Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Jan Lundsgaard. Klummeskribent på Egtved Posten. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Ågård: Dagene bliver kortere og kortere. Mørket tager over. Vi står op, drager hjemmefra i mørke og kommer hjem, efter solen er på vej væk. Så vi har brug for et lys i mørket.

I weekenden var jeg sammen med min familie til Olivias to års fødselsdag. Min datter Mette, svigersønnen Jacob og barnebarnet bor i Ørsbjerg. En landsby udenfor Årup på Vestfyn. ”Vi skal se julelysshow” skrev Mette i invitationen. Hold dog fast – Tivoli gå hjem og vug! En stille villavej, hvor der var opsat ”flagstænger” med lyskæder langs vejen. Hvor mange huse var pyntet flot med lyskæder. Og hvor et af husene har et veritabelt lysshow; med hele gavlen pyntet op og julemusik i lange baner. Der var masser af tilskuere en sen lørdag eftermiddag, noget der giver opmærksom og skaber samling. De fleste stod og vuggede med til musikken og snakkede. Jeg fornemmede en aura af glæde omkring os alle.

Så vi kan selv gøre noget, når nu moder natur trækker mørketiden frem. Det samme gælder, når vi i andre sammenhænge befinder os i mørket. Prøv at se indad og rundt om dig selv. Hvilke mulighede er der? De kan være svære at se, så måske skal der et spejl til. Ikke et af glas, men i form af en god ven, en kollega eller andre. De kan neutralt kan give dig inspiration og luft, til at se lidt anderledes på situationen.

Lys i mørket er der også for vores idrætsforening i Ø. Starup. Udbygningen af Ø. Starup-hallen er i fuld gang. Imens det sker, må fitness-holdene famle sig frem til de midlertidige træningslokaler. Der er liiiidt køligt når vi ankommer. Her må vi arbejde os til varmen, og det sker hver gang! Lyset er de nye og spændende muligheder, som udvidelsen af hallen giver. Et rigtigt fitness-center med maskiner, og i tilgift nyuddannede instruktører, til at sætte medlemmerne i gang. Også andre rammer til de hold, som laver andre former for træning, jo det bliver skønt.

Lige nu kigger jeg ud på min bøgehæk. Det er indenfor de sidste dage, den er blevet helt brun. En måned senere end normalt, helt usædvanligt. Temperaturen er også faldet til ”vintertid”, lige omkring frysepunktet. Græsset er stadig grønt og tæt, så det er lidt svært at se, vi er i årets sidste måned. Her er det svindende dagslys en evig påmindelse om, at noget i verden ikke er forandret. Så inden længe vil vi begynde at se de lyse tider nærme sig. Små skridt, men stille og roligt kommer foråret indenfor rækkevidde.

Det samme gælder i mange andre sammenhænge. Jeg tør næsten ikke skrive Corona. Det spøgelse har hærget verden over, og vi er stadig langt fra fuld kontrol. Jeg har svært ved at tro på, vi kommer ”tilbage” til meget af det, som vi kender fra før 11-3-20. Nogle af de nye opførsler vil helt naturligt hænge ved. God hygiejne og nok en lidt mindre tendens til at kramme. Mange af os vil leve med angsten for at blive smittet og syge. Især de mennesker, der i forvejen er svage og udsatte. Den megen snak om vaccine kan være lyset, der får os til at se mere positivt på den del af fremtiden.

Lyset i mørket kan være det, der gør DIG glad og opstemt. Jeg så lyset i går, da jeg tilbragte en hel dag sammen med børn, svigerbørn og de herlige børnebørn. De små´s glæde, gråd og skærmydsler med hinanden. Alt sammen noget, der vidner om, at livet går videre.


Lyset i mørket kan være det, der gør DIG glad og opstemt. Jeg så lyset i går, da jeg tilbragte en hel dag sammen med børn, svigerbørn og de herlige børnebørn. De små´s glæde, gråd og skærmydsler med hinanden. Alt sammen noget, der vidner om, at livet går videre.


Hvis du ikke ser lyset i mørket, kan du jo tænde et. Så har du et pejlemærke mens det stille brænder og varmer. Både krop og sjæl. Håber I alle får en god og julefyldt december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce