt tråden op til genforeningen

Egtved Posten

Fejring, fed musik og kædeoverrækkelser: Ny præsident og ny guvernør på én dag hos Rotary Egtved

Egtved Posten

Tusindvis af liter vand løber stadig ud i ingenting: Varmeværk har endnu ikke haft held til at finde brud

Egtved Posten

De nærmest uundværlige: Det er godt at blive brugt og anerkendt

Egtved Posten

Ny sammenslutning vil tale børnenes og de unges sag

Egtved Posten

10 unge gutter er klar med ny festival for unge

Egtved Posten

Nye testtider i Egtved: Snart kan du kun blive testet én gang om ugen

Annonce