Annonce
Egtved Posten

Klumme: Et nyt årti med talrige muligheder

Annonce

Ågård: Shhuuuuuussj… BOM! Godt nytår og vær velkommen, tyvetyve. Du har været ventet. Jeg har personligt glædet mig til en mere symmetrisk talopstilling end den forgangne 2019. Helt ærligt, så er jeg bare på det hold, der virkelig holder af to pæne runde tal ved siden af hinanden. Ahhhh, to nul to nul. Dejligt. Det er også mig, der enten skruer volumenknappen på bilradioen op på 10 eller 15. I en snæver vending kan 12 gå an. Men 11? Aldrig.

Ja, jeg ved det. Det er lidt skørt. Men sådan har vi vel alle vores små "neuroser"?

Nu, hvor vi taler om tal, så kunne det være spændende at få dig, som læser, med til også at tænke lidt over det. Hvordan har du det med tal? Er der nogle, du bedre kan li’ end andre?

13 er, som bekendt, et ulykkestal efter manges overbevisning. Mange flyselskaber har konsekvent droppet række 13, og har i stedet omdøbt den trettende række i flyet til række 14. Jeg har også oplevet at have en bamse med til bords, fordi vi ellers ville sidde 13 personer om bordet, til fællesspisning i vennekredsen.

Tal er vigtige for os, vi vil nemlig meget gerne måle og veje. Evaluere, effektivisere og organisere. En arbejdsuge på fuld tid er 37 timer. 37 er også det antal grader, man helst skal være, på nær selvfølgelig lige, hvis man er en flæskesteg. I så fald, er det bedre med en kernetemperatur på 65 grader. Du skal gå 10.000 skridt om dagen. TV2 skal ligge på 2’eren. Medmindre man selvfølgelig hellere vil have DR2 der. Et perfekt smilende æg skal have 8 minutter. Sko i størrelse 39 er altid udsolgt, når der er udsalg. Man kan næsten ikke sige "68" uden også at sige "ungdomsoprør". Nummer 90 er "Gamle Ole", og hvis du skal have flyttet noget tungt, kan du bare ringe 3 x 34 (Gad vide, hvorfor firmaet ikke hedder 4 x 34? For det er faktisk deres telefonnummer!).

Normalt er tal altid en fast del af mine nytårsforsæt. Sådan nogle laver jeg nemlig. Det ville ligge lige til højrebenet at beslutte noget med at "spise 600 gram frugt og grønt om dagen", og "gå mindst 10.000 skridt om dagen". Måske også "sove mindst 8 timer hver nat", og "tabe 5 kilo i løbet af januar". Men for at citere den kære Flemming Møldrup (livsstilsekspert og ualmindeligt sympatisk køkkenskuffe-gransker fra "Kender du Typen?"): "Man skal også passe på at med ikke at tage store beslutninger, som man bagefter bliver fanget i". Og jeg synes altså, at Flemse har ret. Det må ikke blive et fængsel at overholde alt det. Måske kan man i stedet opfordre sig selv til at spise grøntsager, gå skridt og sove. Uden at sætte eksakte tal på, hvor meget og hvor lidt.

Jeg ved godt, at man selvfølgelig også helt kan droppe nytårsforsættet, men jeg må bare erkende, at julemåneden har været en tand for hyggelig for mig. Tallene på min badevægt lyver nemlig ikke. Så nu bliver det altså "smalhans" resten af januar, og så må tiden vise, hvor mange skridt, kilo, timer og gulerødder, det bliver til. Der er, trods alt, hele 31 dage i januar. Og det er ikke så lidt.

Godt nytår og en dejlig tirsdag til alle.

Klummeskribenten

Kristina Kjær Blaaberg, 30 år, bor i Ågård sammen med Anders og deres to børn.

Indehaver af Teksteriet Ågård, underviser lokalt i madkundskab og Dance Fitness.

Drømmer om at blive selvforsynende med frugt og grøntsager, øver sig i at lære at tegne og skriver for tiden på en børnebog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce