Annonce
Egtved Posten

Konfirmanders gyldne krucifiks stråler i frimenighedskirken

Årets konfirmander ved Ågård Frimenighed har skabt en krucifiks, der vil stå i kirken frem til de skal konfirmeres til august. Foto: Ågård Frimenighed
Årets fire konfirmander hos Ågård Frimenighed har som en del af konfirmandforberedelsen skabt et gyldent krucifiks med den sejrende Kristus.

Ågård: Lige nu kan kirkegængerne i frimenighedskirken i Ågård lade blikket hvile ved noget nyt i kirkerummet, nemlig et gyldent krucifiks, skabt ultra lokalt.


Det er nemlig årets fire konfirmander i Ågård Frimenighed, Josephine Bang Blichfeldt, Thyge Jensen Kraack, Laura Bredahl og Lærke Bredahl, der står bag dette helt særlige krucifiks, som de over en periode har arbejdet intenst på at skabe sammen.


Da der i år blot er fire konfirmander i Ågård Frimenighed, har det været muligt for os igen at mødes i konfirmandstuen

Henrik Jensen, frimenighedspræst


Og ja, de har kunnet være sammen, trods coronasituationen.

- Da der i år blot er fire konfirmander i Ågård Frimenighed, har det været muligt for os igen at mødes i konfirmandstuen. Over en periode har konfirmanderne kreativt arbejdet med at fremstille et større kunstværk, skriver frimenighedspræst Henrik Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Et varmt lys og den sejrende

Op mod påske tog konfirmanderne og frimenighedspræsten udgangspunkt i at se på forskellige krucifikser op gennem tiden. Karakteristisk er Kristus på korset enten skildret som den sejrende Kristus eller den lidende Kristus.

At lægge bladguld på kristusfiguren er en kunst i sig selv. Foto: Ågård Frimenighed

Konfirmanderne valgte at lave et stort krucifiks som den sejrende Kristus i et moderne billedsprog.

Korset blev fremstillet i træ og derefter guldbronzeret.

- Selve Kristusfiguren er lavet af selvtørrende ler. Så kom den sjove, men også håndværksmæssige svære kunst at belægge Kristusfiguren med ægte bladguld, skriver frimenighedspræsten i pressemeddelelsen, og forklarer videre:

- På bagsiden af ringen, bag korset, er påsat en led-lyskrans, som giver hele figuren et varmt indirekte lys.

Bag krucifikset er opsat en lyskæde, og når lyset er tændt deri, giver det et gyldent skær til krucifikset. Foto: Ågård Frimenighed

Krucifikset blev opsat på alteret i Ågård Frimenighedskirke Langfredag, hvor frimenighedspræst Henrik Jensen prædikede over Jesu korsfæstelse.

Krucifikset vil smykke frimenighedskirken frem til de fire unge skal konfirmeres lørdag 21. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce