Annonce
Egtved Posten

Klumme: Skiftetid

Jan Lundsgaard. Klummeskribent på Egtved Posten. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Ågård:  I flere år har vores Dagli Brugs i Ågård været i god gænge; set fra et kundeperspektiv. Der er altid plads til forbedringer, og dem har der været mange af, siden den unge brugsuddeler Mark, kom til butikken for et par år siden. Nu er han på vej til et nyt job, tættere på bopælen på Fyn. Imens må vi andre krydse fingre for, at den næste chef i butikken kan holde stilen og den gode trend i butikken.

En dagligvarebutik er et gode for et lokalområde som Ågård/Gravens. Med udstykning og salg af byggegrunde, nye huse til udlejning og udskiftning i byens beboere, er Dagli Brugsen med til at give vores landsby sammenhængskraft og liv. Det kræver blot, at vi husker at gå ind og lave en del af vores indkøb her. Så det er spændende, hvad den kommende brugsuddeler sætter i søen af gode og spændende initiativer; til gavn og glæde for kunderne.

Det er også skiftetid i den lokale grundejerforening på Silkevænget. Vi har for nylig afviklet den årlige generalforsamling, og blev der skiftet ud i bestyrelsen. En af ”de gamle på vejen” samt en ”nytilflytter” fra sidste år tog opgaven på deres skuldre. Det er i min optik vigtigt, at vi sørger for at skabe sammenhold og fællesskab, der hvor vi bor. Coronaen har sat mange traditioner på pause, blandt andet den årlige arbejdsdag og sommerfest. Det var vi alle enige om, at få pustet liv i og sat i gang. Tidligere har arbejdsdagen samlet en stor del af de 21 grundejere og familier. Udover løsning af de praktiske opgaver har dagen altid budt på snak og opdatering af viden om hinandens liv og levned. Så skiftet i foreningens ledelse sker helt sikkert med respekt for de traditioner, som vi har bygget op gennem de godt tyve år, Silkevænget og grundejerforeningen har eksisteret.

Annonce

Et tredje sted hvor et skifte er på vej, er i Øster Starup Skoles Venner. Det er en støtteforening, som blev født for adskillige år siden med god hjælp fra den daværende skoleleder Jens Dahl-Hansen. Jeg sagde ja til opgaven med at puste liv i foreningen, da jeg stoppede som formand for Skolebestyrelsen i 2019. Også her coronaen spændte ben for de tanker og initiativer, som jeg havde i ærmet. Nu er vi – den lille tremandsbestyrelse – ved at fyre op under de tanker og muligheder, som vi har omkring foreningen. Kort fortalt er foreningens formål at yde tilskud, hvor det vil gøre ekstra gavn for elever og lærere på skolen. Der hvor de offentlige midler ikke slår til. Eksempelvis kom der penge fra formuen, da Ågård Naturlaug etablerede madpakkehuset og efterlyste støtte til indkøb af bord-bænkesæt. Nu er vi kommet til skiftetid. Når vi senere på året holder vores generalforsamling, er der brug for friske ideer og kræfter. Både Per Thorsen og jeg har brugt masser af krudt og nu er tanken, at kanonen skal lades af nye og med nye ideer.

En af de ting jeg bed mærke i, da jeg flyttede til området for mere end ni år siden, var det store lokale arrangement i både stort og småt. Overraskende og dejligt, at et mindre lokalområde kan sprudle af energi og virkelyst. Derfor er det også naturligt, når ildsjæle efter en periode har lagt kræfter i en opgave siger tak for denne gang. Så er det vigtigt, at nye står klar til at gribe bolden og holde spillet i gang. Måske tager det en anden retning, måske er der timeout. Uanset hvad, skal vi øvrige huske at støtter op omkring de mennesker der efter et skifte byder sig til – til gavn og glæde for fællesskabet.

Jeg ved ikke om mine klummer er til gavn for fællesskabet. De er i hvert fald med til, at nogle af jer læsere tager jer tid til at fordøje mine ord og tanker. Ind imellem får jeg feedback på en klumme, noget der altid glæder mig. Uanset om det er ros eller en anden holdning til emnet.

God læselyst og tænk over, om du kan blive en del af en skiftetid, hvis muligheden byder sig.


Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce