Annonce
Egtved Posten

Klumme: Hvad drømmer du om?

Kristina Blaakjær er klummeskribent hos Egtved Posten. Privatfoto
Annonce

Ågård: Så blev det tirsdag igen. Og jeg har nu fået briller. Jeg er ikke langsynet. Heller ikke nærsynet. Til gengæld har jeg bygningsfejl. På begge øjne, men mest det ene. Aldersbetinget, mente brillemanden. Nåh!

Jeg hentede mine nye briller kort før lukketid, men besluttede, at det nok var bedst, at de blev gået lidt til. Så brillerne og jeg kom lige en tur rundt i de omkringliggende butikker, bare for at vænne os lidt til hinanden. På lang afstand - fordi, ja, briller - fik jeg øje på min tidligere studiekammerat. Da vi blev færdige med uddannelsen, valgte en del fra holdet at læse videre. Og nu er tiden efterhånden gået, så de springer i skrivende stund ud i fuldt flor som PBA’ere i International Handel. Min studiekammerat fortsatte også på studiet, men da jeg spurgte hende om hun også var blevet færdig, svarede hun, at hun havde været færdig længe, hun var nemlig droppet ud. Hun ville i stedet satse på at blive ingeniør, selvom hun, efter eget udsagn “egentligt altid havde tænkt, at hun ikke kunne blive det”.

Følelsen af at tænke ”det kan jeg nok ikke”, kender jeg fra mig selv. Men jeg er helt overbevist om, at hun springer ud, som den vildeste ingeniør om nogle år. Og jeg tager i øvrigt hatten af for, at hun sadler om og mærker efter, hvad hun drømmer om. Det er beundringsværdigt.


Bliver nok aldrig den nye Brian May eller Mark Knopfler. Men måske Michael Hardingers nodeblinde skråstreg tonedøve grandkusine fra provinsen?


Tilbage til brillerne. Jeg har haft brug for dem i længere tid, end jeg vil indrømme. Hvilket faktisk er lidt skørt, det er nemlig hverken synderligt behageligt eller attraktivt at gå rundt med kronisk sammenknebne øjne. Det virker heller ikke på synet. Til gengæld virkede det ret godt, da endelig jeg fik mig slæbt afsted til synsprøve, og efterfølgende kunne gå rundt i brillebutikken med et par “prøve-sygekassebriller” udstyret med den rette styrke glas. Henholdsvis -0.75 og -0.50. De er ikke særligt stærke, men ret effektive.

Og så må jeg hellere komme til pointen: Hvorfor var jeg så længe om at få bestilt de briller? Fordi de minder mig om, at jeg bliver ældre. Man kan vel kalde det en 33 procent-krise? Har jeg nu nået alt det, jeg gerne ville, før jeg fik børn? Jeg kom aldrig på efterskole. Definitivt for sent. Fik heller ikke lært spansk. Ikke for sent. Men orker jeg? Uno, dos, trés, cervezas. Por favor. Bum. Kan vist alt det spansk, man behøver. Musik? Jeg elsker musik, men har desværre aldrig fået lært at spille et instrument. Vi har faktisk ét stående på matriklen. Min mands klaver. Jeg har da forsøgt at spille lidt på det… Jeg synes bare ikke lige, at klaver skal være min lyd. Hellere noget tråd af en art. Og som bekendt: You only live once. Så nu har jeg altså købt en el-guitar, selvom jeg tidligere tænkte ”det kan jeg nok ikke”. Måske kan jeg? Bliver nok aldrig den nye Brian May eller Mark Knopfler. Men måske Michael Hardingers nodeblinde skråstreg tonedøve grandkusine fra provinsen? Og hvis ikke, så har jeg helt sikkert haft det sjovt alligevel! Og dig... Du skal altså også have det sjovt! Hvad drømmer du om? Havkajak? Falster rundt i et Folkevognsrugbrød? Eller et par nye briller? (Kan anbefales). Just do it!

Nu vil jeg fyre op under min Fender Squire fra 1982, det er nemlig aldrig for sent at prøve noget nyt. Rock on - og god tirsdag til jer alle!

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Annonce