Annonce
Egtved Posten

Kræftens Bekæmpelse gør klar til at samle ind både fysisk og digitalt

Søndag 11. april går frivillige atter rundt med indsamlingsbøtterne for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde. Den lokale indsamlingsleder Kent Jensen håber, at mange vil melde sig til at bruge et par timer på at samle penge ind til den gode sag. Arkivfoto: Preben Madsen
Søndag 11. april er der igen brug for indsamlere, der vil være med til at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde. Kræft holder ikke pause, selvom der er corona, lyder det fra den lokale indsamlingsleder.

Egtved: Måske kender man en, der har været ramt af kræft. Måske har man selv været det. Måske vil man bare gerne støtte en god sag. Der kan være mange forskellige grunde til, at man melder sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag 11. april.

Faktisk får hver tredje dansker kræft, inden de fylder 75 år, så de fleste får sygdommen ind på livet på et eller andet tidspunkt. Og i år er der endnu mere brug for opbakningen fra de mange indsamlere:

- 2020 har været et hårdt år for os alle. Men for mennesker ramt af alvorlig sygdom som kræft, har det været hårdt i særdelshed. Mange har levet isoleret, turen på hospitalet til undersøgelser, svar og behandlinger er foregået alene, og den usikkerhed, som coronaen har bragt med sig, har sat dybe spor hos mange patienter og pårørende. Kræft holder ikke pause, selvom der er corona, så også i år har vi brug for en masse indsamlere til at støtte op om kræftsagen, siger Kent Jensen, som er indsamlingsleder i den tidligere Egtved kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Coronasikker indsamling

Indsamlingen kommer til at foregå både fysisk og digitalt, og den bliver holdt efter alle myndighedernes anbefalinger.

- Sidste år måtte vi flytte landsindsamlingen fra marts til august på grund af corona-pandemien. I august var smittetallet så lavt, at det langt de fleste steder var sikkert at gennemføre en fysisk indsamling med håndsprit, mundbind og afstandsmarkeringer, fortæller Finn Christensen, projektleder for Landsindsamlingen i Kræftens Bekæmpelse, og tilføjer, at de samme værnemidler naturligvis bliver stillet til rådighed i år.

- Derudover beder vi alle indsamlerne om at bære mundbind, når de banker på hos folk. Og vi instruerer dem i, hvordan bøtten kan holdes ud i strakt arm eller sættes på dørmåtten, så vi kan holde to meters afstand, fortæller Finn Christensen, der mener, at der er mange gode erfaringer fra sidste års indsamling at trække på.

l gammel Egtved kommune glæder indsamlingsledere Kent Jensen og Trine Blaabjerg sig til årets indsamling.

- På denne dag står befolkningen sammen og viser deres støtte og opbakning til alle kræftpatienter og pårørende. Mange indsamlere er selv berørt af kræft på den ene eller anden måde, så det er en mærkedag, som vi hvert år ser frem til, siger Kent Jensen.

Alle kan melde sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 år skal følges med en voksen. Man kan få yderligere information ved at kontakte Kent Jensen på telefon 40 28 97 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce