Annonce
Egtved Posten

Klumme: Feber

Jan Lundsgaard. Klummeskribent på Egtved Posten. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Ågård: Den ene epidemi er afløst af en ny; Fodboldfeber. En stor del af den danske befolkning er smittet i forskellige grader. Og der findes tilsyneladende ikke nogen effektiv behandling, der mildner symptomerne eller slår feberen ned.

Symptomerne er utallige. De spænder lige fra, at ”fodbold” er en del af hver anden sætning, der udveksles mellem to personer, til alskens udstyr og store forsamlinger foran enorme TV-skærme. Jeg er sikker på, at de alle som en nyder deres ”infektion”. TV-programmerne er oversvømmet med optakt, selve kampene og efterbehandling, hvor eksperterne dissekerer de halvanden times spil. Hvad kunne gøres bedre, hvad var fænomenalt og hvorfor gjorde spillerne, som de gjorde? Jeg er en af mindretallet, der er immun.

Jeg er helt med på, at vi er i en europæisk turnering, hvor vi kæmper om æren og en pokal. Undervejs kan de sportsinteresserede forhåbentlig nyde godt spillede kampe (det er jo Europas bedste, der er på grønsværen), og have det hyggeligt imens. Så er den heller ikke længere. Men så let slipper vi, der ikke kan se noget interessant i, at toogtyve mand jagter én bold, ikke! I avisen, i radio og på Tv og ikke mindst internettet flyder det over med udmeldinger om dette og hint. Spillerens gøren og laden gøres til genstand for nyfigen interesse, og selv i min elskede P4-Trekanten skal studieværterne have nogle indslag med Bold – SUK.

Annonce

Er jeg en kedelig og uinteressant mand? Altså fordi jeg ikke har lyst til at involvere mig i et show, hvor der er penge, prestige og magt på dagsordenen? For vi skal jo ikke være så utopiske og tro, at det kun drejer sig om spillet på banen. Det er i høj grad også bag kulisserne, at der kæmpes. Om betaling for at vise en kamp på de mest sete TV-kanaler, om at få indflydelse og penge for at være med i magtens elite på topplan i europæiske fodbold, og retten til at vores landshold. For nylig var Dansk Boldspil Union i medierne med besked om, at holde fingrene fra deres Fodboldlandshold. OKAY – hvis ikke landsholdet tilhører landet, hvem så? Det var nogle virksomheder, der brugte fodbold i markedsføring til at sælge – fodboldtilbehør! Altså udstyr, som tilhængerne kan bruge for at hylde fodboldlandsholdet, når de er på banen. DBU skældte ud og der blev truet med repressalier som retssager og bøder. Så sig ikke, at det kun drejer sig om sport.

Og sport er jo meget mere end ”bold”. Cykling er en anden udbredt feber, der hver sommer inficerer en stor gruppe. Danskere i tusindtal bliver trukket til skærmene, hvor en flok trikotklædte mænd, dag efter dag, cykler rundt i Sydeuropa. Igen et cirkus, hvor det sportslige er et nødvendigt onde, for at drive butikken. Foran gruppen af cykelryttere kører en bilkaravane og strør om sig med reklamegaver, for at lokke tilskuere ud på veje og gader. Det lykkes i stor grad, og den ventende skare er heldige, hvis de når at se mere end et minuts cykling, når slangen med cykelrytterne flyver forbi.

Jeg er ikke modstander af, at vi har et fælles samlingspunkt, som eksempelvis en stor sportsbegivenhed. Men – lad den være begrænset til noget af vores fællesskab, og så levne et frirum til de mange, der ikke har interesse for bold, cykling eller OL (ja det banker også på). Jeg kan godt glæde mig over en god præstation på en græsplane eller vej, men at bruge uger af livet på en sportsbegivenhed – dét kalder jeg Feber.

Vi har nok alle en lille bacille, der suser rundt i kroppen. Min er måske lysten til at have en holdning og så sætte den på tryk i ugens klumme i Egtved Posten. Uanset hvilken feber der raser, kan vi ikke vaccineres – den skal vi lære at leve med. God uge og ferie, juli måned banker på.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Indlæg: Kampesten fra langdyssen i Lihmskov blev brugt til privatbane

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Fem gratis oplevelser til din ferie: Det behøver ikke være kedeligt at gå på museum, se her hvorfor

Egtved Posten

De alleryngste i Vejle Kommune skal være mikroforskere

Egtved Posten

Klumme: Ferie - hvorfor har vi det?

Egtved Posten

Jazz I Trekanten udpeges til Netværksspillested

Egtved Posten

Naturkomiteen har gjort et fantastisk stykke arbejde

Egtved Posten

Tusind tak for feedback: Læsere har fortalt, hvad de synes om Egtved Posten

Egtved Posten

Festival i nyt setup aflyst to år i streg, men arrangører melder klar til næste år

Egtved Posten

Se videoen: Mølkjær Kros 130 år gamle lindetræ falder til jorden med et brag

Egtved Posten

Havde en kæmpe interesse i sine medmennesker og var kendt ansigt i byen: Torben er nu død, 75 år gammel

Egtved Posten

Lykke er vild med mennesker og nærhed: Nu er hun blevet en central del af lokalsamfundet i Firehøjeland

Egtved Posten

Klumme: Flytter vi fokus?

Egtved Posten

Erfaren præst med stor viden om Søren Kierkegaard indsættes ved Balle Valgmenighed

Egtved Posten

Byparken skal have et løft: Skole, hal og sognegård går sammen om projekt for millioner

Egtved Posten

Egtved kan noget: Byrådspolitikere på bytur med sengehygge, optimisme og godt til gane og mave

Egtved Posten

Museum tager bogstavligt talt tråden op til genforeningen

Egtved Posten

Fejring, fed musik og kædeoverrækkelser: Ny præsident og ny guvernør på én dag hos Rotary Egtved

Egtved Posten

Tusindvis af liter vand løber stadig ud i ingenting: Varmeværk har endnu ikke haft held til at finde brud

Egtved Posten

De nærmest uundværlige: Det er godt at blive brugt og anerkendt

Egtved Posten

Ny sammenslutning vil tale børnenes og de unges sag

Egtved Posten

10 unge gutter er klar med ny festival for unge

Egtved Posten

Nye testtider i Egtved: Snart kan du kun blive testet én gang om ugen

Annonce