Annonce
Egtved Posten

Klumme: Samlingspunkter

Annonce

Ågård: Den nyligt overståede VM-turnering i håndbold gav Danmark en mulighed for at samle sig om et fælles mål. Knap 3 millioner så med på finalekampen fra Boxen i Herning, en imponerede stor del af befolkningen her til lands. Og i dagene inden blev der talt om spillerne, kampene og meget andet omkring VM i håndbold; ud over det ganske land.

Vi har brug for nogle samlende begivenheder. Her i denne digitale og fortravlede tidsalder, har vi ofte svært ved at se, hvad der binder os sammen. I det lille hjem på Silkevænget går bølgerne af og til højt ved middagsbordet. En af de unge er 100 procent for at afskaffe Kongehuset. Et helt legitimt synspunkt, men hvad så? Se, det giver så nye debatter, og vi talte om, hvilken rolle både et Kongehus og en præsident har. De er nemlig fyrtårne, som vi andre kan kalde "Vores", og derved skabe en følelse af fællesskab. Og vi kan ikke undvære fællesskabet.

Her i Ågård har vi meget, som vi kan være fælles om. Børnefamilierne kan finde sammen omkring både børnepasning, skole- og idrætslivet. I den anden ende af livet har vi pensionistforeningen og Ågårdens gode arrangementer. Vi er også besjælet af et foreningsfællesskab, der flere gange årligt arrangerer foredrag. De deles om arbejdet og om udbyttet. I sidste ende er det med til at skabe liv i lokalsamfundet og en stor følelse af samhørighed.

Jeg har med mellemrum været i større byer, i forbindelse med mit arbejde. I efteråret tilbragte jeg tre dage i Antwerpen i det nordlige Belgien, en by med en halv million indbyggere. Jeg nød de mange flotte bygninger og folkelivet, men følte mig alligevel lidt ensom og isoleret. På trods af de mange mennesker omkring mig. Nej, så hellere bo her "ude på landet". Hvor vi er tæt forbundne i de mange gøremål vi har, og ofte selv skaber.

I det lille Ø. Starup sogn har fruen og jeg netop brugt en times tid, en kold og mørk torsdag aften på fællessang i vores kirke. Sammen med knap 30 andre af sognebørnene fik vi luft i lungerne, og nydt både gamle og nye sange og salmer. Vi kunne gå hver til sit, men med en fælles oplevelse i hukommelsen.

Når vi kigger os omkring, er der mere der samler os end skiller - det er jeg sikker på.

KLUMMESKRIBENTEN

Jan Lundsgaard, 59 år, bor i Ågård sammen med Hanne og hendes 3 teenagebørn. Lokalt er han engageret i Lokalrådet, Vandværket og grundejerforening.Motionsløber; ses ofte med pandelampe på veje og stier.Elsker at fortælle den gode historie fra hverdagen, eller sætte meninger til debat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

En aften med dansk musik

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Egtved Posten

Klumme: Feministisk heksejagt

Annonce